Internet antoi idiooteillekin äänen

Californication-tv-sarjan fiktiivinen renttukirjailija Hank Moody sanoi netin tuhonneen kielen. Netissä jauhetaan nimittäin pääasiassa pelkkää paskaa. Tai onhan netti myös maailman suurin masturbaatioväline. Vähän kaukana todellisuudesta ovat joka tapauksessa juhlapuheet tiedon valtaväylistä ja huikeasta sivistyksen tason kasvattamisesta – ainakin suurimman osan kohdalta.

Olivatko ihmiset sitten ennen jotenkin viisaampia? No, eivät olleet. Heidän ääntään ei vain kuulunut missään. Yleisönosastopalstoilta pöhköimmät kirjoitukset on aina karsittu pois, eivätkä perinteiset poliittiset puolueet ole ottaneet ehdolle kaikkein hönöimpiä. Nykyään tosin siihenkään ei ole enää varaa.

Tilannetta pahentaa, että enemmistö fiksuista ihmisistä tyytyy olemaan hipihiljaa. Heillä lienee varmaan parempaakin tekemistä oman elämänsä kanssa kuin pamista netin keskustelupalstoilla. Monesti kuitenkin kuulee näiden fiksujen ihmisten manailevan, että olisi tehnyt mieli kertoa miten asiat todellisuudessa makaavat. Silti he purevat kieltään.

Fiksujen ihmisten pitäisi ottaa internet takaisin itselleen.

Internet ei nimittäin mene pois. Se vaikuttaa kaikkeen. Jokaisella meistä on myös oma vastuumme yleisestä mielipide-ilmastosta. Se on liian arvokas asia jätettäväksi ääri-ihmisten ja yleisurpojen leikkikentäksi.

Vanhat foorumit ovat olleet ”valistuneen” eliitin hallussa. Nyt ajatukset leviävät vapaasti ja kontrolloimatta. Mutta oliko ennen paremmin?

Ei ollut, raaka totuus tässä maailmassa olevista ihmisistä on aina parempi kuin jonkun suodattama totuus. Oli totuus kuinka ala-arvoista hyvänsä. Oli suodattaja kuinka valistunut hyvänsä. Kauan eläköön sananvapaus.

Antakaa palaa.

Kommentti artikkeliin “Internet antoi idiooteillekin äänen”
  1. avatar axelox sanoo:

    Näin turisi poliittinen broileri puoli vuosikymmentä sitten….

    Minusta tuntuu, että valistuneelta eliitiltä on sananvapautta rakastavat PERSUt ottamassa valtaa pois….

    ja siitä kipuilu…

Jätä kommentti

css.php