Lammille aukeaa helvetin musta portti?

Blogien kanssa työskentelevät ihmiset sanovat, että varma tapa kerjätä verta nenästään näinä päivinä, on kirjoittaa maahanmuutosta. Saman tien kimppuun hyökkää nettinatsien armeija, joka spämmää elämäsi pimeämmäksi kuin Somalian tulevaisuus.

Mutta olen aina tykännyt elää vaarallisesti.

Maahanmuuttoasiat ovat pinnassa nyt hämäläisittäinkin, kun Lammille puuhataan vastaanottokeskusta. Tottahan ne musulmaanit sieltä Ronnilta hyökkää saman tien Lammin raitille ryöstämään ja raiskaamaan… Tekee mieli kannattaa keskuksen perustamista ihan vain inhon puistatuksesta noita keskustelupalstan vihaa kuolaavia pöhlöjä kohtaan. Tosin eipä tuo keskuksen tulo ole edes kaupungin päätösvallassa, vaan sisäministeriön ja tilojen omistajan eli Etevan. Sekin lienee jäänyt huomaamatta useimmilta, jotka vaativat nyt valtuutettujen päitä vadille…

Hmmm, ehkä tuo ”vihaa kuolaavat pöhlöt” on sittenkin vähän turhan voimakas klielikuva. Ihan tavallisia suomalaisia perusäijiähän siellä kiihkoilee. Harva tuskin koskaan edes tavannut maahanmuuttajaa paitsi kebab-kioskin luukulla – pakolaisesta puhumattakaan. Monellako ylipäätään on ollut vaikeuksia Hämeenlinnassa pakolaisten tai maahanmuuttajien takia? Päinvastoin, ainakin meikäläisellä henkilökohtaisesti on riittänyt aivan tarpeeksi kaikkea kakkaa näiden kaljupäisten, amiksen keskenjättäneiden isänmaan toivojen kanssa, jotka karkailevat kilju- ja piripäissään satunnaisten ohikulkijoiden päälle. Prkl.

Silti olen kyllä sitä mieltä, että ”suvaitsevaiston” pitäisi tarkkaan miettiä suhtautumistaan maahanmuuttopolitiikkaan ja itse asiassa myös omaan toleranssiinsa erilailla ajattelevia kohtaan. Jussi Halla-aho vahvistuu joka kerran, kun hänen sanomisiaan yritetään vääristää tai miestä vaientaa poliittisissa ajojahdeissa, jotka yltävät oikeussaleihin asti. Jos mies vieläpä tuomitaan – mitä en kyllä usko – hänestä tulee marttyyri, ja entistä suositumpi.

Olen vahvasti eri mieltä miehen kanssa lähes kaikesta, mutta sananvapaus on henkilökohtaisesti minulle niin tärkeä (ehkä tärkein) arvo, että suon sen mieluusti kyllä Halla-ahollekin, vaikka on kuinka väärässä. Sanaan voi vastata aina sanalla, ja jos ei siinä leikissä pärjää, se on sitten huonompi juttu. Totta kai Halla-aho ratsastaa yksiulotteisesti ihmisen luontaisella epäluulolla, ennakkoluulolla ja vihalla, mutta hän tekee sen erittäin taitavasti. Siihen pitäisi valtaa pitävän suvaitsevaiston ja sivistyneistön kyetä vain vastaamaan. Mutta ei oikeussaleissa. Tai siten kuin Leif Salmén viime perjantain Pressiklubissa – äijähän nolasi itsensä totaalisesti. Ei ole kovin uskottavaa huutaa toista fasistiksi, silmät fanaattisesti kiiluen, posket vaahdossa, suunvuoroa antamatta. Kuin pikkulapsi. 

Miten humanitaariseen maahanmuuttoon sitten minun mielestäni pitäisi suhtautua? Siinä Halla-aho on oikeassa, että Suomen linjan ei pitäisi poiketa merkittävästi muiden Euroopan – tai etenkään pohjoismaiden linjasta. Ei ole järkevää altistaa itseään turvapaikkakeinottelun ja ihmissalakuljetuksen pääsatamaksi. Mutta. Toisin kuin halla-aholaiset, Suomenkin tulee kantaa muiden länsimaiden tavoin vastuuta maailman ihmisoikeustilanteesta. Emme voi sulkea pois kaikkea, mikä ei suoranaisesti hyödytä meitä itseämme. Ei YK:n rauhanturvatyökään meille mitenkään ilmaista ole, mutta kannatettavaa.

Halla-ahon mukaan on ollut aivan eri asia, kun suomalaisia on aikoinaan lähtenyt vauraampiin ja rauhallisempiin maihin maanpakoon nälkää, katovuosia, sortoa, sotaa ja työttömyyttä. Millä helkutin lailla? Maailma toki oli erilainen silloin, mutta perusperiaate aivan sama. Meillä on tiettyjä velvollisuuksia maana, jossa kaikesta järjettömästä valituksesta ja kitinästä huolimatta asiat ovat edelleen aivan mielettömän hyvin.

Ja on jatkossakin, vaikka Lammille turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus perustetaankin.

288 kommenttia artikkeliin “Lammille aukeaa helvetin musta portti?”
 1. avatar Sasseli sanoo:

  Iisakki, olen kanssasi samaa mieltä Halla-ahosta. On suorastaan vaarallista yrittää vaientaa miestä, koska silloin hänen sankarihahmonsa vain vahvistuu.

  Itse olen miettinyt sitä, miksi nuo vastaanottokeskukset pitää sijoittaa ”metsään”. Suomalaiset ovat rasisteja ja rasismi elää ja voi hyvin varsinkin maaseudulla.

 2. avatar Jouni Lehtonen sanoo:

  Kuka pelkää mustaa miestä?

  Iisakki käy ansiokkaasti taistoon tuulimyllyjä vastaan kuin Don Quijote aikoinaan peitsi tanassa. Monikulttuurinen Suomi vaatii vielä kypsyttelyä.
  Hauholla monikulttuurisuutta kyläkuvassa opiskeltiin jo puoli vuosisataa sitten.
  Hauholla oli Viittakiven opisto tuomassa väriä kylille yli 50 vuoden ajan. Ja somalipakolaisia oli majoitettuna Hauholla 1990-luvun alussa.
  Eikä Hauholla naisia ja lapsia raiskattu, ja mummot saivat potkutella kelkoillaan illan hämyssä ompeluseuroihin kaikessa rauhassa.
  Viittakiven monikulttuurisuus oli valtava voimavara, jota ei osattu täysin hyödyntää, mutta vähäisiltäkin osin se toi hauholaisille uutta näkökulmaa elämään.
  Kun hauholainen näki takavuosina kylällä neekerin, hän vain totesi kaikessa rauhassa: ”Jaa-a, Viittakivestähän se.”
  Muissa pikkukylissä olisivat jo ristit palaneet ja hiippalakit kokoontuneet yhteen kuten näköjään jossain päin Suomea näin vielä tapahtuu.
  No, kyllä mekin kouluaikoina juostiin kirkonkylän Puukoululla ”Kuka pelkää mustaa miestä” -lekin tiimellyksessä – ja kovaa.

 3. avatar Kari Aavasto sanoo:

  Lammilaiset voivat olla toistaiseksi onnellisia, etten minä muuta sinne. Koska olen kova- ja kaljupäinen valittaisin kaikesta: Lammin keskustan ruuhkista ja metelistä, lannoitteiden ja sahdin tuoksusta sekä naapureiden tuppisuudesta.

 4. avatar Timo Koskinen sanoo:

  Iisakki, tartuit kuumaan aiheeseen. Suomalaisille on joskus aika vaikea olla suvaitsevainen itseäänkään saatika sitten naapuria kohtaan. Ja voi onneton jos se naapuri on vielä väärän värinen tai puhuu murtaen hämeenkieltä niin heikoilla on.
  Sinänsä on sama mikä on pakolaiskeskuskuksen sijoituspaikka. Yhtä toivottu se on naapuriin kuin alkoholistien asuntolakin. Siis kukas sen pahuksen lastun siellä ylävirrassa veistikään?

 5. avatar Mirja Piiroinen sanoo:

  Jaa-a muistuupa mieleeni Irakin sodan vuoksi pakenijat, jotka otettiin vastaan Tuulokseen. Oli pari perhettä ja yksi yksineläjä miespuolinen henkilö.
  Hyvin meni jonkin aikaa, mutta sitten tapahtui kummia. Nuori mies tapasi kylän raitilla kulkiessaan pari nuorta neitosta ja olisi halunnut tutustua. Hän esitteli tytöille itsensä kohteliaana, mutta kuinka ollakaan tytöt pelästyneenä juoksivat kotiinsa kumpikin tahoilleen kertoakseen, että tämä pakolaisnuorukainen oli ehdottanut hävyttömiä – oli ehdottanut sopimattomia ja vielä alaikäisille. Molempien tyttösten isät saivat melkoisen haloon aikaiseksi ja poikaparka melkein savustettiin kunnasta. Selvisiköhän tyttärille ja heidän isilleen koskaan, mikä tämän kaiken aiheutti. Nuoren miehen nimi oli nimittäin Naim, minkä hän väärinkäsitysten välttämiseksi myöhemmin vaihtoi. Että suvaitsevaisuutta!

 6. avatar Antti Sulonen sanoo:

  Keskustelussa näyttää olevan kysymys pakolaisten sijoittamisesta ja siitä kuka mitäkin maksaa.

  Varsinaisesti pakolaisen rooliin ei kiinnitä kukaan huomiota, miltä tuntuu. Haukutaan kanssakirjoittajia rasisteiksi ja kaljupäisiksi jne.
  Muutama viikko sitten Tv-uutisissa näytettiin pakolaisia Suomusjärven hotellista. Paikka ei ollut ilmeisesti pakolaisten mieleinen, mutta mikä tärkeintä VALTIO MAKSAA, kaikki ovat tyytyväisiä ainakin kaupungin hallinto.
  Samalla tulee esille ettei kuntalaiset ymmärrä pakolaisia, kun pakolaiset eivät tyydy mihinkään, sentään hotellitasoinen asuminen eikä sekään riitä.

  Ronnia pidetään sopivana pakolaisten sijoituispaikkana, joissain piireissä. Mikä tuosta paikasta tekee sopivan pakolaisille? Sitä ei ole kerrottu. Millainen Ronni ympäristöineen mahtaakaan olla pakolaisen silmissä? Mikäli pakolainen kävellen lähtee Ronnista liikepaikalle, hän joutuu auttamattomasti tappeluun henkilön kanssa, jota sanotaan rasisitiksi, tai toinen vaihtoehto on, että paikkakunnan tytöt käsittävät pakolaisen nimen väärin ja juoksevat tukka hulmuten karkuun. Kielitaitoista henkilöä ei pakolainen ihan heti löydä lähitienoolta.
  Mitenkä pakolainen voisi kotiutua tuollaiseen ympäristöön, sen tietävät vain ne, jotka ymmärtävät, että VALTIO MAKSAA.

  Siirrytäänpä sitten Ronniin.

  Nyt kaupungin hallinto ja jotkut muut tahot ovat löytäneet mielestään Ronnille käyttöä, kun VALTIO MAKSAA.

  Tilat ja ympäristö on kuitenkin Etelä-Suomen parhaat ajatellen maksukykyisiä eläkeläisiä, jotka haluaisivat perustaa kotinsa eläkepäiviksi uudelleen. Suuret ikäpolvet ovat eläköitymässä ja etsivät itselleen sopivia palvelukokonaisuuksia, ollessaan vielä virkeitä

  Ronnissa on paljon valmiina tuollaiseen käyttöön ja toimintaa kehittämällä asukkaita saattaisi olla jonoksi asti, kuten nykyisin on palvelutaloihin.
  Talonmiesapuna voitaisiin käyttää jopa lievästi kehitysvammaisia Ronnin asukkaita, palkollisina.
  Työvoimatarvetta ei ole kukaan laskenut, mutta sitä tarvittaisiin.

  Miksi eläkeläisten pitää odottaa aikaa, jolloin dementia ja muut sairaudet vaivaavat. Miksi heille ei tarjota virkeinä ollessa vaihtoehtoisia hoitomuotoja.

  Kuka sitten maksaa, kun VALTIO EI MAKSAKAAN?
  Suurimman osan maksaisi tietenkin eläkeläiset itse, hehän ovat myös VALTIO.
  Mistä tulee nykyisin raha vanhusten kotiruokintaan takseilla ja lääkepalveluun palveluautoilla?

  Totta, kuten joku sanoo, että ei sieltä Ronnista vanhuskaan kävellen pääse liikepaikalle. Tuskin hän kuitenkaan tappeluun tuolla välillä joutuisi, tai nimen väärinkäsityksen takia tytöt häntä pakenisi.

  Ps. Hiukseni on muuten harventunut tuolta päälaelta melko voimakkaasti, mutta en ilmeisesti tarvitse niitä. Formuloissakin ajetaan parhaat kierrosajat slikseillä.

 7. Hyvä Iisakki, muuten hyvää tekstiä, mutta valitettava totuus on, että nämä ns. maahanmuuttokriitikot ovat nykyään kansan sivistyneintä osaa. Juuri samoja ihmisiä, joilla ei ole mitään solidaarisuutta heikompiosaisia kohtaan. Siksipä vastustavat maahanmuuttoakin kaikissa muodoissaan.

 8. Joonas, olen hieman eri mieltä. Maahanmuuttokriitikoiden johtajat saattavat olla pintapuolisesti sivistyneitä ja ehdottomasti älykkäitä, kuten Halla-aho. Heidän seuraajamassansa ovat kaukana siitä, kuten voit todeta lukemalla mitä hyvänsä keskustelupalstaa.

  Olen miettinyt, että ehkäpä nämä ”führerit” ovatkin vain haistaneet hyvän markkinaraon ja takovat nyt sitä? Halla-aho menee europarlamenttiin niin, että hippulat vinkuvat. Soini ei oikeasti edes ole rasisti, mutta antaa sille hiljaisen hyväksyntänsä, koska näkee, että lähiöpubeissa kytee valtava äänestyspotentiaali, joka saadaan liikkeelle mustan miehen pelolla.

 9. avatar iisakki sanoo:

  Terve Heikki,

  Lammille tosiaan avautui helvetin musta portti. Ainakin uhriksi joutuneen tytön, hänen perheensä ja läheisten kannalta. Se avautui myös kaikkien syyttömien turvapaikanhakijoiden ylle. Olen äärimmäisen pahoillani kaikkien edellämainittujen puolesta, erityisesti tytön.

  Tämä on musta päivä myös suomalaisen suvaitsevaisuuden ja maahanmuuttokeskustelun kannalta. Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut.

  Ja kaikki vain yhden idiootin takia. Mutta se on, mitä se on, ja niiden täytyy vastuu kantaa, kenelle vastuu kuuluu. Minä epäilemättä olen yksi niistä. Ei minusta silti rasistia saa, kaikki se mitä tuossa yllä olen maahanmuutosta ja humanitarismista kirjoittanut, pätee edelleen.

  Nyt katsotaan, mitä poliisin tutkinta tuo ja mietitään asioita kaupungin kantilta sen jälkeen. Ainoa mitä toivon on, että syyttömät jätettäisiin rauhaan, vaikka tytön läheisten kokema tuska ja viha on varmasti valtavaa. Rikoksia eivät kuitenkaan tee kulttuurit, kansallisuudet tai uskonnot, vaan ihmiset.

 10. avatar Sami sanoo:

  ”Maahanmuuttoasiat ovat pinnassa nyt hämäläisittäinkin, kun Lammille puuhataan vastaanottokeskusta. Tottahan ne musulmaanit sieltä Ronnilta hyökkää saman tien Lammin raitille ryöstämään ja raiskaamaan. Tekee mieli kannattaa keskuksen perustamista ihan vain inhon puistatuksesta noita keskustelupalstan vihaa kuolaavia pölhöjä kohtaan.”

  Vieläkö Iisakkia naurattaa? Tekeekö mieli vitsailla kepeästi?

 11. avatar Topi sanoo:

  Hei.

  Sanon tämän vilpittömän surullisena Lammin tapahtumista. Ei ole oikein että sinun sinisilmäisyydestäsi joutui ja joutuu kärsimään muut kuin sinä. Toivottavasti pystyt edes nyt hahmottamaan näitä asioita satunnaisen kaljaa hörppivän maahanmuuttokriitikon vinkkelistä ja näkemään asiassa jotain muutakin kuin rasismia ja uhkakuvien maalailua. Nämä Tupauunot ovat sinua näistä kulttuurien törmäyksistä varoitelleet.

 12. avatar Speedy sanoo:

  Nyt on Kiemungillakin verta käsissään. Toivottavasti edes älyää pyytää anteeksi uhrilta ja omaisilta.

 13. avatar Musulmaani sanoo:

  No niin. Nyt on sitten Iisakin ennustus toteutunut ja ensimmäinen lammilaistyttö raiskattu.

 14. avatar ent. hämeenlinnalainen sanoo:

  Selitä sinä Iisakki ihan miten haluat. Tämä KAIKKI oli tiedossa; raiskaukset ja häiriökäyttäytyminen on lisääntynyt jokaisella paikkakunnalla, johon VOK on perustettu. Sinä ja kaltaisesi vain haluatte sulkea silmänne.

  Toivottavasti kepeän pakinoitsijan yöunet edes vähän häiriintyvät.

 15. avatar Mika.H sanoo:

  Poliitikko, joka ei osaa katsoa tulevaisuuteen on huono ja epäpätevä.

  Montako ”yksittäistapausta” täytyy sattua, että pystyt tarkastelemaan kokonaisuutta?

 16. avatar Janne sanoo:

  Kiitos Kiemunki! Sinä olet omalta osaltasi vastuussa Lammin raiskauksesta. Sinun takiasi nuoren tytön nuoruus on pilalla. Jumalauta kun pistää vihaksi.

 17. avatar Erasmus sanoo:

  Hienosti osasi Iisakki kepeänoloiseksi tarkoitetussaan kirjoituksessaan ennustaa Lammin tapahtumia. Saapa nähdä mille mutkalle Iisakki taipuu selitellessään juttuaan ja syyllistäessään suomalaisia.

  Hävettää olla suomalainen…suomalaisen median puolesta.

 18. avatar Lauri L. sanoo:

  Blogin pitäjä on tietenkin siinä oikeassa, että tämäkin oli vain yksittäistapaus.
  Mikäli kyseinen ”turvapaikanhakija” tuomitaan törkeästä raiskauksesta, niin hänet voitaisiin lain mukaan karkoittaa Suomesta. Tulisiko näin tehdä, mikä on oma mielipiteenne? Minua ja muita äänestäjiä moinen tieto kiinnostaa.

 19. avatar Micke sanoo:

  Nyt kun Joonas puhuu solidaarisuudesta niin ymmärtääkö mies itse että vuodessa syntyy noin 100 miljoonaa ihmistä köyhissä maissa ja se luku on vaan kasvanut ja kasvanut – onko se meidän ongelma että muu maailma on niin korruptoitunut että ne eivät anna p-kaan naisten oikeuksista ja koulutuksesta ja että tästä johtuu se valtava väestönkasvu, köyhyys ja sota?
  Onko pakko siirtää sitä kärsimystä suomalaisille?

  Onko Joonas katsonut Ruotsin raiskauslukuja? Ne ovat avoimesti netissä ja ei ole mitään kaunista katsottavaa 20 vuodessa on tämä luku on melkein nelinkertaistunut.
  Onko se niin että meidän pitäisi kärsiä muiden korruptoituneiden valtojen takia? Koska kärsimme kyllä selvästi rikollisuuden kasvun takia ja en todellakaan halua sitä. Tämä tyttö oli jo liikaa, mutta olemme jo nähneet valtavia määriä samankaltaisia tapauksia ja tulemme valitettavasti näkemään vieläkin enemmän tulevaisuudessa.
  Montako riippuu sitten poliitikoista eli teistä – teillä on valta, meillä ei, mutta me kyllä kärsimme jos teette typeriä päätöksiä.

 20. avatar Jan sanoo:

  Hyvin hoidettu Iisakki!

  Kyllä nyt te demarit näytitte oikein niille lammilaisille junteille kuka määrää tahdin!

  Vastustivat mokomat monikulttuurisuutta, niin nytpä Lammin tyttärille tungetaankin reilusti monikulttuurisuutta kurkusta alas (ja kenties muuallekin).

  Neuvoksi vaan, muista sitten sanoa kaikille että valitettava yksittäistapaus, mutta päättäjät eivät ole mistään vastuussa.

  Loppujen lopuksihan muutaman syrjäseutujen lapsen elämän pilaaminen on meille kunnon demareille pieni hinta valtion tukirahoista, kun seminaarimatkoihinkin kumminkin tarvitaan rahaa.

  Mutta hyvä että eduskuntavaalit ovat taas pian, kai sentään mittautat kannatuksesi niissäkin?

 21. avatar Savosta muuttanut kriitikko sanoo:

  Kuka arvaa/tietää miten tämäkin rikos olisi voitu estää?

  Ja kuka tietää mitä puoluetta äänestämällä mahdollisuus tämän kaltaisiin rikoksiin vähenee ja mitä äänestämällä ei??

 22. avatar pasi sanoo:

  eiköhän se ole moneen kertaan jo nähty että kaikki ulkomaalaiset
  eivät tänne todellakaan sopeudu ja he tekevät rikoksia,
  Suomeen ei tarvita rikoksia tekeviä ulkomaalaisia,meillä on omiakin
  rikollisia,eikä Suomeen myöskään tarvita sosiaalietuuksien
  perässä tulevia maahanmuuttajia..
  me tarvitsemme parempaa valvontaa maahanmuuttoon jotta
  rikoksia tekeviä sekä sosiaalietuuksien perässä
  ei tule Suomeen..
  ja mielestäni tuo lammilaisen tytön raiskannut tulisi karkoittaa hän ei tule Suomeen sopeutumaan kulttuuriset erot ei ole mikään syy raiskata ei tarkoittaa ei.

 23. avatar Joonas sanoo:

  Tuskin ollut tämä lapsen raiskaus ensimmäinen kerta kun vastaanottokeskuksen asukit ovat tuottaneet harmia Lammilaisille. Hakkaavat toisiaan vastaanottokeskuksessa, tai sitten hakkaavat vastaanottokeskuksen työntekijöitä. Kirpparimummot pelkää ja oliko se vielä siellä Lammilla kun lapset eivät uskaltaneet mennä kentälle pelaamaan maahanmuuttajien takia.

  Lammilaisilla varmaan enemmmän näitä tapauksia tiedossa, niistä ei varmaan vain uutisoida.

 24. avatar rzi sanoo:

  Toivon todellakin ihan vilpittömästi, että Lammin tapahtumien seurauksena ymmärrät tilastolukutaidon ja vihakiihotuksen eron. Tämä kaikki on jo tapahtunut muualla. Lue vaikka viimeisimmät uutiset Tukholman Rinkebystä, tai jo pidemmältä ajalta Malmön Rosengårdista, tai Pariisin lähiöistä,tai… Ihan kaikkeen ei pidä suhtautua tunteella, myös tervettä järkeä voi käyttää.

 25. avatar Isänmaanystävä sanoo:

  Iisakin ”ennustus” toteutui. Oletko tyytyväinen?

 26. avatar Myrkyn vihereä mies sanoo:

  Raiskaus painaa nyt omaatuntoasi, se on kauhea painolasti.

 27. avatar JK sanoo:

  ”Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut”.

  Hyvä Iisakki, eikö sinulta todellakaan löydy selkärankaa pyytää anteeksi typerää tekoasi päättäjänä, vastoin paikallisten ihmisten tahtoa?

 28. avatar karjalainen sanoo:

  Jep, Iisakki ”oli oikeassa”, että ei ne musulumaanit mitään ryöstöjä tai raiskauksia Lammilla tee. Helsingin Sanomat oli uutisoinnissaan hienosti Iisakin linjoilla, kun ”uutisesta” oli sensuroitu se, että raiskaaja oli turvapaikkaa hakeva maahanmuuttaja. Voit Iisakki olla varma, etten äänestä Sinua seuraavissakaan vaaleissa.

 29. avatar karjalainen sanoo:

  Kannattaa ottaa vaikka pari irakilaista ja 6 somalia kämppääs asumaan, niin voit sitten elää vaarallisesti tai muuta VOK:n viereen asumaan.

 30. avatar Hattuuntunut sanoo:

  ”Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut.”

  Oksettava kommentti.
  Kuvittelemasi ”pidäkkeettömän riemun” voit työntää parhaaksi katsomaasi paikkaan.

  T: Kerran Iisakkia äänestänyt – tai oikeastaan kaksi kertaa: ensimmäisen ja viimeisen

 31. avatar Tupauuno sanoo:

  Lammilla avautui helvetin musta portti. Portin avasi Iisakki ja kumppanit. Siitä portista purkautuu suunnatonta iloa ja rikkautta Lammilaisille.
  Täältä horisontista tuntuu oikein hyvälle kun useiden mielestä Iisakin tarinat asettuvat siihen lokeroon jonne kuuluvat.
  Tämä on ilon päivä myös suomalaisen suvaitsevaisuuden ja maahanmuuttokeskustelun kannalta. On hienoa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus on aiheuttanut.
  Mutta se on, mitä se on, ja niiden täytyy vastuu kantaa, kenelle vastuu kuuluu. Sinä, Iisakki epäilemättä olet yksi niistä.
  Kuinka aiot laistaa vastuun?
  Uhrille ja omaisille jaksamisia. Vika ei ollut teidän vaan Iisakin lyhyelle tähtäävän intomielisen ja Lammilaisten etua räikeästi alistavan politiikan.

 32. avatar Huolestunut kansalainen sanoo:

  ”Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut.”

  Saatana mikä ylimielinen nulikka. Hiuksista vittuun.

 33. avatar Patriootti sanoo:

  Iisakilla taitaa alkaa olla ”poliittinen tulevaisuus” vähän ohkaisella. Kirjoituksesi ovat olleet surkeaa, ylimielistä ja alentuvaa kuraa.

  Niin kuin monet aikaisemmat kirjoittajat ovat todenneet, sinua valistettiin, informoitiin ja varoitettiin mihin vastaanottokeskuksen avaaminen johtaa.

  Sinä et kuunnellut.

  Sinä irvailit. Haluatko irvailla lisää? Heittää jonkun loukkauksen ehkä raiskatulle 17-vuotiaalle tytölle? Hänen vanhemmilleen?

  Sinulla on verta käsissäsi.

 34. avatar Alex sanoo:

  Vai että pidäkkeetöntä riemua? Eikös vastaanottokeskuksen pitänyt tuoda sitä pidäkkeetöntä riemua Lammille?

  Kylläpä, arvoisa Kiemunki, yritätte viimeiseen asti olla puolustuskannalla. Missään ei liene näkyvissä ”pidäkkeetöntä riemua”, vain ahdistusta ja kauhistusta siitä, mitä rauhallisessa hämäläistaajamassa on tapahtunut. Te yritätte kääntää sen useilla foorumeilla esitetyn huolen eduksenne.

  Kunnianarvoisa Kiemunki, ylimielisyydellenne ei näemmä liene loppua. Haluan onnitella Teitä. Alkuperäinen kirjoituksenne raiskauksen saapumisesta Lammille on nyt toteennäytetty.

 35. avatar Kiitos ja hei Lammi sanoo:

  Onneksi olkoon Lammi!

 36. avatar Brick sanoo:

  Mitä tällaisille kiemungeille tulisi tehdä? Uskomattoman ylimielistä tekstiä vielä raiskauksen jälkeenkin. Miltä tuntuu olla syyllinen pikkulapsen raiskaukseen.

 37. avatar MS sanoo:

  Iisakki on näköjään edelleen enemmän huolestunut turvapaikanhakijoista ja suvaitsevaisuudesta kuin lammilaisten turvallisuudesta ja elämänlaadusta. Raiskaushan ei koskenut pelkästään tätä yhtä tyttöä. Kiitos kiemunkien, lammilaistytöt tuskin käyvät yhtä vapaasti iltalenkeillä kuin ennen vastaanottokeskuksen tuloa.

  Iisakkilla on edelleen inhonpuistatuksia eri mieltä olevia kohtaan. Nimittely taisi vähän laantua, mutta ylimielisyys on hänellä edelleen tallella. Virheistä ei ota oppia hän.

 38. avatar Ville sanoo:

  Pitää muistaa, että tämä on vain yksittäistapaus. Maamme tarvitsee maahanmuuttajia ja valtionvarainministeri Katainen kertoi televisiossa, että tarve on jopa 1.8 miljoonaa. Näistä puolet voi mielestäni olla somaleja, jotka elävät hirveissä olosuhteissa omassa maassaan.

  Tervetuloa Suomeen, somalit!

 39. avatar Vetinari sanoo:

  Uskomatonta ylimielisyyttä edelleen sinulta, Iisakki. Missään ei ole tämän tapauksen vuoksi pidäkkeetöntä riemua, vaan huolta ja tyrmistystä, sekä sen lisäksi täysin oikeutettua kiukkua teitä päättäjiä kohtaan, jotka toitte tämän riemun meille kaikille niinkin lapsellisesta syystä, että pääsisitte oikein ”näyttämään” maahanmuuttokriitikoille.

  Olet täysin väärässä paikassa, Iisakki: halu näyttää (eli kotimaisittain pullistella) jollekin porukalle ei ole hyvä syy tehdä poliittisia päätöksiä. Koska teet näinkin suuria päätöksiä pelkän moraalipullistelun varassa, katson että olet potentiaalisesti vaarallinen, eikä sinun tulisi olla tuossa asemassa.

  Jos tämän raiskaustapauksenkin jälkeen nukut yösi hyvin, se on minulle kauhistus. Lopulta sinä olet tästä vastuussa muiden valtuuston jäsenten sekä kaupunginhallituksen kanssa. Te tiesitte tosiasiat, te tiesitte tilastot, mutta te suljitte niiltä silmänne. Että pääsisitte oikein näyttämään. Häpeällistä, kypsymätöntä, vaarallista.

 40. avatar Minäkö rasisti? sanoo:

  Hei kaikille tasapuolisesti.

  Ensin lainaus eräästä tekstistä:
  ”Tottahan ne musulmaanit sieltä Ronnilta hyökkää saman tien Lammin raitille ryöstämään ja raiskaamaan.”

  Imo, kirjoittaja pitäisi asettaa syytteeseen tämän tekstin kirjoitettuaan. Tämähän osoittaa, että hän tiesi näin tapahtuvan. Silti piti runnoa vastaanottokeskuspäätös läpi. Todellisuudessahan kaikki tietävät, että asia ei ole näin. Se olisi yhtä järjenvastaista, kuin Halla-ahon syytteeseen asettaminen eräästä surullisen kuuluisasta kommentista.

 41. avatar Masi sanoo:

  Aikanaan Kiemunki hattuili ”rasisteille” rehvakkaasti:

  ”Tottahan ne musulmaanit sieltä Ronnilta hyökkää saman tien Lammin raitille ryöstämään ja raiskaamaan…”

  Nyt Kiemungilla on sattuneesta syystä hieman nöyrempi ääni kellossa, mutta moraalisäteily ylittää silti keskimääräisen kanslaisen normaaliannoksen moninkertaisesti:

  ”Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut.”

  Osa Kiemunkia arvostelevista saattaa todellakin rehvastella tyyliin ”mitä-minä-sanoin”, mutta eipä rehvakkaaksi tunnetulla Kiemungilla pitäisi olla siihen mitään sanomista.

 42. avatar Open your eyes sanoo:

  Laitanpa tämän kommentini tännekin:

  Vaikka en uskovainen olekaan, niin näin wikipedia kertoo Iisakista: ”Vanhalla iällään Iisak tuli sokeaksi, mitä Jaakob käytti hyväkseen saadakseen häneltä petoksella esikoisoikeuden ja siunauksen.” Taitaa sokeus vaivata yhtä sun toista Iisakkia?

  Niin Iisakki, annapa nyt kommenttia. Jotenkin tragikoomista lukea noita ylpeitä ja uhmakkaita kirjoituksiasi ”nettisotureita”, rasisteja ja tupauunoja yms. kohtaan. Todellisuudessa tuollaisten sanojen käyttö osoittaa vain oman rasistisuutesi muiden mielipiteitä ja ajatuksia kohtaan ja ennenkaikkea oman typeryytesi.

  Mietiskelin enemmänkin tuota typeryyttäsi. Oletko tämän asian suhteen tosiaan noin lapsellisen sinisilmäinen vai onko tuo typeryys ihan synnynnäistä? Täällä jo alkupuolella joku pyysi tutkimaan Malmön, Göteborgin ja Tukholman Rinkebyn nykyistä menoa. Joudut ehkä näkemään hieman vaivaa totuuden esiin kaivamisessa, koska uutisissa puhutaan leväperäisesti ”nuorisosta”. Totuushan on kuitenkin se, että maahanmuuttajajengit polttelevat em. alueilla autoja ja taloja viikottain, ellei lähes joka yö. Työttömyysprosentti huitelee 70 prosentissa. Ja miksi esimerkiksi somalit töitä edes haluaisivat tehdä, meidän sosiaaliturvammehan olisi heille kotimaassaan luksus-elämää! Täysin sama juttu Iso-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa, Belgiassa jne. Oletko Iisakki tutustunut näiden valtioiden viime vuosien yhteiskuntakehitykseen? Jos et, mikset? Jos olet, niin mikä estää kykysi loogiseen ajatteluun?

  Se, minkä takia et ole löytänyt paljon uutisia maahanmuuttajien tekemistä rikoksista, johtuu aika yksinkertaisesta syystä: sensuurista. Helsingin Sanomien sivuillahan tämän Lammin-tapauksen yhteydessa sana ”maahanmuuttaja” tms. sai olla sivuilla muutaman minuutin. Sen jälkeen se vain korvattiin sanalla ”19-vuotias nuorukainen”. Ettei vain synny niitä rasisteja! Vinkkinä, katsokaapa suomalaisten tekemien raiskaustapausten uutisointia. Niissä on hyvinkin yksityiskohtaisesti kuvailtu raiskaajan ulkonäkö. Vaikea kuvitella, kuinka tällainen törkeä sensuuri palvelee kansan etua.

  Sääli nähdä, kuinka Suomen sosiaaliturvajärjestelmä romutetaan pikkuhiljaa. Käy sääliksi lapsiamme, joille ei jää mitään ja jotka pahimmassa tapauksessa ovat 50-60 vuoden päästä vähemmistö suhteessa muslimeihin. Monet, itseni mukaanlukien alkavat olla täynnä tätä hyysämistä ja kriittisen ajattelun puutetta ja alkaa oikeasti nousta vaihtoehdoksi johonkin muualle muuttaminen.

  Ja ihan vain Iisakille tiedoksi, tältäkin tupauunolta löytyy ne maisterinpaperit, tosin ei ihan samanlaisesta höpöhöpötieteestä kuin omasi. Ulkomailla olen asunut yhteensä kaksi vuotta kahdessa eri maassa, joten löytyy hieman perspektiiviä sitäkin kautta.

  Taitaa alkaa Iisakillakin puntti pikkuhiljaa hieman tutista.

 43. avatar jussi sanoo:

  Mitähän näille iisakeille tapahtuu raiskauksien lisääntyessä ja systeemikriisin painaessa päälle?

 44. avatar Yks huolestunut, ei ilahtunut sanoo:

  Kauhea tapahtuma. Tämä ei ollut mitenkään ennakoimaton tapahtuma vaan selkeästi ennustettavissa aikaisemmasta datasta. Toivottavasti tapahtuma kalvaa sinua pitkinä unettomina öinä.

 45. avatar Tupajumi sanoo:

  @Iisakki. Sanoit ” Rikoksia eivät kuitenkaan tee kulttuurit, kansallisuudet tai uskonnot, vaan ihmiset.”
  Tuo on täysin totta, mutta totta on myös se että tietyistä kansoista (suvuista) ja kulttuureista kotoisin olevat ihmiset tekevät kaikenlaisia rikoksia paljon enemmän kuin esimerkiksi suomen sukuiset kansat.
  Miten me voitaisiin ratkaista tuo ongelma?
  Voitaisiinko me poistaa Suomesta (tai koko maailmasta) ne kansat jotka tehtailee rikoksia paljon? Tuskin, siinä menisi mukana myös niitä jotka ei tee rikoksia. Tarkemmin asiaa katsoessa rikoksia tekee ne jotka ei noudata Jumalan Raamatussa antamia ohjeita (kansasta riippumatta), joten ratkaisu on poistaa ne jotka ei halukkaasti noudata Jumalan asettamia normeja.
  Onneksi Jehova Jumala on luvannut poistaa kaikki jotka eivät halua elää hänen rakkaudellisten normien mukaan ja antaa elämän paratiisissa niille jotka elää hänen normien mukaan.
  http://www.jehovantodistajat.fi/fi/200802/article_01.htm
  Hyvää päivän jatkoa teille kaikille.

 46. avatar Bwana sanoo:

  Nyt Iisakki pää pois perseestä. Tuo ”oksettaa” kommenttisi on juuri tasan tarkkaan sitä perus-hämeenlinnalaista politikointia, jolla yritetään kääntää kiusallista huomion valokeilaa pois omista mokista. Vaikka mikäs siinä, onhan teikäläisen hassistuminen ollut jo pitkään nähtävissä. Luojan kiitos ei tarvitse enää kärsiä Hämeenlinnan kunnallispolitikoinnista.

  Vastaanottokeskusta perustettaessa oli aivan selvää että levottomuuttahan se tulee aiheuttamaan. Niin on tapahtunut joka ikisellä VOK paikkakunnalla. Suurin osa VOKeihin tulevista ihmisistä (varsinkin Itä-Afrikasta tulevat) ovat täysin vailla koodistoa jolla länsimaissa toimitaan. Osa heistä on arvaamattomuudessaan verrattavissa vanhan Hattivatin asukkeihin oikeiden tai kuviteltujen traumojensa vuoksi. Tätä jengiä sitten haalitaan Suomeen.

  Ja jotta nyt et pääsisi kuittamaan tätäkin kannanottoa öyhöttäväksi rasismiksi Nummelta pitää mainita, että olen itse asunut nyt kolme vuotta Itä-Afrikassa, maisterin paperit taskussa. Normi-jengi tällä maailmankolkalla on jo pelkästään kasvuiässä vallinneen proteiininpuutteen vuoksi jäänyt useasti meikäläisen teini-ikäisen tasolle, ja näitä puutteita kapasiteetissa ei paikata enää millään kotoutuksella. Länsi-Afrikasta kotoisin olevat duunikaverini ihmettelevät avoimesti tämän seudun takapajuisuutta.

  Tätä jengiä pitää auttaa täällä eikä rahdata heitä sinne.

  Jatka kuitenkin ihmeessä valitsemallasi tiellä, sillä ethän sinä tule taipumaan ”rasistien” edessä.

 47. avatar Wäinö L. sanoo:

  ”Tottahan ne musulmaanit sieltä Ronnilta hyökkää saman tien Lammin raitille ryöstämään ja raiskaamaan… ”

  Niinpä. Kaikille netseille ja rasisteille tämä oli faktaa, sinulle yritys sarkastisesti pilkata erimieltä olevia.

  ”Tekee mieli kannattaa keskuksen perustamista ihan vain inhon puistatuksesta noita keskustelupalstan vihaa kuolaavia pöhlöjä kohtaan.”

  Tähän tulokseen on useimmat päätyneet: mitään järjellistä syytä ei ole syöstä Suomea väkivaltaiseksi kehitysmaaksi – kateus ja viha toisia suomalaisia kohtaan on ainoa syy.

 48. avatar Rönni sanoo:

  Kiitos, Iisakki, lämmin kiitos sinulle täältä Lammilta. Nyt sitten kävi aivan kuten ennustit.

  Kiitos, siitä, että kannatit vastaanottokeskusta niinkin hienosta syystä kuin inhon puistatuksesta vihaa kuolaavia pöhlöjä kohtaan.

  Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että näillä, joita täten nimittelet, on jokin todellinen syy reaktioilleen? Oikeassa he olevat.

 49. avatar kalevi sanoo:

  Kiitos Iisakki sinulle painavasta työstäsi vastaanottokeskuksen hyväksi. Taas on suomalaisen nuoren elämä lopullisesti pilalla. Toivottavasti olet omalta osaltasi tyytyväinen saavutetusta lopputuloksesta.

 50. avatar Kommentti sanoo:

  Häpeäisit Iisakki. Olet valehtelemalla ja kanssa-kuntalaisiasi vähättelemällä saanut aikaan tilanteen, jossa lapsia raiskataan vieraan kulttuurin edustajien toimesta ja suurin huolesin on maahanmuuttokeskustelu ja sen suunta tämän seurauksena.

  Toivottavasti sinulla ei ole omia lapsia eikä koskaan tule olemaan. Olet mieleltäsi soveltumaton luottamustehtäviin.

 51. avatar Masi sanoo:

  ”Rikoksia eivät kuitenkaan tee kulttuurit, kansallisuudet tai uskonnot, vaan ihmiset.”

  Tämän tapaista yksilöllisyyttä saarnaavalle Kiemungille ei kuitenkaan tuota mitään vaikeuksia niputtaa melkoisen solvaavin termein ihmisiä, joiden näkemykset maahanmuuttopolitiikasta ovat erilaisia kuin hänen itsensä.

  Minun arvioni Kiemungista: tekopyhä broileri.

 52. avatar a sanoo:

  Täytyy antaa tunnustus Iisakille. Hän ei sentään poista näitä ”rasististen vihaa uhkuvien pöhlölen” kommentteja. Hyvä että jossakin asiassa selkä pysyy suorassa vaikka virheitään ei myönnäkään.

 53. avatar Ville Valkama sanoo:

  Kiihkon vallassa ollessaankin pitää yrittää olla objektiivinen ja muistaa, että eivät kaikki maahanmuuttajat syyllisty raiskauksiin, ja toisaalta myös monet suomalaiset syyllistyvät. Tämän tyyppinen mielipide kuuluu ehkä Halla-ahon mielestä luokkaan ”tekeväthän suomalaisetkin”, mutta esitän sen kuitenkin, koska se on totta.

  Se, kuinka moni maahanmuuttaja syyllistyy ja kuinka moni suomalainen syyllistyy, on tietysti oma kysymyksensä. Vaikka maahanmuuttajat olisivat – niin kuin uutiset viittaavat – yliedustettuina raiskauksissa, se ei silti tarkoita, että he kaikki olisivat raiskaajia tai että suomalaiset olisivat syyttömiä. Kannattaa kiinnittää huomio myös siihen, että raiskausten esiintymisessä eri kulttuureissa ja eri kansojen keskuudessa on eroa. Jossakin päin maailmaa raiskataan enemmän kuin jossakin muualla.

  Ehkä jonkinlainen kuva asiasta saadaan kun tarkastellaan maahanmuuttajien lähtömaiden raiskaustilastoja. Näissä maissahan tilanne näkyy aidoimmillaan, koska ihmiset asuvat omassa kotimaassaan ja omassa kulttuurissaan. Maahanmuutto ei sotke asioita.

  Etelä-Afrikassa uutisten mukaan joka neljäs mies on kertonut raiskanneensa jonkun, ja joka neljäs tyttö on raiskattu siihen mennessä, kun hän on täyttänyt 16 vuotta. Moninkertaisia raiskaajiakin on kymmenisen prosenttia miehistä. Kongossa sotilaat raiskaavat järjestelmällisesti naisia niin, että asiasta kirjoitetaan huolestuneena maailman tiedotusvälineissä. Nämä ovat aitoja raiskaustilastoja, ja tällaiset asiat kannattaa ottaa huomioon, kun päätetään mistä maista ja maanosista Suomeen otetaan pakolaisia. Vanha totuus nimittäin on, että minkä tavan kerran oppii, siitä on vaikea päästä eroon.

  http://www.youtube.com/watch?v=vBXBtC-5Eko
  http://www.youtube.com/watch?v=NB4vsODbdks

  Sinisilmäisyys ”mitään ei voi tapahtua” on yhtä tyhmää kuin yleistäminen ”ne kaikki ovat raiskaajia”. Totuus on näiden äärinäkemysten välillä.

 54. avatar JS sanoo:

  Vilkasta keskustelua myös täällä:

  http://hommaforum.org/index.php/topic,29780.0.html

 55. avatar Miikka Ahonen sanoo:

  Jussi Halla-aho kirjoittaa asiasta Scripta-blogissaan http://www.halla-aho.com/scripta/lammilla_asuva_mies.html

 56. avatar Don't let me detain you sanoo:

  Tykkäsit elää vaarallisesti. Sitä sait mitä tilasit, paitsi että henkilökohtaisestihan ei tainnut osua millään tavalla.

  Kysyt artikkelissasi millä tavalla on erilaista se, että Suomesta on myös lähdetty muihin maihin (sota)oloja pakoon.

  Ensinnäkin, valtaosa meni naapurimaahamme Ruotsiin, jonka poliittinen järjestelmä ja yhteiskunta on loppupelissä hyvin samankaltainen kuin omamme. Lisäksi suuri osa Ruotsiin lähetetyistä olivat lapsia ja naisia. Maahan jääneen suomalaiset eivät muodostuneet riippakiveksi Ruotsin yhteiskunnalle, vaan toivat oman osansa, tekivät töitä jne.

  Ei ole järkevää ottaa maahan sellaista ainesta, joka ei vastaa omaamme tai ei täydennä osaamispohjaamme järkevällä tavalla. Tai no, tietysti jos maahan halutaan vaikkapa raiskaajia, niin kyllähän se sekin onnistuu.

  Minusta ei maahanmuuttovastaista saa mitenkään; minullakin on useita ulkomaisia kavereita ympäri maailmaa. Mutta on täysin eri asia väheksyä maahanmuuton negatiivisia puolia. On täysin typerää ottaa maahan ainesta, jota emme voi käyttää hyödyksi yhteiskunnassamme.

  Me emme ole mikään alikehittynyt maa ja toivottavasti emme halua sellaiseksi tullakaan. Meidän kilpailukyky on kiinni siitä, miten hyvin kohdennamme resurssejamme sellaisiin osa-alueisiin, joissa voimme olla maailman parhaita.

 57. avatar kalevi sanoo:

  ”Sinisilmäisyys ”mitään ei voi tapahtua” on yhtä tyhmää kuin yleistäminen ”ne kaikki ovat raiskaajia”. Totuus on näiden äärinäkemysten välillä.”

  Tämä on totta kai totta. Mutta miksi meidän suomalaisten pitäisi ottaa moinen riski ja vielä omalla kustannuksellamme?

  Ei ole mitään epäitsekästä ajatuksessa että pidämme myös ne muut ihan tavalliset turvapaikkaturistit ennaltaehkäisevästi rajojen tuolla puolen pitääksemme myös sen raiskaajan poissa täältä. Meidän etumme täytyy tulla ennen somalien ja irakilaisten etua. Eihän koko valtiossa ole muuten enää mitään järkeä.

 58. avatar Jaska sanoo:

  ”Rikoksia eivät kuitenkaan tee kulttuurit, kansallisuudet tai uskonnot, vaan ihmiset.”
  Totta. Mutta näitä ihmisiä ei ole pakko haalia.

  ”Toivon todellakin ihan vilpittömästi, että Lammin tapahtumien seurauksena ymmärrät tilastolukutaidon ja vihakiihotuksen eron.”
  Ja tällä tilastolukutaidolla osataan sitten varautua siihen ketkä näitä rikollisia ihmisiä ovat. Jos vastoin parempaa tietoa heitä yhä haalitaan, ollaan omalta osalta vastuussa heidän tekemisistään rikoksista.

  Wäinö L. viestissä 49. kiteytti ajatukseni.

  Totuus ei välttämättä ole kiva, tai poliittisesti korrekti, mutta parempi sekin kuin toistaa valheita kädet korvilla ja silmät kiinni.

 59. avatar Myrkyn vihereä mies sanoo:

  Iisakki sai nyt kaipaamaansa mainetta suurena humanistina joka tarjoaa tulokkaille vaikka naapurinsa tyttären tervetuliaisina. Hienoa.

 60. avatar Tietomies sanoo:

  Haista sinä Iisakki paska – olet pelle koko mies.

 61. avatar Anonyymi sanoo:

  Minua säälittää lähinnä Lammilaisten ja uhrin puolesta. Miksi sen pitää aina mennä niin, että ei uskota asiantuntijoita tai edes Ruotsissa aktualisoituneita ongelmia, vaan jotain tällaista pitää päästä tapahtumaan ennen kuin ihmiset ymmärtää. Eikä kaikki ymmärrä sittenkään – toistetaan samoja ylhäältä opittuja mantroja kuin Wincapita-sijoittajat, uskotaan loputtomiin että asiat on niin kuin itse kuvittelee niiden olevan, vetäydytään omaan kuoreen ja kategorisesti syytetään muita yhteiskunnan ongelmista.

  Koittakaa nyt perkele tajuta että Suomen kansa ei halua näitä Ruotsissa jo aktualisoituneita ongelmia tähän maahan. Ihan sama miten monta ”syytöntä” tai ”kunnollista” ihmistä siinä porukassa on, ne harvat mätämunat riittävät mitätöimään kansan ja erityisesti uhrien silmissä kaiken potentiaalisen hyvän mitä tämäkin projekti tuottaa. Ei tämmöinen kannata. Lopetetaan ajoissa.

 62. avatar Potero sanoo:

  jalat lattiaan nopiaan. Ei tuo kunnanvaltuuston puh.joht niin vakaalla alustalla kait kuitenkaan vielä saapastele. En jaksanut lukea kaikkia kommentteja mutta kyllähän tässä ei taas kuulla niitä jotka Lammilla asustelee, kuten yleensäkään ei paikkakunnista joissa tätä toimintaa on.

  Tylyin mitä itse olen kuullut kyliltä tuolta on jotta siivotonta ehdottelua mummoillekin tapahtuu eikä tuo kiiltokuva pysy mitenkään yllä pitkään. Ja muunmuassa tätini miehineen otti ja muutti pois Lammin kylältä ihan siksi ettei tuntenut oloaan turvalliseksi.

  Siis jokin on mennyt pieleen todellisuudessa. Ehkä se kaikki ei kuitenkaan ole Iisakilla hanskassa… otapas ja muuta kuukaudeksi pariksi kylille sinne asustelemaan.. jospa valkaisu aiheeseen tulisi..

 63. avatar Lammilainen sanoo:

  Haista ituhippi pitkä vittu.

 64. avatar Mikael sanoo:

  Ettei vaan Iisakki olisi mennyt itse syyllistymään siihen mistä hän rasisteja syyttää. Vastaanottokeskuksen sijoittamista maalle kritisoivat, maahanmuuttokriittiset ihmiset ja natsit niputetaan kätevästi yhteen stereotypiaan jota sitten haukutaan kaikilla keksityillä itkuvirsillä.

  Kirjoituksellasi et kyllä muuttanut pätkääkään omaa henkilökohtaista stereotypiaani ihmisestä joka on SPD:n jäsen ja harrastaa humanismia heikosta älystä kärsivän itsetunnon pönkittämiseksi.

  Oletteko te siellä puolueryhmässänne pohtineet jotain kukka-adressia tälle 19-vuotiaalle nuorelle rationalisoidun väkivaltakoneiston uhrille, jonka vapautta nyt ikävästi rajoitetaan hänen liian nopean kulttuurien yhdentymisen johdosta?

 65. avatar Alumiinitaivas sanoo:

  Toivotaan vain, ettei herra Kiemunki jatkossa sekoita tilastolukutaitoa ja vihapuhetta. Tai omakohtaisia kokemuksia ulkomailta ja vihasta kuolaamista.

  Pelkästään poliisin tilastoja katsoneelle tässä ei olisi ollut yhtään mitään yllättävää.

 66. avatar Lilian sanoo:

  Hyvä Iisakki Kiemunki (sdp),
  tämä on avoin kirjeeni sinulle: kun kiireiltäsi kunnan asioita hoitaessasi vain kerkeät, kerrotko KONKREETTISESTI, kuinka ajattelit lähestyä uhria ja hänen perhettänsä, läheisiä, omaisia, ystäviä ja sukulaisia?

 67. avatar ex-SPR sanoo:

  ”Kanta-Hämeen poliisi tutkii Lammilla tiistaina tapahtunutta epäiltyä raiskausta. Perunantutkimuslaitoksen lähellä lenkillä ollut nainen kertoo, että hänet raiskattiin heinäpellossa.

  Poliisi epäilee teosta Lammilla asuvaa 19-vuotiasta miestä. Mies on ulkomaalaistaustainen turvapaikanhakija.”

  http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/nainen-raiskattiin-heinapellossa-lammilla/181136

  ”Nainen” oli 17-vuotias tyttö. Hienoa Iisakki Kiemunki (sdp)

  Hienoa työtä. Voit olla ylpeä siitä, että olet suomalainen, joka ajaa suomalaisten etuja.

 68. avatar Hannu S. sanoo:

  Vastaanottokeskuksen dumppaaminen Lammille vastoin asukkaiden tahtoa oli törkeä teko jonka seuraukset ovat näkyneet pikkukylän arjessa VOK:n alusta asti. Monikulttuurista on saatu jo tarpeeksi – voitte työntää sen sinne missä päivä ei paista!

  Tällaiset iisakkikiemungit ja spr:t saisivat käydä lähetystönä pyytämässä anteeksi raiskatulta tytöltä ja hänen omaisiltaan. Raiskaaja taas pitäisi olla jo palautettuna kotimaassaan.

 69. avatar Keijo Kummola sanoo:

  ”Lammille tosiaan avautui helvetin musta portti. Ainakin uhriksi joutuneen tytön, hänen perheensä ja läheisten kannalta. Se avautui myös kaikkien syyttömien turvapaikanhakijoiden ylle. Olen äärimmäisen pahoillani kaikkien edellämainittujen puolesta, erityisesti tytön.

  Tämä on musta päivä myös suomalaisen suvaitsevaisuuden ja maahanmuuttokeskustelun kannalta. Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut.

  Ja kaikki vain yhden idiootin takia. Mutta se on, mitä se on, ja niiden täytyy vastuu kantaa, kenelle vastuu kuuluu. Minä epäilemättä olen yksi niistä. Ei minusta silti rasistia saa, kaikki se mitä tuossa yllä olen maahanmuutosta ja humanitarismista kirjoittanut, pätee edelleen.

  Nyt katsotaan, mitä poliisin tutkinta tuo ja mietitään asioita kaupungin kantilta sen jälkeen. Ainoa mitä toivon on, että syyttömät jätettäisiin rauhaan, vaikka tytön läheisten kokema tuska ja viha on varmasti valtavaa. Rikoksia eivät kuitenkaan tee kulttuurit, kansallisuudet tai uskonnot, vaan ihmiset.”

  Olen osittain samaa mieltä kanssasi siitä että jos joku haluaa kostaa tytön raiskauksen niin kohteena ei pitäisi olla turvapaikanhakijat vaan sinä. Olit innoissasi puoltamassa mamu-keskusta ja päättämässä asiasta, lisäksi olet aukonut netissä päätäsi ja haukkunut kaikkia jotka varoittelivat että näin siinä käy rasisteiksi ja ties miksi.

  Veikkaampa kuitenkin että jo ensi viikonlopun aikana Lammilla kuitenkin sattuu ja tapahtuu:)
  Jos Lammilaisten mielipidettä ei kuunnella ja sitten tapahtuu se mitä pelättiinkin niin vastareaktio saattaa olla hyvinkin paha, mutta jos siellä Lammilla tapahtuu kamaluuksia niin kannattaa muistaa Iisakki että olet siitäkin vastuussa ainakin välillisesti:)

 70. avatar Keijo Kummola sanoo:

  ”Ja kaikki vain yhden idiootin takia. Mutta se on, mitä se on, ja niiden täytyy vastuu kantaa, kenelle vastuu kuuluu. Minä epäilemättä olen yksi niistä.”

  Nimenomaan Iisakki sinä olet se idiootti.

  Idiootin tunnistaa siitä että se on väärässä ja möykkää, mutta se ei tajua olevansa väärässä vaikka kaikki sen esittämät muka sarkastiset uhkakuvat toteutuvat.

 71. avatar ksenomaanikko sanoo:

  Tämä oli vasta alkua. Lisää on tulossa. Toivottavasti nukut yösi hyvin, vitun idiootti.

 72. avatar Pistää vihaamaan! sanoo:

  Että ne kaikki eivät raiskaa, ei ole mikään puolustus- vai sitäkö tässä nyt sitten perkele pitää jäädä odottamaan, että joka neekeri on saanut kastettua heppinsä suomalaiseen neitseeseen ennenkuin asialle TEHDÄÄN jotain? Iisakit asialle vaan niin saadaan tämäkin tilastovirhe kuntoon.

  Rikoksentekoväline valtiolle ja musu kotiin postipakettina!

 73. avatar Simo Mäkelä sanoo:

  Kiemunki: ”Halla-ahon mukaan on ollut aivan eri asia, kun suomalaisia on aikoinaan lähtenyt vauraampiin ja rauhallisempiin maihin maanpakoon nälkää, katovuosia, sortoa, sotaa ja työttömyyttä. Millä helkutin lailla?”

  Sillä helkutin lailla, että nämä suomalaiset eivät nauttineet perillä vastiikkeettomia sosiaaliteuuksia, kun niitä ei heille suotu.

  Olet kaikki nämä haistattelut ansainnut. Että haista vaan…

 74. avatar KK sanoo:

  ”Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut.”

  Riemua? RIEMUA?

  Tämä kertoo kuinka sairas mieli Iisakilla on. Hän kuvittelee että näin surullinen tapaus herättäisi RIEMUA joissakin. Hän ei ymmärrä että häntä varoitettiin juuri tällaisista seurauksista koska näitä tapahtumia PELÄTTIIN ja haluttiin VÄLTTÄÄ, eikä siksi että niitä olisi riemulla odotettu ja toivottu. Iisakille itse asioilla ei tunnu olevan merkitystä. Vain sillä kuka on ”oikeassa” ja kuka ”väärässä”. Ja hän kuvittelee kaikkien muidenkin ajattelevan samoin.

 75. avatar Pelle kiemunki sanoo:

  Jokos olet käynyt tapaamassa uhria ja anomassa anteeksiantoa?
  Vaikka ei kai tollasella ole kanttia tunnustaa mokiaan,nimittelee vaan rasistiksi kaikki eri mieltä olevat.
  No,lupaan kyllä tervehtiä sinua erityisen lämpimästi kun seuraavan kerran kohdataan.
  myös ystävinikin haluaa antaa muutaman pusun ihanille huulillesi.
  Olet meille kaikille niin kovin rakas ja tärkeä.

 76. avatar Juha J. sanoo:

  Iisakki sinä olet oikeasti paha mies. Avaa nyt vihdoin silmäsi ja katso asioita avarammin.

 77. avatar Kake sanoo:

  Toivon hartaasti koko sydämestäni, että sinä, parahin Iisakki, koet hitaan ja tuskallisen kuoleman.

  Aurinkoisin kesäterveisin,

  Kake

 78. avatar Huolestunut äiti sanoo:

  ”Lammille tosiaan avautui helvetin musta portti. Ainakin uhriksi joutuneen tytön, hänen perheensä ja läheisten kannalta. Se avautui myös kaikkien syyttömien turvapaikanhakijoiden ylle.”

  Lisäksi se avautui kaikkien Lammilla asuvien muiden nuorten tyttöjen ja heidän vanhempiensa ylle. Ymmärrän heidän tämän hetkiset tunteensa ja pelkotilansa, koska itsellänikin on kaksi tytärtä. Onneksi paikkakunnallamme ei ole vastaanottokeskusta ja toivon mukaan ei ole koskaan tulossakaan. En halua, että tyttöjeni lenkillä käynneistä tai koiran ulkoiluttamisista tulee venäläistä rulettia. Jokainen yksittäistapaus on liikaa. Nyt on riemu kaukana.

 79. avatar Doc Martins sanoo:

  Iisakki Kiemunki . Odotan lämpimästi tapaamistamme ja että selität omat perustelusi asiaan. Minä kerron omani.

 80. avatar Entinen liberaali, nykyinen rasisti. sanoo:

  Oksettaa lukea että Iisakki kuvittelee jonkun olevan RIEMUISSAAN kun taas on yksi lapsi saanut elinikäiset traumat maahanmuuttopelleilyn ansiosta.

  Oletteko ajatelleet mitä nykyinen mamupelleily aiheuttaa myös niiden osalta joita ei ole raiskattu ja joiden naapurissa ei ole SPR:n turvapaikkahotellia?

  Minäkin, liberaalin äidin 70-luvun kukkaislapsena kasvattama idealisti, 3D-lasien kaltaisin punaviherlasein maailmaa katsova korkeakoulutettu ja maailmaa nähnyt suvaitsevaisuuden perikuva olen tämän vuoden puolella tajunnut että minusta on tullut parissa vuodessa ihan avoimesti RASISTI. Mutta miksi näin? Holtittoman, edesvastuuttoman humanitäärisen maahanmuuton ja sen seurausten vuoksi. Niiden seurausten, joista ympäri eurooppaa ja jo tuotsissa kärsitään ja joita päivä päivältä enemmän tapahtuu jo Suomessakin.

  Mokuttajien vesitettyä koko ”rasisti” -termin sitä tarpeettomasti viljellen en edes väitä olevani ”roturealisti” tai ”kriittinen”, se vaihe on ohi. Olen ihan avoimesti rastisti ja omia sanojasi käyttääkseni joka ainoan kerran kun perustamienne helvetin mustien porttien kautta musulmaanit hyökkäävät raitille ryöstämään ja raiskaamaan, tekee mieli kannattaa jopa niitä halveksimiani amiksensa kesken jättäneitä kaljupäisiä isänmaan toivoja ihan vain inhon puistatuksesta teitä päättäjiksi valittuja monikulttuuri-utopiaa kuolaavia pöhlöjä kohtaan.

  Tämä meno ei voi hyvin päättyä. Saatanan tunarit!

 81. avatar Joku Jossain sanoo:

  Iisakin ajama poliittinen linja on nyt karauttanut täyttä höyryä karille, jonka piti virallisen tiedon mukaan olla pelkkää höpöpuhetta. Barbaariset tupauunot kyllä varoittivat karikoista, moneen kertaan. Ainoa tie Iisakille tästä eteenpäin on ostaa merikortit jatkossa barbaarisilta tupauunoilta eli halla-ahoistua itse.

  Olihan Halla-ahokin aikanaan suorastaan yltiösuvaitsevainen ja lähti julistamaan sanomaansa rasistien keskusteluihin. Rasistit mottasivat takaisin ikävillä tilastoilla ja vähitellen silmälaput tippuivat H-a:n silmiltä. H-a oivalsi suvaitsevaisuuden pohjautuvan silmien ummistamiseen ikäviltä tosiasioilta ja tunsi itsensä petetyksi. Tästäpä sitten H-a sai hiukan draivia kirjoitteluun.

  Voisiko samoin käydä myös Kiemungille, näin tosiasioiden hypättyä ikävästi näkökenttään?

  Onko nyt niin, että ainoa uhkakuva, joka Lammilla ei ole toteutunut on barbaaristen tupauunojen hyökkäykset turvapaikanhakijoita vastaan? Toivottavasti tämä tilanne säilyy jatkossakin ja Lammilla ymmärretään, että vihareaktioita ei parane suunnata turvapaikanhakijoita vastaan. Sen sijaan päättäjiä sopii painostaa kaikin keinoin, joita Suomen oikeuskäytäntö ei kiellä.

 82. avatar karjalainen sanoo:

  Iisakki taitaa olla ihan normaali humanisti. Kun huomaa olleensa väärässä, niin ensin alkaa kiukuttelu ja kun se ei tehoa, niin menee suu suppuun. Sinänsä on järkevää olla suoltamatta lisää paskaa ilmoille. Tämän maan tilannetta ei kuitenkaan tuollaiset päättäjät paranna.. äänestäjät voisivat joskus äänestää myös muuta kuin sitä samaa mitä viime vaaleissa tuli äänestettyä.

 83. avatar Minna sanoo:

  Iisakki kirjoitti:
  ”Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut.”

  Ehkä sinun kannattaisi nyt keskittyä muihin asioihin kuin rasistien ”riemunjuhliin”.

  Oletko esimerkiksi ottanut selvää mitä lammilaiset tuumaavat kaupunginvaltuuston puheenjohtajastaan? Vai ovatko juuri he niitä rasisteja jotka saavat sinussa aikaan oksennusreaktion? Hehän tosiaan vastustivat kollektiivisesti hölmöyksissään päätöstä vastaanottokeskuksen sijoittamisesta Roniin. Ja vastaanottokeskuksen vastustajathan olivat kaikki rasisteja. Eikö se näin mennyt?

  Herttaisen yksinkertainen maailma sinulla pieni Iisakki.

 84. avatar PH sanoo:

  Näin kahden pienen tyttölapsen rakastavana isänä todellakin oksettaa tapasi reagoida tähän kyseiseen tragediaan. Me järjetöntä maahanmuuttopolitiikkaa kritisoivat emme suinkaan tunne ”pidäkkeetöntä riemua” tämän järkyttävän raiskauksen johdosta, vaan päällimmäisinä tunteina ovat suru ja viha.

  Miksi kaltaisesi ihmiset pidätte silmänne kiinni tosiasioilta? Miksi edesautatte tämän kaltaisten tapausten toteutumista? Eikö esimerkit muualta maailmasta, ja nyt jo muualta Suomestakin, avaa silmiänne sille tosiasialle, että näitä tapauksia tulee aina vain enemmän ja enemmän, aina niin kauan kun Sinun kaltaisesti saavat asioista päättää?

  Noiden jo mainitsemieni surun ja vihan lisäksi mielessä jäytää pelko, sillä jos omat tyttäreni joskus kohtaisivat mitään lähellekään vastaavaa mitä tämä 17-vuotias tyttö siellä Lammilla, en tiedä mitä tekisin. Voin vain kuvitella miten tuollainen tapaus romahduttaa nuoren ihmisen elämäniloa, samoin se järkyttää syvästi kaikkia läheisiä.

  Vielä kerran: KUKAAN ei tunne ”pidäkkeetöntä riemua” tämän traagisen tapauksen johdosta. Se että väität näin olevan, oksettaa minua niin että vatsaa vääntää. Voisi jopa sanoa että se saa minut vihaamaan Sinua.

  Olet hurmahenkisille monikulttuurifanaatikoille ja kaltaisiesi poliitikkojen olemassaololle hykerteleville, laeistamme ja tavoistamme paskat välittäville tulijoille ns. hyödyllinen idiootti. Meille tavallisille, lastemme tulevaisuuden puolesta pelkääville kansalaisille olet oksettava idiootti.

  Sinun kaltaisesi, Iisakki, tullaan tulevaisuudessa muistamaan idiootteina joiden toiminnassa ei nähdä järjen häivää. Tuntuuko hyvältä?

 85. avatar Bwana sanoo:

  Miten on Iisakki? Joko olisi aika myöntää (vaikkakin sitten ”rasistien” ”vihakommenttitulvan” vuoksi) että nyt tuli teikäläisen haukattua aika iso kipollinen paskaa?

 86. avatar MP sanoo:

  Iisakki, olet oksettava tyyppi.

 87. avatar Ex-Lammilainen sanoo:

  Iisakki sait mitä halusit ja tuhosit näin yhden nuoren naisen ja perrheen elämän. Toivottavasti Jumala rankaisee sinua julmasti. Hyvää kuolemaa toivottaen.

 88. avatar Lauri L. sanoo:

  Älkää nyt ihmiset heitelkö puolivillaisia uhkauksia arvon blogistimme hakkaamisesta, kyllä hänen kanssaan on toimittava parlamentaarisin keinoin. Uhkailu pelkästään vaikeuttaa minkäänlaisen muutoksen aikaansaamista.

 89. avatar Ville Kauppinen sanoo:

  Sen kummemmin henkilöihin ottamatta kantaa niin kunnallisen päätöksentekijän tulisi valtion tukieurojen sijaan miettiä yksinkertainen kysymys ’haluaisinko vastaanottokeskuksen omaan naapuriini ?’

  Ja kun on tiedossa erään moniosaaja-kansanryhmän suurempi taipumus raiskaamiseen yms. häiriökäyttäytymiseen niin on myös paikallaan pohtia että mitä jos päätökseni seurauksena vaikka oma tyttäreni joutuu raiskatuksi ?

  Se on huono perustelu että raiskaahan suomalainenkin, siihen sinä et päätöksentekijänä paljoa voi vaikuttaa. Kun on valtaa on myös vastuuta. Sitä vain olisi käytettävä siten, että voi nukkua omat yönsä puhtaalla omallatunnolla.

  Päättäjän tärkein tehtävä on ajaa kansalaisten etua (ja tahtoa) ja katkeria kommentteja lukiessa syntyy vaikutelma että jälleenkerran on poliitikko tiennyt paremmin mitä kansa haluaa.

 90. avatar nähty. sanoo:

  Iisakki Kiemunki,

  kuinka voit elää itsesi kanssa enää tämän jälkeen?
  Tämä on sinun tunnollasi.

 91. avatar Masi sanoo:

  Eiköhän Kiemunkin ole jo kohtuullisen hyvin sisäistänyt, mitä mieltä nettikansa (”rasistit”?) on hänestä. Minusta on melkoisen turha purkaa enää pahaa oloa häneen täällä.

  Eiköhän fiksuinta ole tehdä sitä, mitää poliitikko eniten pelkää. Eli olla äänestämättä häntä ja kertomalla muillekin, että jos demaria äänestätte, älkää ainakaan Kiemunkia. Ehkäpä pieni äänikato pistää broileriin vähän nöyryyttä.

 92. avatar eipä taida sanoo:

  äänikadolla olla enää paljon merkitystä tytölle ja hänen lähimmäisilleen.

 93. Masi kirjoitti: ”Eiköhän Kiemunkin ole jo kohtuullisen hyvin sisäistänyt, mitä mieltä nettikansa (”rasistit”?) on hänestä. Minusta on melkoisen turha purkaa enää pahaa oloa häneen täällä”.

  Mitä olen lukenut näitä Kiemungin aivopieruja, niin enpä olisi lainkaan tästä näkemyksestäsi vakuuttunut.

  Voi olla, että olen väärässä, mutta ainakin minulle on välittynyt hänestä kuva suhteellisen koppavana kloppina, joka omasta mielestään on aina oikeassa ja kaikki muut vastaavasti väärässä. Onhan hän sentään demari.

  Se, että hän ei ole vastannut näihin ”rasistien” kommentteihin johtunee mitä ilmeisemmin siitä, että hän on omasta mielestään syytön, viaton, oikeassa ja etenkin ”rasistien” yläpuolella. Hän ei alennu heille vastaamaan. Tuskin edes lukee näitä, sillä oikeassa oleminen on niin aikaa viepää puuhaa.

  Itse tapausta en kommentoi, eiköhän siitä ole jo olennainen sanottu.

 94. avatar Kartsa sanoo:

  ”…niiden täytyy vastuu kantaa, kenelle vastuu kuuluu. Minä epäilemättä olen yksi niistä.”
  Miten olet, Iisakki, ajatellut edellä mainitsemasi vastuun kantaa?

 95. avatar leit sanoo:

  Melkein tekisi mieleni tälle ”hähää laitetaan VOK että oppivat monikulttuurista tykkäämään” -miehelle toivottaa henkilökohtaisia kohtaamisia monikulttuurin kanssa, mutta ehkä hänkin on saman monikulttuuri -uskonnon uhri kuin koko kuntakin on. Siis ihmettelen, että mistä se harhakäsitys oikein sikiää, että sitten on ihanampaa kun on tietty osuus ihmisiä seassa mukana, joille ei päde samat säännöt kuin muille ja joiden kulttuuri on 4000 vuotta jäljessä meistä muista?

 96. avatar Suomalainen nainen sanoo:

  Hei Iisakki! Miksi sinä vihaat suomalaisia ja lammilaisia naisia ja tyttöjä niin paljon, että halusit Lammille ja moneen muuhun paikkaan tätä?

  Miksi sinä haluat, että Suomessakin naiset joutuvat huomattavasti entistä useammin raiskatuiksi, kuten Ruotsissa on käynyt onnettoman maahanmuuttopolitiikan takia?

  Ymmärrätkö sinä, että yhden nuoren ihmisen elämä on mennyt pilalle, ja sinä olet päättäjänä vaikuttanut siihen voimakkaasti, että näin kävi? Vai eikö tyttö ole tärkeä, koska hän on suomalainen, valkoinen ja Lammilta? Halusitko oikein kunnolla rangaista näitä ihmisiä, jotka ajattelevat eri tavoin kuin sinä?

  Omista henkilökohtaisista syistäsi ja paremmuudentunnossasi olet järjestänyt tilanteen, jossa ”pöhlöinä” pitämäsi ihmisten lapsi on raiskattu. Olet todellinen hirviö.

 97. avatar Oma Laspi sanoo:

  Iisakki,

  Mietippä jos mennään 16 vuotta eteenpäin ja laitetaankin Lammilaisen tytön tilalle . Isänä varmaan alkaisit miettimään syitä tapahtuneelle ja myös vaihtoehtoja mitä olisi pitänyt tehdä toisin, että tragedia olisi jäänyt tapahtumatta. Moni vaihtoehto antaa paljon jossittelu varaa, mutta yksi vaihtoehto antaa ehdottomman vaihtoehdon, jossa tragedia olisi jäänyt tapahtumatta. Osaatko arvata mikä se on? Kyllähän sä sen tiedätkin, mutta suurena humanistina se ei ole sinulle sopiva vaihtoehto. Vaan olisiko se oikeasti vaihtoehto, jos kohteena olisi tosiaan ollutkin ? Tämän Lammilla tapahtuneet tragedian syyllisinä voidaan pitää päättäjiä, jotka väkisin, paikallisen väestön vastustuksesta huolimatta, toivat ongelmat kylälle. Et varmaan näe itseäsi syyllisenä, koska tragedia tapahtui vain tuntemattomalle Lammilaiselle. Mietippä, jos omalle lapsellesi tapahtuisi vastaavaa ja tekijä olisi sinun junailemasi VOK:n asukas. Pitäisitkö edes silloin itseä syyllisenä? Pitäisikö oma lapsesi sinua syyllisenä?

  Nyt vaan jännityksellä odottelemaan kuinka rikasta kulttuuri on 16 vuoden päästä…

 98. avatar Hende sanoo:

  Olen sanomattoman surullinen kulttuurinrikastajan raiskaamaksi joutuneen tytön ja hänen vanhempiensa puolesta.Sydämeni kyllyydestä toivon heille voimia jaksaa elämässä eteenpäin.
  Ja sinä IIsakki:vaikka en asukkaan Lammilla,ihmetyttää,että et lainkaan ottanut huomioon kuntasi asukkaiden vastustusta.Ei olisi tarvinnut seurata ainoastaan ruotsin tilannetta,kyllä suomestakin saa oivan yhteenvedon mamujen osallisuudesta eri rikoksiin,myös raiskausten.Miten nyt suhtaudut omaan kirjoitukseesi,jossa mainitsit pakolaisten ryntäävän raiskaamaan ja tuo toteutuikin?Ja kaiken huipuksi myöhemmästä kirjoituksestasi saa mielikuvan,että olet huolissasi ainoastaan monikulttuurisuuden jatkosta.Tunnut olevan kyllä tyypillinen demari.Itse en ole väkivaltainen,enkä toivo kenenkään kuolemaa,mutta toivon,että joudut päivittäin selittämään kuntasi asukkaille kantaasi mamu-politiikkaan.Osaathan edes aidosti nöyränä madella raiskatun tytön ja hänen vanhempiensa eteen pyytämään anteeksi?
  ja lopuksi:olen syvästi maahanmuutto kriittinen(sinä sanoisit tietty rasisti),mutta en ole mikään amiksen keskeyttänyt,niinkuin sinä heti tuomitsisit,vaan kunnolla opintoni suorittanut.En myöskään istu kalja-kuppiloissa,koska en käytä alkoholia.Olen myös asunut pitkään kahdessakin ns.kehitysmaassa.Muutenkin olen matkustellut laajasti ja tuttavapiiriini kuuluu runsaasti ulkomaalaisia.Silti vastustan jyrkästi kaikkea muuta kuin työperäistä maahanmuuttoa.

 99. Turvapaikanhakijat aiheuttavat turvattomuutta kaikkialla. Iisakki on varmasti siitä tietoinen. Hän on raskaasti vastuussa tästä raiskauksesta ja myös tulevista. Hän on vastuussa Lammin pilaamisesta ja kansalaisten pilkkaamisesta, ja toivottavasti joutuu teoistaan vastuuseen.

  James Hirvisaari
  Kunnanvaltuutettu (ps)
  Lammin naapuripaikkakunnallalta Asikkalasta

 100. avatar Sami sanoo:

  Tässä Rokki-Iisakille biisi jammailtavaksi:

  http://www.youtube.com/watch?v=953PkxFNiko

 101. avatar Sakin hivutusta iisakille sanoo:

  ”Ja kaikki vain yhden idiootin takia.” Aivan, yhden idiootin eli sinun, parahin Iisakki.

 102. avatar Muut vastuulliset? sanoo:

  Talvella aie vastaanottokeskuksen perustamisesta nosti vastustusta muun muassa lammilaisille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa. 27 kuntalaisen allekirjoittamassa kansalaisaloitteessa ja 236 nimen nettiadressissa torjuttiin keskuksen perustaminen alueen palveluihin ja asukkaiden turvallisuuteen vedoten. Vastustuksesta huolimatta Hämeenlinnan tilaajajohtaja Jukka Lindberg ja kaupunginjohtaja Tapani Hellstén saivat ajamalleen hankkeelle myönteisen päätöksen kaupunginhallituksessa 16.2.2009. Kaupunki sitoutui tarvittavien palvelujen
  järjestämiseen yhdessä SPR:n kanssa ja rauhoitteli kyläläisten huolia.

  Palautetta onnistuneesta lobbauksesta voi lähettää osoitteella:

 103. Hyvät ihmiset,

  Ennen kuin alatte uhkailemaan virkamiehiä tai toivomaan hidasta ja tuskallista kuolemaa myös muille kuin minulle, vetoaisin odottamaan edes sen verran, että poliisi edistyy hieman tutkinnassaan ja asiasta tiedetään vähän enemmän.

  Ymmärrän tunteenpurkaukset, mutta Suomi on kuitenkin (ainakin ollut) sivistysmaa. Täällä jopa pahimmat murhamiehet ansaitsevat oikeudenkäynnin. Tänne kommentoineet ovat valmiita suoralta kädeltä syyttämään, tuomitsemaan ja teloittamaan. Niin toimitaan ehkä Somaliassa, mutta ei Suomessa.

  Joku nimimerkeistä kyseli, miten kannan vastuuni asiasta. Mielestäni teen sitä paraikaa. Vihaviestejä on tullut tähän mennessä reilut parisataa tänne, kotisivuilleni, facebookiin (keksityillä profiileilla), puhelimeen ja sähköpostiin. Niistä useampi kymmen sisältää eri tyyppistä väkivallalla uhkailua. Tavallisesti poliitikot kantavat vastuuta vaaleissa, niin aion minäkin näillä näkymin tehdä. Sen sijaan ”hidas ja tuskallinen kuolema” olisi mielestäni mielestäni jo hieman liian kristusmaista vastuunkantoa asiasta, josta en ole teknisesti ottaen ollut edes päättämässä.

  Mäki-Ketelä kyseli, miksi en vastaa tänne kommentoineille ihmisille. Oletkos itse joskus koittanut keskustella järkevästi lynkkausporukan kanssa? Mitä siihen sanot, kun joku toivottaa sinulle hidasta ja tuskallista kuolemaa sekä toivoo vaimosi ja lapsesi raiskattavan? ”Kiitos samoin, hyvää päivänjatkoa Sinullekin?”

  Mikä minun vastuuni sitten on? Näkisin, että vastuu on samantyyppistä kuin on kaupunkiin vankilan tai psykiatrisen hoidon yksikön perustaneen poliitikon vastuu, jos näiden asukit syyllistyvät rikokseen. Olen tietysti asiasta äärimmäisen pahoillani, ja valmis pyytämään omastani ja kaupungin puolesta anteeksi uhrilta ja omaisilta, jos he sitä toivovat.

  Olen aivan varma, että esimerkiksi massamurhaajalle aseluvan myöntänyt poliisi, mielisairaan avohoitoon diagnosoinut lääkäri tai kuka hyvänsä vastaavia päätöksiä tekevä, tuntee vastuuta, jos jotain hirveää tapahtuu. Varmaan Adolf Hitlerin tai Ibrahim Shkupollin vanhemmatkin tuntevat syyllisyyttä, vaikka lainsäädännön tai yleisen länsimaisen moraalikäsityksen mukaan heillä ei mitään tekemistä seurausten suhteen olekaan.

  Se on joka tapauksessa ollut selvää jo pitkään, että vastaanottokeskuksen oikea paikka ei ole Lammilla. Siksi sitä onkin suunniteltu siirrettäväksi kantakaupunkiin, kunhan sopivat tilat löytyvät. Tervetuloa vaikka minun naapuriini.

  Niin kauan kuin Suomen ja EU:n lainsäädäntö kuitenkin turvapaikanhakijoiden vastaanottotoimintaa edellyttää, jossain keskustenkin on sijaittava. Sekin on vastuunkantoa.

  Kuinkakohan moni teistä muuten on koskaan käynyt vastaanottokeskuksessa?

 104. avatar P sanoo:

  Eiköhän Mäki-Ketelä ole saanut ihan vastaavaa uhkailua koskien itseään ja perhettään? Samoin halveksimasi Halla-aho.

  Sinun tilanteesi tekee moraalisesti toivottamakseni oma asenteesi. naureskelit ja leimasit sinua varoittaneita, asiassa erimieltä olleita ihmisiä törkeillä leimoilla.

  Sitä saa mitä ihan tietoisesti tilaa. Se joka vasrtustaa selkeästi ihan faktaperusteella ongelmia aiheuttavaa kehitystä kotikulmillaan, ei ole ”rasisti tai tupauuno.”

  Nyt kelaat sisään oman ylimielisyytesi saalista. Olet edustamassa siellä kuntalaisia, et pilkkaamassa erimieltä politiikasta olevia. Sitä et taida ymmärtää vieläkään?

 105. avatar Bwana sanoo:

  Terve vaan Iisakki.

  Olen kanssasi samaa mieltä noista uhkailuista. Mautonta, kovin mautonta.Ylilyöntiä.

  Et kuitenkaan ota vieläkään kantaa omaan ”oksettaa rasistien riemu” kirjoitukseesi. Se oli ylilyönti ja melko paha sellainen. Syytit siinä (kuten teit jo alkuperäisessä blogitekstissäsi) isoa joukkoa ihmisiä rasisteiksi. Vain ja ainoastaan sen vuoksi että he ovat tässä asiassa kanssasi eri mieltä. Etkö yksinkertaisesti pysty näkemään eroa oikean rasistin ja VOK:ien aiheuttamista ongelmista huolissaan olevien kansalaisten välillä? Vai vituttaako tässä nyt se, että nuo öyhöttävät, pöhlöt ali-ihmiset olivat taas(kin) pelko-/kauhuskenarioissaan oikeassa (tämä siis oletuksena että on tapahtunut seksuaalirikos)? Tiedätkö että tuollaiselle todellisuutta vääristävälle ja mustavalkoiselle ajatusmaailmalle on olemassa ihan diagnoosejakin?

 106. avatar pöhlö sanoo:

  Kylläpä täällä on äänessä totaalisia riemuidiootteja. Ymmärrän että kuohuksissaan tuntuu että joku syyllinen teolle on löydettävä, mutta älkää nyt tuota iisakkia siitä syyttäkö. Jos sitä keskusta ei olisi lammille perustettu niin sitten jonnekkin muualla. Jos siellä olisi tapahtunut raiskaus, niin olisiko se silloinkin iisakin vika? Kyllä tähän tapahtumaan on ainoastaan yksi syyllinen ja se on raiskaaja itse.

  Mainittakoon vielä että itsekin suhtaudun maahanmuuttoon kriittisesti (eli todennäköisesti olen iisakin mielestä rasisti) ja olisi parempi jos keskuksia ei edes tarvitsisi perustaa. Silti on mielestäni totaalista idiotismia syyttää iisakkia tapahtuneesta tuon yhden blogikirjoituksen vuoksi. Niin iso päättäjä iisakki ei kuitenkaan ole, että hän voisi päättää kuinka paljon suomeen maahanmuuttajia tai turvapaikanhakijoita otetaan tai kuinka monta vastaanottokeskusta tarvitaan.

  Pakko kuitenkin todeta että tämäkin yksittäistapaus vahvistaa käsitystäni siitä, että minä en haluaisi vastaanottokeskusta kotikunnalleni. Johonkin ne nyt kuitenkin on sijoitettava aiempien typerien päätösten vuoksi. Äärimmäisen surullista että kukaan joutuu niistä sitten kärsimään.

 107. avatar pegga buupää sanoo:

  ”Kiitos samoin, hyvää päivänjatkoa Sinullekin”- kyllä…nimenomaan

  ”Kuinkakohan moni teistä muuten on koskaan käynyt vastaanottokeskuksessa?”- toivottavasti ei kovinkaan moni, tiedä mitä siellä sitten tapahtuu kultamunien kanssa?

  Monikulttuurisuus on rikkaus ja valtava voimavara!

 108. Minä olen käynyt Ronnin vokissa vierailemassa Päijät-Hämeen maahanmuuttopoliittisen ohjelman ohjausryhmän jäsenenä. Totta totisesti teen kaikkeni, että yhtäkään moista ei enää Päijät-Hämeeseen perusteta. Nastolassa semmoinen aikoinaan oli, ja seuraukset olivat samanmoiset. Myös Kanta-Hämeessä pitää ottaa järki käyttöön. Kansalaismielipidettä on ehdottomasti kuunneltava.

  Iisakille kuitenkin pinnoja siitä, että hän sallii tällaisen vapaan blogikommentoinnin. Itsekin olen mahdollisimman avoimen vuorovaikutuksen kannattaja:

  http://jameshirvisaari.blogit.uusisuomi.fi

  James Hirvisaari
  Kunnanvaltuutettu (ps)
  Asikkalan Perussuomalaiset pj
  Perussuomalaisten Hämeen piiri vpj
  Kansanedustajaehdokas 2011

 109. avatar Perunanenä sanoo:

  ”Sen sijaan ”hidas ja tuskallinen kuolema” olisi mielestäni mielestäni jo hieman liian kristusmaista vastuunkantoa asiasta, josta en ole teknisesti ottaen ollut edes päättämässä…..Olen tietysti asiasta äärimmäisen pahoillani, ja valmis pyytämään omastani ja kaupungin puolesta anteeksi uhrilta ja omaisilta, jos he sitä toivovat.”

  Miksi pyytäisit anteeksi? Ethän Sinä ole tehnyt mitään väärin tai ollut päättämässä mistään etkä siis vastuussa mistään.

  Sinulla kyllä on selvästikin tuollainen kristusmainen valokehä pääsi ympärillä kuten kuvastakin näkyy. 🙂
  http://www.iisakkikiemunki.net/kuvat/iisakki_koko_iso.jpg

 110. avatar Petri Holopainen sanoo:

  ”Näkisin, että vastuu on samantyyppistä kuin on kaupunkiin vankilan tai psykiatrisen hoidon yksikön perustaneen poliitikon vastuu, jos näiden asukit syyllistyvät rikokseen.”

  Hei Iisakki! Olet oikeassa verratessasi vastaanottokeskusta haitta-arvoltaan vankilaan tai psykiatrisen hoidon yksikköön. Tosin sillä erotuksella, että jäljempänä mainituissa asukit pidetään yleensä lukkojen takana, eivätkä
  pääse siten vaikuttamaan ympäristöön samalla tavoin.

  On surullista kuulla, että olette siirtämässä tuota ongelmapesäkettä kantakaupunkiin. Tosin Hattulan kunnassa on tehty järkevä päätös olla perustamatta vastaavanlaista keskusta. Itse perheellisenä ja veronmaksajana aion kyllä harrastaa sen verran social shoppingia, että muutan sinne kun tuo toteutuu. Hattulasta on lyhyt matka kuitenkin Tiiriön palveluihin, ja luulenkin että sinne tuon myötä valikoituu paremmin toimeentulevaa ainesta. Lasten koulumahdollisuuksien ja muiden kannaltahan tuo olisi aika optimaalista.

 111. Kiemunki kirjoitti:

  ”Mäki-Ketelä kyseli, miksi en vastaa tänne kommentoineille ihmisille. Oletkos itse joskus koittanut keskustella järkevästi lynkkausporukan kanssa? Mitä siihen sanot, kun joku toivottaa sinulle hidasta ja tuskallista kuolemaa sekä toivoo vaimosi ja lapsesi raiskattavan? ”Kiitos samoin, hyvää päivänjatkoa Sinullekin?”

  Vastauksia:
  – kyllä, olen yrittänyt keskustella järkevästi lynkkausporukan kanssa. Montakin kertaa. Välillä lynkkauksen kohde olen ollut minä, välillä joku muu. Toisinaan keskustelulla on ollut positiivisia vaikutuksia, yleensä ei. Koskaan keskustelu ei ole johtanut tilanteen kärjistymiseen, joten aion jatkossakin keskustella lynkkausporukoiden kanssa. Tosin paskaviestien yms. määrä minulle on romahtanut. Johtunee siitä, että typerimmätkin monikulttuurihullut ovat vihdoin tajunneet, että olemme (minä, Muutos 2011 ja muut kanssamme samoin ajattelevat) lain ja järjestyksen kannalla. Emme anarkian ja omankäden lakien.
  – minua ja läheisiäni on uhkailtu mitä mielenkiintoisimmilla asioilla, mm. mainitsemillasi tavoin. Yleensä tosiaankin toivotan uhkailijoille hyvää päivänjatkoa / joulun odotusta / kesää jne. Mikä nyt kulloinkin on ajankohtainen.
  – tappouhkauksien lisäksi minua on mm. lyöty, potkittu, raavittu, heitetty pullolla, yritetty lyödä tuopilla, heitetty kaljat naamalle, räitty yms. Siis ihan pelkästään siksi, että mielestäni nykyisessä maahanmuuttopolitiikassa on jotain mätää. Sinulla nämä lienee vielä edessä päin. En tätä tietenkään sinulle toivo, koska en toivo kenellekään tuollaista.

 112. avatar Masi sanoo:

  Kiemunki: ”Se on joka tapauksessa ollut selvää jo pitkään, että vastaanottokeskuksen oikea paikka ei ole Lammilla.”

  Jaa. Oletko esimerkiksi itse ilmaissut tämän näkemyksen jossain? Minusta olet lähinnä haistatellut Lammilaisille ”tupauunoille” ja ”rasisteille”, kun ovat suhtautuneet skeptisesti vastaanottokeskukseen.

  Mutta eihän takinkääntö ole politiikassa mikään kardinaalivirhe.

  IK: ”Siksi sitä onkin suunniteltu siirrettäväksi kantakaupunkiin, kunhan sopivat tilat löytyvät.”

  Älä unta näe. Varsinkin tällaisten tapahtumien jälkeen nimby-ilmiö on niin voimakas, että keskuksen siirtäminen kunnan sisällä ei ole mahdollista. Haja-asustusalueen väen polittiinen voima on vähäinen, niinpä keskus tulee nököttämään Lammilla niin kauan kuin keskus suurkunnan alueella yleensä sijaitsee.

  ”Tervetuloa vaikka minun naapuriini.”

  Et ilmeisesti halua, että nykyiset naapurisi äänestävät sinua.

 113. avatar Keijo Kummola sanoo:

  Eiköhän Iisakki ole vihaiset viestit ansainnut ja itse provosoinut esimerkiksi tällaisilla kirjoituksilla.

  ” Tottahan ne musulmaanit sieltä Ronnilta hyökkää saman tien Lammin raitille ryöstämään ja raiskaamaan… Tekee mieli kannattaa keskuksen perustamista ihan vain inhon puistatuksesta noita keskustelupalstan vihaa kuolaavia pöhlöjä kohtaan. ”

  Sitä saa mitä tilaa sanotaan, minun mielestä Iisakin olisi nyt korkea aika pyytää anteeksi kaikilta näiltä keskustelupalstojen vihaa kuolaavilta pölhöiltä, koska nämä pölhöt näkivät tapahtumien kulun etukäteen ja olivat siksi aivan oikeassa, toisin kun kiemunki joka näki Lammilaiset ja Somalit tanssimassa käsikädessä.

  Korkea aika olisi pyytää anteeksi ja ilmoittaa luopuvansa valtuustopaikastaan ja muuttaa somaliaan.

 114. avatar JK sanoo:

  Iisakki, vertaat omaa vastuutasi esimerkiksi poliisiin, joka on myöntänyt massamurhaajalle aseenkantoluvan. Miten tyhmä sinä oikein olet? Uskotko tosissaan, että poliisi myöntää luvan kenellekkään, jos hänelle toimitetaan useamman sadan ihmisen allekirjoittama adressi, jossa kerrotaan, että kysienen ihminen on massamurhaaja???
  Olet myös valmis pyytämään anteeksi, jos omaiset sitä toivovat? Ainakin minulle on kotona opetettu, että anteeksi pyydetään, jos on tehnyt jotain typerää, loukkaavaa tai pahaa, ilman, että sitä pitäisi jonkun toivoa. Anteeksipyyntöäsi odottaa myös moni rasistiksi jne. nimittelemäsi ihmiset, jotka vain olivat eri mieltä kuin sinä.

  Ylimielisyytesi ja poliittinen jaarittelusi vastuista jne. ei lakkaa hämmästyttämästä.

  Onnea kaikille Iisakkia äänestäneille!

 115. avatar Bwana sanoo:

  En ole käynyt koskaan vastaanottokeskuksessa. Vastavuoroisesti voisin kysyä Iisakilta onko hän käynyt koskaan esim. Itä-Afrikassa näkemässä oikeasti miltä kulttuuritaustalta ja taidoilta niihin vastaanottokeskuksiin ponnistetaan? Täällä kopiokoneen käyttötaito katsotaan CV:ssä mainitsemisen arvoiseksi seikaksi. Seikaksi, jonka varaan hyvin monet perustavat unelmiaan Euroopan valloituksestaan…

  Kuten jo aiemmin mainitsin, ei näiltä main pakolaisiksi lähtevillä ihmisillä ole 85 prosentissa tapauksista eväitä sopeutua länsimaiseen yhteiskuntaan. Siksi näen parhaaksi auttaa heitä täällä. Suomen pitää mielestäni ottaa todella apua tarvitsevia ihmisiä vastaan. Minkä helvetin takia heitä pitää kuitenkin haalia täältä? Miksei esim. Sri Lanka käy?

  Nyt voi taas olla ”rasistikirves” herkässä, joten täytynee taas selittää. Minä asun, työskentelen ja koitan auttaa paikanpäällä näitä ihmisiä. Jos olisin rasisti en yksinkertaisesti voisi asua ja työskennellä täällä. Väittäisin jopa rohkeasti, että itselläni on enemmän kompetenssia tähän keskusteluun kuin tämän blogin pitäjällä. Maailma kylässä-festareilta haalittu informaatio kehitysmaiden arjesta ei ole ihan sitä kaikkein relevanteinta knowledgeä.

  Samoin voisin kysyä miksi UNHCR:llä 13-20 vuotta kentällä töissä olleet kaverini sanovat, että ainoa paikka, jossa tältä maailmankolkalta lähteneiden (siis somalit) kotouttaminen on onnistunut, on Soweto? Oikeasti.

  Voin vastata tuohon kysymykseeni: Sowetossa jos perseilee ja heiluttaa sen jälkeen rasistikorttia pääsee takuuvarmasti hengestään.

  Niin kauan kun turvapaikanhakijoita otetaan ”vääristä” kohdemaista (tämähän ei ole tietenkään kunnallispoliitikon päätettävissä) en voi olla vastustamatta VOKien perustamisia, varsinkaan pienille paikkakunnille. Kunnallispoliitikon intoa puolustaa ja perustaa VOK:ia voin kuitenkin ihmetellä tietojeni pohjalta.

 116. avatar toppila 3 sanoo:

  Koitahan Iisakki kiemurrellessasi lopettaa edes valehteleminen. Vaihtoehtoisesti voisit kertoa mitkä kansainväliset sopimukset yleensä pakottavat ottamaan A) kiintiöpakolaisia B) ”turvapaikanhakijoita”?
  Ja Geneven pakolaissopimus ei ole vastaus, kuten luultavimmin tiedät.

  Kerrohan saopimukset tai pysy totuudessa.

 117. avatar Jari Leino sanoo:

  Iisakki Kiemunki kirjoitti:
  Mikä minun vastuuni sitten on? Näkisin, että vastuu on samantyyppistä kuin on kaupunkiin vankilan tai psykiatrisen hoidon yksikön perustaneen poliitikon vastuu, jos näiden asukit syyllistyvät rikokseen.

  Aika omituinen vertaus. Haluatko tuolla rinnastuksellasi verrata turvapaikanhakijoita vaarallisiin rikollisiin tai pakkohoitoon laitettuihin psykopaatteihin?

  Vertaus ei toimi ainakaan siinä mielessä, että kaikki tietävät, että vankilassa tai suljetulla osastolla on potentiaalisesti vaarallisia ihmisiä, mutta näiden laitosten tarkoitus on nimenomaan se, että sinne suljetut eivät pääsee vapaasti liikkumaan muiden ihmisten keskuudessa.

  Siitä huolimatta kukaan ei esittäisi vankilan tai suljetun osaston perustamista Hämeenlinnan kantakaupunkiin. Eikä myöskään jo vaaralliseksi osoittautuneen minkä-tahansa-laitoksen siirtämistä muualta Hämeenlinnan keskustaan.

 118. avatar Minna sanoo:

  pöhlö kirjoitti:
  ”Silti on mielestäni totaalista idiotismia syyttää iisakkia tapahtuneesta tuon yhden blogikirjoituksen vuoksi. Niin iso päättäjä iisakki ei kuitenkaan ole, että hän voisi päättää kuinka paljon suomeen maahanmuuttajia tai turvapaikanhakijoita otetaan tai kuinka monta vastaanottokeskusta tarvitaan.”

  Ei Iisakki ole minunkaan mielestäni syyllistynyt raiskaukseen, ”ainakaan teknisesti”.

  Mutta hän on syyllistynyt ylimieliseen ja halveksittavaan vallankäyttöön. Samoin hän on syyllistynyt kansalaisten ja siis potentiaalisten äänestäjiensä aliarvoimiseen, vähättelyyn ja pilkkaamiseen. Tuo tyyli jolla tämä Iisakki-poika on julkisuudessa keikkunut ei ole hyväksyttävää politiikolle. Lisäksi hän on ollut todistettavasti väärässä, hän väitti kirkasotsaisesti että vastaanottokeskusten uhkia liioitellaan ja paisutellaan. Nyt kun nuo uhat ovatkin toteutuneet hän pillittää että ”johonkinhan ne vokit oli perustettava”.

  Ja sokerina pohjalle arvoisa Iisakki poimii tämän blogin kymmenistä kommenteista kaikki ne kaksi kommenttia (jotka ovat kieltämättä laittomia typeriä uhkauksia) ja tekeytyykin näppärästi uhriksi. Tyypillistä vasemmistolaista käyttäytymistä.

 119. avatar Jari Leino sanoo:

  Tuohon vielä jatkoksi: Suomen ja EU:n lainsäädäntö ei edellytä nykyisenkaltaista suurbisnekseksi paisunutta turvapaikanhakijoiden vastaanottotoimintaa.

  Turvapaikanhakijamäärät ovat muutenkin kääntyneet Suomessa taas laskuun, joten vastaanottokeskusten määrän vähentäminen huippulukemista olisi täysin perusteltua. Lammin VOK voidaan siis huoletta lopettaa siirtämättä sitä mihinkään. Kapasiteettia on muutenkin jo liikaakin.

  Jatkossa vastaanottokeskuspaikkojen tarvetta voidaan vähentää huomattavasti sillä, että hakemukset käsitellään entistä nopeammin. Tarvittaessa jopa 48 tunnin pikamenettelyllä. Tämä on kaikkien etu.

  Liisäksi Suomi voisi lakata maksamasta käteistä rahaa turvapaikanhakijoille, tiukentaa perheenyhdistämistä ja palauttaa perusteettomat tp-hakijat ja Dublin-tapaukset pikakäsittelyllä.

  Nämä toimenpiteet lähettäisivät turvapaikkashoppailijoille ja elintasopakolaisille selkeän viestin, että Suomeen ei kannata tulla. Tämä olisi myös aidosti turvapaikan tarpeessa olevien hakijoiden etu. Tämän jälkeen Suomessa riittäisi vastaanottotoimintaan pari suljettua laitosta, yksi pääkaupunkiseudulla ja yksi Turun satamassa.

 120. avatar JK sanoo:

  Jopa Paavi on pyytänyt anteeksi pedofiilien uhreilta: http://www.hameensanomat.fi/?article=133250

  Iisakki ei ole anteeksi pyytänyt tai pyydä, muuta kuin uhrien pyynnöstä.

 121. avatar Jaska sanoo:

  Olen melkoisen varma siitä, että Iisakki ei opi tästä tapauksesta yhtään mitään. Hän ei tule koskaan kritisoimaan maamme nykyisenkaltaista maahanmuuttopolitiikkaa.

  Iisakki yrittää epätoivoisesti pelastaa koko maailman. Se vain ei tule onnistumaan. Maamme tulee romahtamaan taloudellisesti ja moraalisesti ennen sitä.

  Kun näin käy, emme kykene pelastamaan edes itseämme.

 122. avatar Siirto sanoo:

  Iisakki:
  ”Se on joka tapauksessa ollut selvää jo pitkään, että vastaanottokeskuksen oikea paikka ei ole Lammilla. Siksi sitä onkin suunniteltu siirrettäväksi kantakaupunkiin, kunhan sopivat tilat löytyvät”.

  Meno eikun paranee; siirretään raiskaukset kantakaupunkiin! Rikastuttajat varmaan taputtavat käsiään Iisakille, siellä uhreja on enemmän, helpommin saatavilla ja kiinnijäämisriski pienempi.

  Onnea kantakaupunkilaiset ja ei muuta kuin turhaa adressia keräämään. Kyllä Iisakki & Co. tietävät paremmin.

  Iisakki, etkö ole koko ajan pakoillut vastuutasi sillä, ettet sinä ole päättänyt VOK:n perustamisesta Lammille? Nyt olet ilmeisesti päättänyt siirtää sen kantakaupunkiin, ainakin puheittesi mukaan – miten aiot tästä kiemurrella?

 123. avatar Anteeksipyyntö sanoo:

  Iisakki:
  ”Olen tietysti asiasta äärimmäisen pahoillani, ja valmis pyytämään omastani ja kaupungin puolesta anteeksi uhrilta ja omaisilta, jos he sitä toivovat.”

  Ei muuta kuin adressia keräämään, jotta Iisakilta irtoaa anteeksipyyntö.

  -ylimielisyytesi on vertaansa vailla-

 124. avatar Lemmy Caution sanoo:

  ”Niin kauan kuin Suomen ja EU:n lainsäädäntö kuitenkin turvapaikanhakijoiden vastaanottotoimintaa edellyttää, jossain keskustenkin on sijaittava. Sekin on vastuunkantoa.”

  Jaa, kuuluuko etelänaapurimme Viro EU:hun taikka YK:hon? Siis samat ”kansainväliset sopimukset?? Miksiköhän siellä ei pahemmin ole turvapaikanhakijoita? Selitäpä se jollain muulla kuin sosiaaliturvalla. Vastuuta voi kantaa muttei silti tarvitse olla tyhmä ja hyväuskoinen.

 125. avatar Iisakin kirkko sanoo:

  Vain täysi idiootti kirjoittaa jotain tälläista:

  ”Olen tietysti asiasta äärimmäisen pahoillani, ja valmis pyytämään omastani ja kaupungin puolesta anteeksi uhrilta ja omaisilta, jos he sitä toivovat.”

  Siis oletko sinä oikeasti sitä mieltä, että uhrin ja tämän omaisten pitäisi ryömiä eteesi ja pyytää sinulta anteeksipyyntöä?!? Jos olet tuota mieltä, niin olet kyllä täysi pelle ja vieraantunut tyystin reaalimaailmasta. Yleensä se, joka tekee väärin, pyytää anteeksi tekonsa kohteelta…olettaen, että tekijällä on hitunen järkeä ja edes jonkinasteista empatiakykyä. Sinulla ei taida olla kumpaakaan…

  Omalta kohdaltani pidän huolen, että ensi vaalien alla kaikki kyllä tietävät ja muistavat kuka on Iisakki Kiemunki.

 126. avatar PH sanoo:

  Minna kirjoitti:
  ”Ja sokerina pohjalle arvoisa Iisakki poimii tämän blogin kymmenistä kommenteista kaikki ne kaksi kommenttia (jotka ovat kieltämättä laittomia typeriä uhkauksia) ja tekeytyykin näppärästi uhriksi.”

  Saman huomion tein itsekin. Vihaisiahan nämä kirjoitukset ovat olleet, mutta taitavasti Iisakki poimi joukosta nuo pari selkeää ylilyöntiä.

  Koitas nyt Iisakki hiukan ryhdistäytyä. Tunnusta mielessäsi että nyt on tullut toimittua päin persettä ja oltua turhan ylimielinen. Kannattaako sitä oikeasti ihmetellä että vihapostia nyt tulee, kun ottaa huomioon miten olet kanssasi eri mieltä olevia haukkunut ja ylenkatsonut? Monilla meistä, kuten keskusta aikoinaan kritisoineilla Lammin asukkaillakin, on ollut painavat perusteet sanoilleen ja peloilleen, mutta Sinä vain olet naureskellut ja suorastaan vittuillut. Eri mieltä olevathan ovat olleet, ja tulevat varmaan aina olemaankin, Sinulle vain ”rasisteja”, ”pölhöjä” ja ”tupauunoja”.

  Mitäs jos yrittäisit jatkossa ottaa kantaa asiallisiin (vaikkakin vihaisiin) kommentteihin, ja jättäisit poimimatta nuo yksittäiset ylilyönnit?

 127. avatar Iisakki Vastuunkantaja sanoo:

  Ilmoitit tuossa aiemmin kantavasi vastuusi seuraavissa vaaleissa. MItähän sillä tarkoitit? Tälläydyt uudelleen ehdokkaaksiko?!? Se se vasta onkin varsinaista vastuunkantoa.

  Mikäli sinusta olisi vastuunkantajaksi, niin eroaisit välittömästi kaikista luottamustehtävistäsi. Se on poliittisen vastuun kantamista. Mutta tuskinpa sinulla on selkäruotoa moiseen urotekoon, vaikka vaarallista elämää haluatkin blogi-kirjoituksesti perusteella elää…

 128. avatar Jaakko Lehtonen sanoo:

  ” Niin toimitaan ehkä Somaliassa, mutta ei Suomessa.”

  Somalialaiset tuovat oman kulttuurinsa ja tapansa mukanaan kun tulevat Suomeen. He käyttäytyvät täällä sen mukaisesti. Tätäkö tarkoitit?

  Turvapaikan hakijan vertaaminen vankiin ja mielisairaaseen tarkoittaa myös sitä, että heitä pitää valvoa jatkuvasti. Eli, he eivät pysty elämään tämän yhteiskunnan normien mukaisesti.

  Jotenkin minulle jäi sellainen kuva, että pidät näitä ihmisiä(turvapaikanhakijoita) jo valmiiksi kykenemättömiksi vastaamaan tekemisistään.

  Taidat olla ennakkoluuloinen rasisti?

 129. avatar Anonyymi sanoo:

  Jos Iisakki Kiemunki oikeasti kantaisi tapahtuneesta poliittisen vastuun, hän eroaisi luottamustehtävistään. En usko tämän tapahtuvan, mutta voihan ihminen aina yllättää.

 130. avatar Jari Leino sanoo:

  Iisakki, sinulla tuntuu olevan kova tarve säteillä moraalista ylemmyyttä ja todistaa olevasi aina oikeassa, silloin ja nyt.

  Et ole oppinut virheellisestä päätöksestä mitään, vaan olet valmis tekemään saman virheen uudelleen ja siirtämään vastaanottokeskuksen Hämeenlinnan keskustaan. Vaikka omaan naapuriisi. Ilmeisesti olisit epäröimättä valmis vaikka majoittamaan pari tp-hakijaa omalla sohvallasi.

  Jo ennen Lammin keskuksen perustamista hankkeen vastustajat yrittivät kertoa sinulle muutamia asioita, jotka ovat useimmille ihmisille itsestään selviä:
  – väestönsiirrot eivät ratkaise maailman ongelmia
  – Suomeen ei tule tp-hakijoina pelkästään kilttejä ihmisiä
  – vastaanottokeskus ei ole kunnalle hyvä bisnes, vaan tuo mukanaan erilaisia järjestyshäiriöitä, väkivaltaa, varkauksia ja vakavampiakin rikoksia. Pidemmällä aikavälillä tp-hakijoiden vastaanottaminen on kunnalle todella tappiollinen bisnes.

  Sinä haukuit hankkeen vastustajia rasisteiksi. Silloin ja nyt. Ilmeisesti mikään hinta ei ole sinun mielestäsi niin kallis, etteikö sitä kannattaisi maksaa siitä ilosta, että me saamme ottaa vastaan kaiken maailman elintasopakolaisia? Ilmeisesti mikään yksittäisen ihmisen kohdalle sattunut rikos ei ole sinun mielestäsi niin vakava, että se saisi sinun maailmankuvasi muuttumaan piiruakaan?

  Iisakki, minulla on mummoikäinen äiti, joka on toistaiseksi pystynyt asumaan omillaan Hämeenlinnan keskustassa. Minä en halua Hämeenlinnaan yhtään ovelta ovelle kulkevaa huijaria, marketeissa kiertävää taskuvarasta, katuryöstäjää tai mummonpotkijaa. En kotimaista enkä ulkomaista. Ja siksi minä en todellakaan halua, että sinä siirrät Lammin vastaanottokeskuksen Hämeenlinnan keskustaan.

 131. avatar Lilian sanoo:

  Iisakki Kiemunki:
  ”Niin kauan kuin Suomen ja EU:n lainsäädäntö kuitenkin turvapaikanhakijoiden vastaanottotoimintaa edellyttää, jossain keskustenkin on sijaittava. Sekin on vastuunkantoa.”

  Kertoisitko lukevalle yleisölle – siis meille rasisteille ja tupauunoille – mitä nämä EU:n ja Suomen lainsäädännöt tältä alueelta tarkkaanottaen sisältävät – tai mitä ne ovat? Näihin kun aina viitataan. Saatat yllättyä. Toinen yllätys saattaa löytyä, kun etsit Suomen lainsäädännöstä rasismi-lakia. Ja kun vauhtiin pääset, kertoisitko omin sanoin, miten ”monikulttuurisuus on rikkaus ja valtava voimavara”? Edes yksi konkreettinen esimerkki?

  En ajatellut pidätellä hengitystäni vastauksiasi odotellessani.

 132. avatar JK sanoo:

  No niin, epäilty raiskaaja on sitten päästetty vapauteen odottelemaan tutkinnan valmistumista ja syyteharkintaa. Että näin suomessa. Olisi pitänyt olla törkeä raiskaus, jotta olisivat raiskaajan voineet pitää kaapissa. Siinä lähti hieno viesti kaikille VOK:lle, ei muuta kuin suomi-tyttöä pökkimään, halusi se tai ei, seuraukset eivät ole kummoiset.

  Tytön ja omaisten puolesta olen todella pahoillani. Ei ole varmaan kiva Lammin kokoisessa paikassa odotella tutkinnan ja syyteharkinnan valmistumista, kun muutaman kilometrin päässä pyörii teosta epäilty.

 133. avatar Marko sanoo:

  Miltä tuntuu olla selkärangaton nilviäinen, Iisakki?
  Eroa välittömästi.

 134. avatar Anonyymi sanoo:

  Ottakaa hyvät ihmiset huomioon että Iisakki ei ole ollut mukana laatimassa EU:n tai Suomen maahanmuuttopolitiikkaa eikä turvapaikanhakusäädöksiä.

  Suomen maahanmuuttopolitiikasta vastaa hallitus. Jos hallitus haluaa ottaa Suomeen humanitaarisia maahanmuuttajia niin kunnat eivät voi asialle mitään, sillä hallituksella on ylin päätösvalta sekä lainsäädäntövalta.

  Jos turvapaikanhakijoita ei olisi otettu Lammille, ne olisi majoitettu jonnekin muualle Suomeen.

  Vastaanottokeskuksen perustamispäätöksen tekevä poliitikko on vastaanottokeskuksen toimintavalmiuteen yhtä syyllinen kuin vastaanottokeskukseen työhönmenevä henkilö tai vastaanottokeskukselle ruoka-, siivous- tms. palveluja tarjoava yrittäjä. Kaikkia näitä tarvitaan jotta vastaanottokeskus olisi toimintakykyinen.

  Toistan edelleen. Syyllinen Suomen holtittomaan maahanmuuttopolitiikkaan ja sen seurauksena lisääntyviin rikoksiin on Suomen hallitus. Kaikki palaute sinne ja lopettakaa Iisakin arvostelu välittömästi.

  Kiitos.

 135. avatar Marko sanoo:

  Äläpä anynyymi puhu paskaa. Kuntaan ei tule vastaanottokeskusta jos ei kunta itse halua sellaista ottaa. Vastuu on Iisakilla ja ystävillä juuri tässä nimenomaisessa tapauksessa, ei hallituksella.

 136. avatar Anonyymi sanoo:

  ”Äläpä anynyymi puhu paskaa. Kuntaan ei tule vastaanottokeskusta jos ei kunta itse halua sellaista ottaa. Vastuu on Iisakilla ja ystävillä juuri tässä nimenomaisessa tapauksessa, ei hallituksella.”

  Hallitus voi halutessaan velvoittaa kuntia perustamaan vastaanottokeskuksen, ja asiasta on jo ollut puhettakin:
  http://www.ts.fi/online/kotimaa/85579.html

  Iisakki ei ole mitenkään vastuussa turvapaikanhakijoiden saapumisesta Suomeen. Jos hakijoita ei olisi majoitettu Lammille ne olisi majoitettu jonnekin muualle.

  Kritisoikaa Suomen maahanmuuttopolitiikasta vastaavia, älkää Iisakkia.

 137. avatar Marko sanoo:

  ”Hallitus voi halutessaan velvoittaa kuntia perustamaan vastaanottokeskuksen, ja asiasta on jo ollut puhettakin:
  http://www.ts.fi/online/kotimaa/85579.html

  Ei voi vielä. Kuntien pitäisikin kieltäytyä perustamasta vastaanottokeskuksia jyrkästi. Tämä pakottaisi hallituksen joko muuttamaan politiikaansa tai pakottamaan kuntia ottamaan pakolaisia. Veikkaan, että todennäköisempi vaihtoehto olisi ensimmäinen. Tosin, taitaa kunta ja nimenomaan sielä korkeilla viroilla olevat henkilöt, kuten Iisakki hyötyä vähän liikaa rahallisesti ja muilla tavoin niin on kannattavaa jyrätä kansan tahdon yli. Hallitukseenkin toki on muutoksia saatava, ja ainoa vaihtoehto on PS.

  Iisakki on vastuussa Lammin pakolaiskeskuksesta. Piste.

 138. avatar Anonyymi sanoo:

  ”Iisakki on vastuussa Lammin pakolaiskeskuksesta. Piste.”

  Vastuussa lienevät muutkin kaupunginhallituksen yksimielisen päätöksen takana olleet?

  Entäpä vastaanottokeskuksen työntekijät? Ovatko he vastuussa? Ilman heitä keskusta ei olisi voitu pyörittää. Entä ruoka- ja siivouspalvelujen tarjoajat? Kalustetoimittaja, sähköntoimittaja ja muut toimittajat?

  Saapuvat turvapaikanhakijat täytyy majoittaa jonnekin ja valtio maksaa tämän majoitustoiminnan. En lähtisi syyttämään ruokapalveluyrittäjää siitä että tekee itselleen rahanarvoisen sopimuksen vastaanottokeskuksen kanssa, vaikka keskus ei voisi toimia mikäli kaikki yrittäjät kieltäytyisivät tekemästä sopimusta. Iisakin sijaan voisit mielestäni yhtä hyvin syyttää vastaanottokeskuksen ruokapalvelun tuottajaa raiskauksesta.

  Turvapaikanhakijat aiheuttavat ongelmia niin kauan kun Suomen hallitus heitä tänne haalii ja vastaanottotoiminnan täysimääräisenä rahoittaa. Kuntien vastustelu johtaa vain siihen että hallitus velvoittaa kunnat majoittamaan turvapaikanhakijoita.

 139. avatar Marko sanoo:

  Kunnan asukkaat vastustivat voimakkaasti, Iisakki ja kaupunginhallitus ajoivat heidän ylitseen vittuilujen saattelemana. Tämä on tilanne, nämä ovat seuraukset. He ovat tässä tapauksessa ehdottomasti 100% vastuussa.

  Olen samaa mieltä että hallituksen toimiin pitäisi puuttua, mutta vähintään yhtä tärkeää olisi karsia korruptio kuntatasolta. Mistäs tiedät mihin kuntien vastustelu johtaa? Ai kun Astrid Thors on tälläistä väläyttänyt? Ei kyllä todellakaan tule menemään läpi ihan tuosta vain.

 140. ”Kertoisitko lukevalle yleisölle – siis meille rasisteille ja tupauunoille – mitä nämä EU:n ja Suomen lainsäädännöt tältä alueelta tarkkaanottaen sisältävät – tai mitä ne ovat? Näihin kun aina viitataan. Saatat yllättyä. Toinen yllätys saattaa löytyä, kun etsit Suomen lainsäädännöstä rasismi-lakia. Ja kun vauhtiin pääset, kertoisitko omin sanoin, miten ”monikulttuurisuus on rikkaus ja valtava voimavara”? Edes yksi konkreettinen esimerkki?

  En ajatellut pidätellä hengitystäni vastauksiasi odotellessani.”

  Terve,

  en halua postata tähän Suomen ulkomaalaislakia, joka on johdettu pakolais- ja turvapaikka-pykälien suhteen ymmärtääkseni käytännössä suoraan asiaa koskevasta EU-direktiivistä, mutta eiköhän tuon lain jokainen löydä itsekin internetin ihmeellisestä maailmasta.

  En muuten koskaan ole missään käyttänyt sanoja ”monikulttuurisuus on rikkaus ja valtava voimavara” tai muutakaan edes vastaavaan viittaavaa. Kannattaa lukea tämän ketjun aloittava blogiteksti kokonaisuudessaan, niin ehkä hieman selviää, miten minun mielestäni maahanmuuttoa olisi linjattava.

  Mäki-Ketelä arveli, että minulla olisi vielä hänen kokemansa (väkivalta, uhkaus yms.) asiat vielä edessä päin. Saattaa olla, mutta onhan noita piisannut jo tähänkin asti ihan riittävästi. Tosin edellisestä myllystä tuli naama Iltalehteen ja varmaan 500 ääntä lisää viime vaaleissa 🙂

  Eilen kännykkään, tänne, Facebookiin ja kotisivuille tulvineet viestit toivat kuitenkin ihan elävästi mieleen ajat vuosituhannen alkupuolelta, kun ensimmäisen kerran ”maahanmuuttokriittiset” ainekset tulivat piripäissään hakemaan kotoa pesimailojen ja kyynelkaasun kanssa ja kiristivät äidiltäni kymppitonnia, ettei poikaa olisi tapettu.

  Silloin ei tosin huolestuttanut niin paljon, mutta nyt tilanne on hieman eri, kun on jo jotain menetettävää, oma lapsi. Sen takia pidänkin äärimmäisen raukkamaisena, että joku vatipää sekoittaa näihin ”keskusteluihinkin” puolitoistavuotiaan ihmisen nimen. Yleensä en sensuroi, mutta nyt meni rajan yli. No, nyt on lapsi mummolassa turvassa ja ovensuussa on vesuri teroitettuna, eli tervetuloa vaan kylään, jos kiinnostaa. Keitän kahvit muutenkin, jos jollain on pokkaa tulla toivottamaan minulle (ja yöllisessä tekstiviestissä myös perheelleni raiskausta) hidasta ja tuskallista kuolemaa ihan naamatusten.

  Tämä netti on siitä kyllä jännä keksintö, että täällä ihmiset kuoriutuvat aika nopeasti sivistyksen savuverhoistaan. Huvittavimpia ovat nämä selkärangattomaksi nilviäiseksi solvaavat, jotka tekevät sen aina ja poikkeuksetta nimimerkin takaa puskasta.

  Vielä sananen tuosta anteeksipyytämisestä. Kuvitteleeko joku, että jos jonkun tytär on raiskattu, he ensimmäiseksi haluavat, että joku poliitikko ryysää heidän kotiinsa pyytämään henkilökohtaisesti anteeksi?

  Pyydän anteeksi ja pahoittelen tapahtunutta ihan millä tahansa uhrin ja omaisten toivomalla tavalla, omasta ja edustamani kaupungin puolesta, mutta ensiksi pitäisi selvitä sekin, mitä on lopun perin tapahtunut ja mitä pyydetään anteeksi. Kuten joku tuolla keskustelufoorumilla totesi, tässä on kuitenkin edelleen ”pienen pieni hypoteettinen mahdollisuus, että poika onkin syytön”.

 141. avatar Jari Leino sanoo:

  Iisakki, olet käsittääkseni Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

  Sanoit itsekin olevasi sitä mieltä, että vastaanottokeskuksen oikea paikka ei ole Lammilla. Tästä asiasta vallitsee varmasti laaja poliittinen yhteisymmärrys.

  HML kaupunginvaltuusto voisi päättää järjestää asiasta kunnallisen kansanäänestyksen. Lain mukaan äänestys on vain neuvoa-antava, mutta demokratiaa kunnioittaakseen valtuusto voisi jo etukäteen päättää sitoutuvansa äänestyksen tulokseen.

  Kansanäänestyksen vaihtoehtoina voisi olla:

  a) Siirrettäänkö Lammin VOK kantakaupunkiin, vai
  b) Lakkautetaanko Lammin VOK kokonaan siirtämättä sitä mihinkään.

  Tp-hakijamäärät ovat laskussa ja VOK-paikkoja on tällä hetkellä liikaa, joten lakkauttaminen ei haittaisi Suomen kv-velvoitteita mitenkään. Lisäksi Suomeen tulevat pakolaismäärät ovat muutenkin niin pieniä, että niillä ei ole globaalisti mitään merkitystä. Tärkeintä on väestöräjähdyksen saaminen kuriin.

  Sitovan kansanäänestyksen avulla kuntalaiset saisivat itse päättää, millaisen tulevaisuuden he haluavat. Tämän raskaan ja tunteita herättävän päätöksen taakka ei jäisi ainoastaan kaupunginvaltuutettujen harteille.

  Olen varma, että SPR kunnioittaisi Hämeenlinnan kuntalaisten tahtoa.

  Vai eivätkö sosiaalidemokraatit halua demokratiaa? Siis sellaista demokratiaa, jossa kansalaiset saavat itse päättää asioistaan.

  Iisakki, pelkäätkö sinä, että kansanäänestyksen tulos olisi mielestäsi väärä? Oletko sinä sellainen ihminen, joka ei kestä enää demokratiaa omalla kohdallaan? Jos enemmistö päättää jotain, mikä ei miellytä itseä, niin kyseessä täytyy olla kähmintä, salaliitto, korruptio tai niin edelleen.

 142. Hyvä Jari,

  tämä saattaa kuulostaa taas ylimieliseltä, mutta on kovin vähän asioita, mitä pelkään. Tässä on kuitenkin kaikenlaista tähänkin ikään mennessä jo nähnyt ja kokenut, usko tai älä.

  Kansanäänestyksiä on Suomessa tavattu järjestää vähän eri koko luokan asioista, kuten EU-jäsenyydestä, kieltolaista ja kuntaliitoksista (niitäkin aika vähän). Ongelmana on tietysti kustannukset, mutta myös se, että äänestyksiin tuppaavat osallistua lähinnä ne, joita aiheet eniten ”kiihottavat”, kuten Sveitsin esimerkit antavat ymmärtää.

  Minä kestän kuitenkin demokratiaa vallan hyvin. Sen tuloksena minä ja ne 58 muuta istutaan tuolla Raatihuoneella. Jos se kansalaisten suoraan valitsema enemmistö päättää jotain, mikä ei miellytä Sinua, niin täytyykö kyseessä olla kähmintä, salaliitto, korruptio jne.?

 143. avatar Marko sanoo:

  ”Huvittavimpia ovat nämä selkärangattomaksi nilviäiseksi solvaavat, jotka tekevät sen aina ja poikkeuksetta nimimerkin takaa puskasta.”

  Ei, vaan huvittavin olet nimenomaan sinä, selkärangaton nilviäinen. Ensin ajat tuhoisaa politiikkaa, naurat ja syljet kansan naamalle haukkuen rasisteiksi ja ties miksi, ja sittenkun seuraukset mistä kansa varoitti, toteutuvat, olet täälä marttyyrinviittaan kääryityneenä että kuinka nyt kiusataan.

 144. avatar Ville Kauppinen sanoo:

  ”Kansanäänestyksiä on Suomessa tavattu järjestää vähän eri koko luokan asioista, kuten EU-jäsenyydestä, kieltolaista ja kuntaliitoksista (niitäkin aika vähän). Ongelmana on tietysti kustannukset, mutta myös se, että äänestyksiin tuppaavat osallistua lähinnä ne, joita aiheet eniten ”kiihottavat”, kuten Sveitsin esimerkit antavat ymmärtää.

  Minä kestän kuitenkin demokratiaa vallan hyvin. Sen tuloksena minä ja ne 58 muuta istutaan tuolla Raatihuoneella. Jos se kansalaisten suoraan valitsema enemmistö päättää jotain, mikä ei miellytä Sinua, niin täytyykö kyseessä olla kähmintä, salaliitto, korruptio jne.? ”

  Vaalit ovat myös kansanäänestyksiä joihin tuppaavat osallistumaan lähinnä ne, joita aihe eniten kiihottaa. Kokonaisuudessaan mielenkiintoinen argumentointi, täytyy sanoa.

  Samoin edustuksellinen demokratia on kohtuullisen kaukana ”oikeasta” kansanäänestyksen tuottamasta demokratiasta – ensin esimerkkinä jo pelkästään niinkin absurdi asia kuin puoluekuri.

 145. avatar Tero Suominen sanoo:

  ”Huvittavimpia ovat nämä selkärangattomaksi nilviäiseksi solvaavat, jotka tekevät sen aina ja poikkeuksetta nimimerkin takaa puskasta.”

  Täällä kommenteissa on moneen kertaan kaikki oleellinen mainittu, mutta tähän provoon oli pakko tarttua ihan omalla nimellä.

  Iisakki : Olet selkärangaton nilviäinen.

 146. avatar Luto sanoo:

  Uskomatonta että iältään aikuinen Iisakki on näin ulkona todellisuudesta. Hänen CV:tä tutkimalla kyllä huomaa ettei kosketuspintaa todrllisuuteen voi paljoa ollakaan. On todella vaarallista että päättävissä asemissa on hänen kaltaisiaan demokratiaa väärin tulkitsevia fasisteja. Iisakin kaltainen vakavaa narsismia poteva kaipaa hoitoa ja ymmärrystä, ei valtaa.

 147. avatar Luto sanoo:

  Myönnän kirjoitusvirheeni viestissä 149; po ”todellisuuteen”.
  Pystytkö sinä Iisakki myöntämään virheesi joka oli vaarallinen?
  Et, koska olet mikä olet.

 148. avatar ex-SPR sanoo:

  ”Mäki-Ketelä arveli, että minulla olisi vielä hänen kokemansa (väkivalta, uhkaus yms.) asiat vielä edessä päin. Saattaa olla, mutta onhan noita piisannut jo tähänkin asti ihan riittävästi. Tosin edellisestä myllystä tuli naama Iltalehteen ja varmaan 500 ääntä lisää viime vaaleissa :)”

  Lisää VOKkeja -> lisää raiskauksia -> lisää ääniä Iisakille.

 149. Sen verran olen sinua vanhempi äijä, että rohkenen antaa vähän henkistä evästä elämääsi: yrittäisit nyt edes vähän hävetä näitä puheitasi ennen ja jälkeen tapahtuman. Jos se ei onnistu, niin älä ainakaan enää jatka ihmisille v*ttuilua täällä blogissasi, jookosta?

  Ymmärrän toki, että painetta pukkaa, etenkin kun tappamisellakin jo uhkaillaan, mutta silloin on nöyryys ja anteeksipyyntö parasta lääkettä. Tai oikeastaan ainoa lääke. Usko Juha-setää nyt vaikka ihan vaan kiusallasi.

  Ai niin, käytän ainakin seuraaviin vaaleihin asti kaikissa nettikirjoituksissani seuraavaa allekirjoitusta:
  ”Tosin edellisestä myllystä tuli naama Iltalehteen ja varmaan 500 ääntä lisää viime vaaleissa” – Lammille vastaanottokeskusta kiihkeästi ajanut Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd) maahanmuuttajan tekemän seksuaalirikoksen jälkimainingeissa.

  Onko sinulle ok?

 150. Editoin vähän allekirjoitustani:

  ”Tosin edellisestä myllystä tuli naama Iltalehteen ja varmaan 500 ääntä lisää viime vaaleissa” – Lammille vastaanottokeskusta kiihkeästi ajanut Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki (sd) pohtii omaa vastuutaan maahanmuuttajan tekemän seksuaalirikoksen jälkimainingeissa.

 151. avatar Tyyppi sanoo:

  Vertaansa vailla oleva humanisti totta tosiaan. Hymynaaman kera iloitaan raiskauksesta saadustaa henkilökohtaista hyödystä eli ilmaisesta julkisuudesta ja uusista äänestäjiä. Sdp hävisi nyt raiskatun tytön ja hänen läheistensä äänet, mutta toisaalta ketä kiinostaa kun tilille rapsahtaa se +500 ääntä, eli loppu hyvin kaikki hyvin, vai mitä Iisakki?

 152. avatar Möllö sanoo:

  Heräähän tässäkin kysymys, että Tekevätkö turvapaikan hakijat itse meistä suvaitsevaisista suomalaisista suvaitsemattomia rasisteja? Mielestäni kyllä ja myönnät sen itsekkin kirjoittaessasi:

  ”Tämä on musta päivä myös suomalaisen suvaitsevaisuuden ja maahanmuuttokeskustelun kannalta. Oksettaa lukea ja aistia sitä pidäkkeetöntä riemua, jota tapaus rasistipiireissä on aiheuttanut.

  Ja kaikki vain yhden idiootin takia..”

  Mikä ikäryhmä tarvitsee vielä ”rikastaa”, ennen kuin Teidän kaltaiset, aivot rusinakeitossa kastetut paskanjauhajat saadaan aukaisemaan silmänsä?

 153. avatar Bwana sanoo:

  Tyyppi kommentoi:
  11.6.2010 18.41
  Vertaansa vailla oleva humanisti totta tosiaan. Hymynaaman kera iloitaan raiskauksesta saadustaa henkilökohtaista hyödystä eli ilmaisesta julkisuudesta ja uusista äänestäjiä.

  Nyt täytyy kyllä sanoa että ei Iisakki tuossa raiskauksesta saatua henkilökohtaista hyötyä hymynaamaile vaan skenariota, jossa hän saattaisi joutua taas käsirysyyn. Näin kun on tosiaan kerran päässyt Iisakille poliittisella uralla jo käymään erään Iisakin kirjoittelusta suivaantuneen kuljetusyrittäjän kanssa. Siinä tapauksessa Iisakki käsittääkseni taisi olla kuitenkin vähemmän syyllinen osapuoli.

 154. avatar Der sanoo:

  ”Niin kauan kuin Suomen ja EU:n lainsäädäntö kuitenkin turvapaikanhakijoiden vastaanottotoimintaa edellyttää, jossain keskustenkin on sijaittava.”

  Älä anarkisti valehtele, ei edellytä. Kiintiöpakoilaisista sovitaan aina vuosi kerrallaan ja niitä otetaan 750 vuodessa. Sen sijaan aiheettomia, omin avuin tulleita, rikkaita ”turvapaikanhakijoita” Suomen ei tarvitse ottaa.

 155. avatar Sami sanoo:

  ”Nyt täytyy kyllä sanoa että ei Iisakki tuossa raiskauksesta saatua henkilökohtaista hyötyä hymynaamaile vaan skenariota, jossa hän saattaisi joutua taas käsirysyyn.”

  Eikö omalla äänisaaliilla rehvastelu hymynaaman keran ole kuitenkin hieman mautonta tässä tilanteessa?

 156. avatar Hänninen sanoo:

  Iisakki ja monikulttuuri voittivat ja alistivat 17 vuotiaan tytön. Kenet he seuraavaksi aikovat voittaa?

 157. Täytyy kyllä sanoa, että ollaksenne varmasti lähes kaikki sanataituri Jussi Halla-ahon hartaita opetuslapsia, sisälukutaitonne ei ole kovin kehuttavaa.

  Nimimerkki Bwana on ihan oikeassa, ei tuolla mainitsemallani ”myllyllä” ole mitään tekemistä mamujen, raiskausten tai vastaanottokeskusten kanssa, vaan enemmänkin jalkapallon. Noin 150 kiloinen ex-moukarinheittäjä-yrittäjä halusi kouluttaa vihaamaansa jalkapallokolumnistia tukasta repimällä, mutta saikin nenäänsä tasan puolet kevyemmältä hemmolta. Ja todettiin paikalla olleen risteilylaivahenkilökunnan taholta kännissä riehuneeksi öykkäriksi, joka sai porttikiellon seurueineen ko. yhtiön paatteihin.

  Yritin tällä esimerkillä vain osoittaa, että jos nyt joku teistä päättää tehdä omia henkilökohtaisia ratkaisuja, esimerkiksi hakata minut, perheeni tai polttaa suojeluskuntien tai KKK:n hengessä vastaanottokeskuksen ja sen viattomat asukkaat, se tarkoittaa automaattista äänivyöryä vihaamallenne Astrid Thorsille. Ja varmaan myös minulle. Varsinkin, jos osoittautuu, että kimmoke väkivaltaan syntyi jonkun ituhippipitkätukan vittumaisesta blogikirjoituksesta. Ja varsinkin, jos osoittautuu, ettei ketään olisikaan edes raiskattu.

  Ihan yhtä lailla, jos Mäki-Ketelää tai suurmestari-Jussia kohtaan tehdään attentaatti viherstalinistilesbojen toimesta, ainakin Jussista tulee martinlutherkingmäinen sananvapauden marttyyri. Se on vain niin, että se joka väkivaltaan tarttuu, se siihen myös hukkuu.

  Joten arvoisa Juha, voit käyttää signeerauksenasi ihan mitä haluat. Viittaus todellisuuteen on tosin vähän ohut, mutta eipä se ole tainnut teikäläisiä paljon häiritä muutenkaan. Mediamaailmassa tuollaista kutsutaan asiayhteydestään irroittamiseksi, ihan näppärä mutta liikaa käytetty kikka.

 158. avatar MarkusB sanoo:

  Hyvä Iisakki Kiemunki,

  miksi sinä pelaat venäläistä rulettia muiden ihmisten kustannuksella näissä VOK-asioissa. Olet itse potkunyrkkeilijä tai joku vararambo, mutta etkö käsitä että tyhmät päätöksesi ovat haitallisia heikompien kanssaihmistesi, naisten ja lasten suhteen.

  Kun lukee mielipiteitäsi, tule mieleen se vanha vitsi:

  ”Katsokaa kun fakiiri Kronblom työntää tikarin toisen perseeseen – tuntematta itse lainkaan tuskaa.”

  Se ei kyllä kauheasti naurata enää.

  Toivottavasti sinussa on miestä erota luottamustehtävistäsi virheittesi johdosta ja päästät jonkun pätevämmän tilallesi. Kiitos.

 159. avatar Sami sanoo:

  ”miksi sinä pelaat venäläistä rulettia muiden ihmisten kustannuksella näissä VOK-asioissa.”

  Siksi koska Iisakki on rock ’n’ roll.

 160. avatar dothefake sanoo:

  Ihmisen hmm..taso usein paljastuu juuri alatyylin ilmaisujen käyttämisestä. Tuttavien kesken kepeässä puheessa ne eivät ole niin silmiinpistäviä, mutta valtuuston puheenjohtan kynästä lähteneinä ne kertovat vain karua kieltään
  sydämen sivistyksestä tai pikemminkin sen…….
  Ps. Hitlerin vanhemmat ovat tiettävästi jo kuolleet, heistä ei voi puhua preesensissä. Muuten olen sitä mieltä, että kuka vesuriin tarttuu, sen pitäisi mennä harvennushommiin.

 161. Arvoisa Fake,

  kuulen usein tuota, että valtuuston puheenjohtajan pitäisi puhua niin ja noin. Ja varsinkin olla mieluimmin sanomatta yhtään mitään.

  Minut on tällaisena valittu, jopa jonkinlaisella äänivyöryllä. Eikös se olisi nimenomaan äänestäjien pettämistä muuttua saman tien paskanjäykäksi kliseitä toistelevaksi puppugeneraattoriksi? Odotatkos itse Jussin muuttavan ulosantiaan saman tien mattivanhasmaiseksi, kun hänet on valittu kansanedustajaksi?

  En muuten ole mikään potkunyrkkeilijä tai vararambo. En ole eläissäni harrastanut mitään itsepuolustus- tai väkivaltalajia, jossei höntsäjääkiekkoa lasketa sellaiseksi. Sen sijaan minua on yritetty lyödä ja alistaa mielipiteitteni, hiusteni, ulkonäköni tai yleisen vittumaisuuden takia aina yläasteelta lähtien. Huonolla menestyksellä. Sen sijaan olen ehkä oppinut hieman puolustamaan itseäni, läheisiäni ja niitä jotka sen ansaitsevat.

 162. avatar kissarmy sanoo:

  Oppisitko ihan virkasi puolesta puolustamaan myös lammilaisia raiskaajilta?
  Sielä tarvittaisiin nyt nohevaa,määrätietoista ja kovaa kaveria.
  Se ois kuule aika sankarillista puolustaa avutonta tyttöä raiskaajilta.
  Ihan toista kuin nettiuho.

 163. avatar Hippi sanoo:

  Heheh: ”Viittaus todellisuuteen on tosin vähän ohut, mutta eipä se ole tainnut teikäläisiä paljon häiritä muutenkaan. Mediamaailmassa tuollaista kutsutaan asiayhteydestään irroittamiseksi, ihan näppärä mutta liikaa käytetty kikka. ”

  Lieneekö muuten kukaan muu kuin Halla-Aho ollut oikeudessa asiayhteydestä irroitetulla lauseella? Että ihan hyvä vertaus teikäläiseltä. Tulikohan vahingossa jostain alitajunnasta?

 164. avatar Sami sanoo:

  ”Mediamaailmassa tuollaista kutsutaan asiayhteydestään irroittamiseksi, ihan näppärä mutta liikaa käytetty kikka.”

  Asiayhteys oli käsittääkseni se, että uhosit +500:lla turpiinottamisella saadulla lisä-äänellä muutama päivä sen jälkeen kun vastaanottokeskukseen majoitettu turvapaikanhakija sai syytteen lammilaisen tytön raiskaamisesta. Vastaanottokeskuksen, jonka sijoittamista Lammille sinä edesautoit merkittävästi.

  Tällä uholla sinä haluat viestiä, että kimppuusi ei kannata käydä, koska se voi koitua ainoastaan sinun eduksesi.

  Menikö oikein? Korjaa ihmeessä jos on korjattavaa.

 165. avatar Jere Leino sanoo:

  Hyvä Iisakki!

  ”Silloin ei tosin huolestuttanut niin paljon, mutta nyt tilanne on hieman eri, kun on jo jotain menetettävää, oma lapsi. Sen takia pidänkin äärimmäisen raukkamaisena, että joku vatipää sekoittaa näihin ”keskusteluihinkin” puolitoistavuotiaan ihmisen nimen.”

  Olisiko tarkoitus ollut laittaa sinut hieman miettimään asioita, ennen seuraavaa loistopäätöstä?

  ”No, nyt on lapsi mummolassa turvassa ja ovensuussa on vesuri teroitettuna, eli tervetuloa vaan kylään, jos kiinnostaa. Keitän kahvit muutenkin, jos jollain on pokkaa tulla toivottamaan minulle (ja yöllisessä tekstiviestissä myös perheelleni raiskausta) hidasta ja tuskallista kuolemaa ihan naamatusten.”

  Jos tosipaikka tulee niin sun vesuris on yhtä tyhjän kanssa, mutta hyvä yritys kuitenkin. Toivon, ja uskonkin, ettei kyseistä tapausta tule tapahtumaan. Kuitenkin toivoisin, että avaisit silmäsi ja miettisit kysymystä: Miten kummassa 2-3% koko maan väestöstä, voi tehdä neljänneksen joistakin rikoksista? Ja jos haluat sen porukan naapuriisi, niin voitko kuvitella tilannetta jossa oma vaimosi on seuraava kultturirikastuksen uhri? Miten voi olla, että tällaisista rikoksista tuomitut saavat jokatapauksessa pienen ehdollisen ja oleskeluluvan, ellei jopa turvapaikkaa? Koska kulttuurierot? Koska traumat sodasta? Koska rassismi?

 166. avatar dothefake sanoo:

  Vastasit: Odotatkos itse Jussin muuttavan ulosantiaan saman tien mattivanhasmaiseksi, kun hänet on valittu kansanedustajaksi?

  En ole huomannut Jussin mainitsevan äitinsä sukuelimiä, voi tietysti olla, että epähuomiossa olen sen missannut, mutta luulen, ettei ole.
  Ei tuo ehdotettu hiljaisuuskaan kovin suurta tappiota Lammille aiheuttaisi, itse en laula koskaan, koska en osaa. Se onkin suurin lahjani maailmalle.

 167. Terve Hippi,

  ei tullut alitajunnasta, eikä edes vahingossa. Mielestäni Halla-ahon oikeudenkäynti on täysin älytön. Olen kirjoittanut asiasta aikanaan muun muassa Hämeen Sanomien alanurkkakolumnissa.

  Ja hyvä kissarmy,

  ennen kuin lähtee puolustamaan ketään raiskaajilta, pitää olla varmuus siitä, onko raiskausta tapahtunut, ja kuka mahdollinen raiskaaja on. Ja poliisilla tuntuu olevan tilanne jo hallussaan. Sinänsä asennoituminen, jossa suurinpiirtein kaikki turvapaikanhakijat (ja mustat) ovat ääripotentiaalisia raiskaajia, on vain niin mielipuolinen. Totta helvetissä siellä on parta-ankkureita ja shoppailijoita seassa, mutta jos menee tuolla Lammilla käymään, näkee aika paljon myös niitä perheitä ja lapsia. Ei vain mahdu minun maailmankuvaani, että aidosti avuntarpeessa ja hädässä olevat ihmiset pitäisi hylätä (tai polttaa elävältä), jos joku tekee rikoksen tai yrittää käyttää systeemiä hyödykseen. Silloin systeemiä pitäisi yrittää muuttaa, mielellään Euroopan laajuisesti.

  Kun Lammin vok:n johtajalta Sabanadesanilta kysyttiin, muistaako hän yhtään tätä käsillä olevaa tapausta vastaavaa uraltaan tai Suomen vastaanottokeskuksista yleensä, ei tullut ainakaan hänelle mieleen. Teillä kuitenkin varmaan on roppakaupalla dataa turvapaikanhakijoiden tekemistä puskaraiskauksista tai ainakin epäilyistä, mutta älkää kuitenkaan lähettäkö sitä Ajankohtaisen Kakkosen listausta ulkomaalaisten raiskausalttiudesta. Sen olen sataan kertaan saanut, ja joskus tästä raiskaustilastostakin blogin postannut, jossa ko. problematiikkaa on käyty läpi, saa lukea sieltä.

  Ja Sami,

  ei mennyt oikein. Jos vaikka lukisit uudestaan ja miettisit vielä toisen kerran. Lopussa olit jo jäljillä, kenenkään kimppuun ei kannata väkivalloin käydä. Se koituu vain itseään vastaan.

  Muillekin,

  so long ainakin vähäksi aikaa. Olen viikonlopun töissä, enkä varmaan ehdi vastailla, vaikka joku solvaa/kysyy/uhkaa jotain.

 168. avatar PH sanoo:

  Iisakki,

  Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että tuohon ”500 ääntä myllyllä” -kommenttiin tartuttiin Mäki-Ketelän ja muidenkin toimesta tässä yhteydessä tarpeettomasti. Mutta, mitäs kaikkea itse olet tarpeettomasti toistellut? Yhä uudestaan ja uudestaan tunnut ottavan esille noita yksittäisiä ylilyöntejä, vaikka niitä on taatusti esittänyt hyvin pieni joukko ihmisiä. Jos/kun mauttomia uhkauksia ja toivotuksia on tullut niin sähköpostiisi, Naamakirjaan kuin kännykkääsikin, niin eiköhän ko. viestien kokonaismäärän voi jakaa suhteellisen monella, niin saa tulokseksi sen oikean määrän törkeyksiä latoneista. Voisi kuvitella että hidasta kuolemaasi toivova häiriköi Sinua jokaisella tavalla mitä vain keksii ja osaa.

  Lisäksi kommenteistasi henkii väkevästi se, että me kaikki eri mieltä olevat olemme mielestäsi ainakin ”Halla-Ahon hartaita opetuslapsia”, ”tupauunoja” ja ”rasisteja”. Emme me ole, usko vaan huviksesi. Meitä on monia kaltaisiani, joilla on omia lapsia, emmekä koskaan milloinkaan toivoisi pahaa yhdellekään maailman lapselle, päinvastoin. Meille tulee tippa linssiin kun luemme uutisia lapsista joille on tapahtunut pahaa. Eikä meillä ole arjalaisia tatuointeja, muita kylläkin.

  Kertoisitko siis ihan vittuilematta mielipiteesi siitä, että onko mielipiteemme, pelkomme ja vihamme täysin aiheettomia ja vailla perusteita? Jos on, tai jos et edes kykene asiallisesti vastaamaan, niin olet joko toivottoman egoistinen tai muuten vaan diggaat pitää päätä perseessäsi. Tyhmäksi en Sinua usko.

 169. avatar Möllö sanoo:

  Kyllähän se Erikeeperkin yrittää liimata asioita toisiin… siinä kuitenkaan onnistumatta.

 170. avatar Sami sanoo:

  ”Lopussa olit jo jäljillä, kenenkään kimppuun ei kannata väkivalloin käydä. Se koituu vain itseään vastaan.”

  Tästä ollaan varmaan samaa mieltä. Jäi tosin hieman epäselväksi, miksi katsoit tarpeelliseksi mainita ne +500 lisä-ääntä sen hymynaaman kera. Mutta ehkä keksit tälle viikonloppuna jonkin selityksen.

 171. avatar Hippi sanoo:

  ”ei tullut alitajunnasta, eikä edes vahingossa. Mielestäni Halla-ahon oikeudenkäynti on täysin älytön. Olen kirjoittanut asiasta aikanaan muun muassa Hämeen Sanomien alanurkkakolumnissa.”

  No heippa vaan Iisakki,

  Onko mielestäsi mitään ristiriitaa siinä, että Halla-Aho joutuu tuollaisesta oikeudenkäyntiin, solvataan mm. rotutohtoriksi YLE:n uutisissa jne jne. ja ”te” saatte median puolesta olla rauhassa, koska median mielestä ”teidän” mielipiteenne on oikea?

  Olen päätynyt sellaiseen lopputulemaan, että media-alan ammattilaiset, toimittajat yms. ovat lähes poikkeuksetta sinisilmäisiä maailmanhalaajia, vaikka suurin osa kansasta ei ole. Erinäiset gallupit aiheesta tukevat väitettäni. Jostain syystä esim. Tampereen tiedotusopin laitos suoltaa liukuhihnalta ”teikäläisiä”. Aivopestäänkö siellä vai hakeutuuko sinne vain samanmielistä porukkaa vai karsitaanko hakuvaiheessa väärät tyypit pois? Minua suuresti kiinnostaa tämä. Uskoisin, että sinulla on jonkinlainen näkemys tästä.

 172. avatar Sami Mäkelä sanoo:

  Arvoisa Iisakki,

  en tunne sinua, enkä historiaasi, mutta viime päivien tapahtumat ovat pakostakin nostaneet sinutkin yli uutiskynnyksen. Pitkän palauteketjun lukeneena haluan antaa sinulle kolme neuvoa, tartut niihin tai et, mutta joka tapauksessa:

  1. Olet hyvin nuori ihminen. Varaudu siihen, että jo 10 vuoden päästä katsot maailmaa aivan toisenlaisin silmin ja saatat jopa katua sitä, mitä juuri nyt ajattelet. Tätä kutsutaan oppimiseksi.
  2. Politiikassa jos jossain pitää kuunnella heitä, jotka ovat väkevimmin vastapuolella. Heidän näkemyksistään voisi oppia, jos ei muuta, niin toleranssia.
  3. Tästä eteenpäin voit vain korjata ja parantaa asioita. Aloita huomenna.

  Väkivalta ei ratkaise mitään, mutta tuhoaa (ja tuhosi jo) nuoren ihmisen elämän. Kaikille lammilaisille toivon kestävyyttä ja pohtikaa yhdessä, miten teette omasta kylästänne taas teidän kylän. Jos mikään muu ei auta, perustakaa kylällä vapaaehtoisryhmiä, jotka takaavat lasten turvallisuuden. Pyytäkää apua myös poliisilta – siellä ei voida kieltäytyä, kunhan pyytäjien määrä on riittävän suuri.

 173. Hyvä PH,

  kiitos asiallisesta kommentistasi ja kauniista sanoistasi. Totta kai silloin on pakko vastata asiallisesti, kun lähestytään asiallisesti (vaikka pitäisikin vielä puhe kirjoittaa ja Ranska-Uruguaykin kiinnostaisi).

  Pidän pelkoa ja vihaa jokseenkin hedelmättöminä lähestymistapoina elämää kohtaan. Ei niiden viljelemisestä synny kuin lisää pelkoa ja vihaa.

  Kyse on tietenkin ihmisen maailmankatsomuksesta. Minulle solidaarisuus, auttaminen, suvaitsevaisuus, liberaalius ja muu lälly ovat elämääni kantavia arvoja. Siksi olen myös sosiaalidemokraatti. Niille arvoille tämä maa on rakennettu, josta maahanmuuttokriitikotkin niin kovasti sanovat välittävänsä, ja silti sossuja vihaavansa.

  Heidän maailmankuvansa kuitenkin rakentuu nähdäkseni itsekkyyden, oman edun valvomisen, pelon, vihan, sulkeutuneisuuden ja sen sellaisen ympärille. Tämä siis karrikoitu jako.

  Totta ihmeessä maailma on synkkä ja pimeä paikka, ja mielipiteillenne ja peloillenne on siinä mielessä katetta. Jostain Somaliasta tulevilla ihmisillä ei taatusti ole arvot ja asiat kunnossa, se on ihan selvää. Kuinka voisikaan olla?

  Ei se silti minun mielestäni ole syy pistää rajoja kaikilta kiinni, vaikka pakolainen tai maahanmuuttaja täällä rikokseen syyllistyykin. Eikä se tarkoita sitä, että suhtaudun sinisilmäisesti näiden ihmisten aiheuttamiin ongelmiin. Mutta en minä esimerkiksi alkoholiakaan ole kieltämässä, vaikka se omassa perheessäni ja muutenkin suomalaisessa yhteiskunnassa aivan hirveätä tuhoa on aiheuttanutkin. Suorastaan jättiläismäistä verrattuna kaikkiin ulkomaalaisten täällä aiheuttamiin ongelmiin, vaikka Talvisota mukaan laskettuna.

  Muille en nyt ehdi näitä suuria viisauksiani ihmiskunnasta, mediasta tai mistään muustakaan enää jakaa, koska aamulla on tosiaan töitä, joihin pitää valmistautua.

  Sen verran kuitenkin Sami Mäkelälle, että olen samaa mieltä monista asioista kanssasi. Mutta neuvoisin kuitenkin osaltani Sinua ja muitakin olemaan tuomitsematta ketään, ennen kuin asioista on todellisuudessa jotain selkoa. Sellaistakin tietoa on kuitenkin tihkunut, että ehkä kaikki ei olisikaan aivan niin yksinkertaista ja simppeliä kuin ensimmäinen vaikutelma tästäkin asiasta oli. Mihin osaltaan viittaisivat myös poliisin tämän päivän päätökset.

 174. avatar Hippi sanoo:

  Täytyy vielä hämmentää ja kysyä miltä sinusta, Iisakki, tuntuvat Urpilaisen ”maassa maan tavalla” – puheet tai erityisesti Rajamäen, tuon jämäkän entisen sisäministerin hyvinkin nuiva ote kuten tässä: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009090410188615_uu.shtml

  Onkohan SDP nykyisellään sinulle oikea puolue? Olisikohan vasemmistoliitto tai vihreät lähempänä ajatusmaailmaasi? Nuo em. henkilöt kuitenkin ovat aika isoja tekijöitä demareissa.

 175. avatar Kevlar sanoo:

  Somalit eivät siis mielestäsi kykene aopeutuman suomalaiseen elämänmenoon, vaan heidän syrjäytymistään ja rikollisuuttaan ei voida estää. Mutta siitä huolimatta heitä pitää saada lisää.

 176. avatar Sami sanoo:

  ”1. Olet hyvin nuori ihminen. Varaudu siihen, että jo 10 vuoden päästä katsot maailmaa aivan toisenlaisin silmin ja saatat jopa katua sitä, mitä juuri nyt ajattelet. Tätä kutsutaan oppimiseksi.”

  Iisakki on syntynyt vuonna 1977, joten hän on melkein keski-ikäinen. Mutta hänellä on kauniisti ilmaistuna nuorekas luonne.

  http://www.iisakkikiemunki.net/sisalto/pakinointeja/CV_iisakki.pdf

 177. avatar Rolf sanoo:

  ”Sellaistakin tietoa on kuitenkin tihkunut, että ehkä kaikki ei olisikaan aivan niin yksinkertaista ja simppeliä kuin ensimmäinen vaikutelma tästäkin asiasta oli. Mihin osaltaan viittaisivat myös poliisin tämän päivän päätökset.”

  Mitä päätöksiä tarkoitat ja mistä olet tällaista tietoa saanut?

 178. avatar jii sanoo:

  ”Kyse on tietenkin ihmisen maailmankatsomuksesta. Minulle solidaarisuus, auttaminen, suvaitsevaisuus, liberaalius ja muu lälly ovat elämääni kantavia arvoja. Siksi olen myös sosiaalidemokraatti. Niille arvoille tämä maa on rakennettu, josta maahanmuuttokriitikotkin niin kovasti sanovat välittävänsä, ja silti sossuja vihaavansa.

  Heidän maailmankuvansa kuitenkin rakentuu nähdäkseni itsekkyyden, oman edun valvomisen, pelon, vihan, sulkeutuneisuuden ja sen sellaisen ympärille. Tämä siis karrikoitu jako.

  Totta ihmeessä maailma on synkkä ja pimeä paikka, ja mielipiteillenne ja peloillenne on siinä mielessä katetta. Jostain Somaliasta tulevilla ihmisillä ei taatusti ole arvot ja asiat kunnossa, se on ihan selvää. Kuinka voisikaan olla?”

  nyt päästään asiaan. maailmassa on monta sataa miljoonaa ihmistä joilla ”ei ole arvot ja asiat kunnossa”. sinä älykkäänä ihmisenä olet varmasti pohtinut tätä monta iltaa, ja paras ratkaisu joka terävään mieleesi juolahtaa on lennättää 400 tällaista ihmistä Lammille Suomeen?

  en toki täysin tyrmää hyviä aikeitasi, mutta eikö puolen maailman arvojen muuttaminen Lammilla ole kuitenkin aika vaikeata? sinä uskot, että tulijat omaksuvat sinun ja minun suhteellisen laveat käsitteet sekularismista, yksilönvapaudesta ja naisten oikeuksista yhdellä kuittauksella (tai peukalonjäljellä) rajavartiostolla? että pelkkä lämmin halaus ja
  toivotus ”nyt olet turvassa” tekee tulijoista suomalaisia? ja tämä parantaa niiden loppujenkin 4000 miljoonan elämää?

 179. avatar Se on sairaus sanoo:

  Iisakki on malliesimerkki narsistisesta persoonallisuudesta, taustalla takuuvarmasti ns.vapaa kasvatus (=ei kasvatusta)-sopii sellaisille vanhemmille, joilla ei joko ole eväitä ollut antaa, tai ovat olleet muulla tavoin moniongelmaisia. ”Liberaalit” arvot =ei muita arvoja kuin oma napa. Suvaitsevaisuus=mukavasti muodikasta vihertävän vasemmistonuorison keskuudessa, kuten oli ns. kaapista tulo jokin aika sitten, ainakin susirumien akkojen porukoissa.

  Tätä maata ei ole noille arvoina mainittujen sosialidemokraattien teesien päälle perustettu, vaan ihan rehelliselle kovalle työnteolle, arvoina koti-uskonto-isänmaa ja synkkä ryssäviha, sekä terve epäluulo ulkoapäin tulevia vaikutteita kohtaan.
  Demarien ansiota taas on nykyinen arvojen alasajo, kansallisen itsetunnon heikentäminen ja suomalaisen sivistyksen asteittainen rappeuttaminen sosiaalistamisen, tarhaamisen ja tasapäistämisen kautta koulujärjestelmästä alkaen. Iisakit ja muut tämän järjestelmän tuotteet jakavat edellisten polvien kovan työn tulokset ilmaiseksi ja vastikkeetta sellaisille, kuten tämä Lamminsydäminen nuorukainen, joka kiittämättä ottaa itse lisää, kun kerran pöytä on katettu eikä kukaan ole kieltämässä.

  Ja vaikka Iisakkiraukka kovasti yrittää sarkasmiakin tavoitella puhuessaan vaikka nyt viisauksiensa jakamisesta, ei kokonaiskuvaan jää kuin juuri se, mitä hän kevennyksellään yrittää häivyttää- itseään täynnä oleva, häpeän tunteesta tietämätön ja ylimielinen tyypillinen tämän päivän omaa etuaan ajava pyrkyri.

 180. avatar Jani sanoo:

  ”Ei se silti minun mielestäni ole syy pistää rajoja kaikilta kiinni, vaikka pakolainen tai maahanmuuttaja täällä rikokseen syyllistyykin.”

  Harvassa taitaa silti olla ne ”halla-aholaiset”, jotka kaipaavat isolationismin tielle, minkä sinulle kertoisi jo vähäinenkin omatoiminen asioiden selvilleotto Hesariin mieluiten turvautumatta. Maahanmuuttopolitiikkaa voi kiristää ja järkiperäistää sulkematta rajoja aivan täysin, ja tämän tietävät kaikki. Pakolaisia voi ja pitääkin ottaa, mutta jo pelkällä seulan tiuhentamisella ja karkoituspäätöksen herkentämisellä voitaisiin uskoakseni vähentää maahanmuuttajien intoa rikoksentekoihin, mikä lienee kaikkien paitsi rikollisten kannalta parasta. Vähemmän rikoksia, vähemmän ”rasismia”, lisää ääniä kunnallispoliitikoille. Enolerasistimutta-ihmisiä alkaa olla Suomessa jo nyt niin paljon, että perimmäinen vika ei välttämättä löydy enää rakenteista tai internetin vihapuheesta. Halla-aholaiset eivät silti syvästä rasismistaan huolimatta etsi sitä maahanmuuttajista, vaan heistä, jotka tilanteen loivat ja jotka siihen pystyvät oikeasti vaikuttamaan: kansanedustajista ja muista kansan edustajista.

  Ihmisillä on huoli omasta turvallisuudestaan ja omasta kulttuuristaan, eikä asiaan auta poliitikkojen leväperäinen ja suorastaan ylenkatseinen suhtautuminen asiaan. Vähän niin kuin tässä on käynyt. Saatat ajatella, että vittuilet nyt solidaarisuudesta tippaakaan välittäville tupauunoille ihan aiheesta, kun taas vastapuoli näkee sinun tahallaan pelleilemässä Suomen turvallisuuden ja demokratian kanssa ja vielä käymässä jälkikäteen lisäämässä vettä myllyyn ihan ilkeyttäsi.

  Pelko lienee hedelmätöntä, mutta kansa ei rauhoitu pelkällä toppuuttelulla. Onko vaihtoehtoja?

 181. avatar Töitä päättäjille sanoo:

  ”Se on joka tapauksessa ollut selvää jo pitkään, että vastaanottokeskuksen oikea paikka ei ole Lammilla. Siksi sitä onkin suunniteltu siirrettäväksi kantakaupunkiin, kunhan sopivat tilat löytyvät. Tervetuloa vaikka minun naapuriini.

  Niin kauan kuin Suomen ja EU:n lainsäädäntö kuitenkin turvapaikanhakijoiden vastaanottotoimintaa edellyttää, jossain keskustenkin on sijaittava. Sekin on vastuunkantoa.”

  Mikä estää lakkauttamasta Lammin VOK:a samantien, kun kerran on kaikille selvää, että sen oikea paikka ei ole Lammilla? Kun kantakaupungin VOK:lle on paikka löydetty, sinne voi aikanaan avata uuden VOK:n, jolla ei ole Lammin kanssa mitään tekemistä.

  Minusta VOKeja voi perustaa ainoastaan sinne, missä niillä on paikallisväestön tosiasiallinen tuki. On väärin tunkea niitä väkipakolla jonnekin, missä paikalliset eivät niitä halua. VOK:n sijoittaminen ”uusiin kaupunginosiin” haiskahtaa pahasti klassiselta siirtomaapolitiikalta: emämaa päättää ja siirtomaat iniskööt ihan rauhassa.

  Mitä valtion politiikkaan tulee, ensinnäkin se jää kuolleeksi kirjaimeksi jos paikallistasolta ei löydy hyödyllisiä idealisteja ohjelmia toteuttamaan. Toiseksi, päättäjien tehtävänä on – mm. – kertoa valtiolle riittävän selkokielisesti, että esitetyn politiikan toteuttaminen on mahdotonta ankaran paikallisen vastustuksen vuoksi.

  Valtiolliset päättäjät voivat sitten vaikka kaivaa luolan jonnekin Suomen merialueelle paisuvan lauman sijoituspaikaksi… tai muuttaa valtion politiikkaa. Direktiivienkin toteuttamista voi vetkutella ja hakea minimitasoa. Suomihan on taistellut 15 vuotta EU:n sisämarkkinoita vastaan autoveropolitiikallaan. Jokainen kierros EU-tuomioistuimessa tuo aina muutaman vuoden lisäaikaa.

 182. avatar Pirkka Keskinen sanoo:

  Ikäni Hämeenlinnassa asuneena ja lehdistä kirjoituksiasi lukeneena täytyy todeta, että olen hieman pettynyt. Olet selvästikin fiksu kaveri, mutta tuollainen ylimielinen minä(/me) vastaan muut -asenne (joka ironisesti yhdistetään usein rasismiin) ei ole järkevää, ja tulee olemaan vähintäänkin iso taakka sinulle jatkossa, jos aiot jatkaa politiikassa – poliitikko kun tarvitsee kansalaisten tuen.

  Muista, että päätät tässä muiden ihmisten asioista – sellaisista jotka eivät suoranaisesti kosketa sinua itseäsi. Sekin, että toivottaisit Lammin vastaanottokeskuksen asukkaat naapuriisi, on oikeastaan melko tyhjää sanahelinää, koska olet nuori hyväkuntoinen mies. Sinun täytyy kyetä asettumaan toisten ihmisten asemaan voidaksesi tehdä järkeviä yhteiskunnallisia päätöksiä.

 183. avatar Teemu. L sanoo:

  Iisakille pari kysymystä.

  Olen nyt lukenut tämän viestiketjun kokonaan ja huomaan että monikulttuurisuuden puolesta puhuja.
  Minkälaista monikulttuuria sinä tarkoitat? Minkälaisena haluaisit nähdä suomen vaikka 10v päästä?

  Tässä hieman minun näkemyksiä. Eli Suomeen otetaan tällä hetkellä ainoastaan pakolaisia, joita kutsutaan voimavaraksi. Nämä ihmiset tulevat sodan runtelemista maista, joissa väkivaltaisuudet,ryöstöt ja raiskaukset ovat arkipäivää. Miten he voivat sopeutua suomeen? Sama juttu on perus linnakundin kanssa. Hän on ollut 10 vuotta kiven sisällä ja pääsee vapaaksi. Todella usein tämä henkilö päätyy myös takaisin kiven sisään. Eikö totta?

  Jos suomesta todella halutaan monikulttuurinen yhteiskunta, niin silloin suomea pitäisi markkinoida aivan muihin maihin. Italia,Ranska,Espanja, Sveitsi. Tässä nyt muutamia mainitakseni. Tuon kaltaisista maista meille sitä työvoimaa pitäisi saada. He ovat monet kouluttautuneita ja heillä ei tulisi sopeutumisessa olemaan minkäänlaisia ongelmia.

  Sanoit että näitä pakolaisia pitää auttaa. Olen siitä samaa mieltä mutta minkä ihmeen takia heitä pitää tänne roudata? Minkä takia me emme vie apua paikan päälle, kun Somaleilla mm:ssa on todella paljon ongelmia sopeutua suomeen?
  Eikö tämä olisi paras tapa auttaa heitä?

 184. avatar Masi sanoo:

  Kiemunki ei näytä ymmärtävän yhtä asiaa. Tätä kuumaa sananvaihtoa ei olisi koskaan syntynyt, jos Kiemunki olisi vain ihanteittensa mukaisesti vain ajanut VOK:in perustamista Lammille. Päätös on tehty kunnallisdemokratian mukaisesti, joten eipä sitä voi pistää (vain) Kiemungin kontolle.

  Poliittista kypsyyttä Kiemunki olisi näyttänyt, jos hän olsi etukäteen todennut, että VOKit ovat paikoin tuottaneet ongelmia, mutta että ne ovat hyväksyttävissä suuremman hyvän vuoksi. Sen sijaan impulsiivinen Kiemunki rehvasteli ja niputti sovaten poliittisia vastustajia. VOKin sijoittamista asuinalueelleen olivat ”tupauunoja” ja valtion nykyistä turvapaikkapolitiikkaa vastustavat ”rasisteja”. Eikö Kiemunki tiedä, että metsä vastaa, kuten sinne huudetaan?

  Politiikassa joudutaan tekemään usein yhteistyötä poliittisten vastustajien kanssa. Voipi olla, että kun Kiemungin nykyinen puolue joutuu jatkossa kommunikoimaan persujenkin kanssa, turhan impulsiivinen Kiemunki joutuu jatkossa SDP:ssä sivuraiteelle. Mutta onhan aina olemassa aatteellisemmat Vasemmistoliito ja Vihreät, onhan?

 185. avatar Jaakko Lehtonen sanoo:

  Suomeen on tullut vuosien varrella useita henkilöitä, jotka väittävät olevansa jotain muuta, kuin todellisuudessa ovat. Entisen Jugoslavian alueelta Suomeen tuli sotarikollisia, jotka olivat vastuussa todellisista hirmutöistä. Somaliasta on tullut paljon Siad Barren kannattajia, eikä heillä kaikilla ole puhdas menneisyys. Ruandasta tullut kaveri sai juuri tuomion Porvoossa. Jotenkin tuntuu, että olemme todella sinisilmäisiä tulijoiden suhteen. Sodasta kärsineet tuovat väkivallan tullessaan. Tämä oli nähtävissä Suomessakin heti sodan jälkeen. Muutama vuosi meni ennen kuin tilanne rauhoittui, ja pahimmat sotaneuroosit saatiin purettua.Osa teki itsemurhan, osa joutui linnaan. Onneksi kuitenkin suurin osa selvisi takaisin työelämään.

  Minusta tämä kohonnut riski syyllistyä väkivaltaan tulisi ottaa paremmin huomioon. Lisäksi vastaanottokeskuksen perustajille tulisi laittaa kotouttamisvelvoite. Nyt tuntuu siltä, että keskukset ovat vain hyvää bisnestä joillekin. Selkeä testi, jonka turvapaikanhakija joutuisi läpäisemään tietyn ajan kuluessa, voisi olla hyvä keino. Ja vastaanottokeskus saisi rahaa vasta kun se osoittaa, että sen asukkaat läpäisevät testin. Turha tulla sanomaan,l että tämä ei käy. Kyllä se toimii monessa paikassa ihan työelämässäkin. Liike-elämässä lähes aina rahoitus on sidoksissa tuloksiin.

 186. avatar Suomalainen nainen sanoo:

  Hei Iisakki! En ole sinua lynkkaamassa tai muutenkaan fyysisesti uhkaamassa. En ole sinulle soittanut, enkä edellisessä viesteissäni uhannut. Silti kirjoituksessasi väität minua osaksi jotain lynkkausporukkaa. Eli sinustako kaikki, jotka ovat eri mieltä kanssasi ja kritisoivat tekojasi, ovat lynkkaajia?

  Itse sanot, että ei saa yleistää, mutta heti, kun joku sinua uhkaa, olet yleistämässä kaikki sinulle tänne kommentoineet samaan porukkaan. Se on sinulle oiva tekosyy olla kuuntelematta ja miettimättä niiden mielipiteitä, jotka ovat eri mieltä kanssasi.

  Mitä anteeksipyyntöön tulee, ei anteeksipyyntöä pidä uhrin haluta ja vaatia. Jos kokee olevansa vastuussa siitä pahasta, mitä jollekulle on tapahtunut, on anteeksipyynnön tultava omasta itsestä. Eli sinusta. Mutta et pyydä anteeksi. Myönnät osittain vastuusi, mutta et vain saa pyydettyä anteeksi. Mitä tämä kertoo sinusta?

  Voisitko kertoa, että missä on se sinun humaaniutesi ja solidaarisuutesi? Kun tähän mennessä en ole nähnyt siitä häivääkään. Olen vain nähnyt lapsellisen vastuunpakoilijan, jopa päänaukojan, joka käyttää sellaisia sanoja kuin humaanius ja solidaarisuus nostaakseen itsensä muiden yläpuolelle ja legitimoidakseen omaa ylimielisyyttään, muiden suomalaisten halveksintaa ja suoranaista yksinvaltaista toimintaa sekä mielivaltaa.

 187. Hei ”Suomalainen nainen”,

  Lynkkaajia ovat osaltaan myös sellaiset, jotka eivät kunnioita sivistysvaltion pelisääntöjä. Jotka tuomitsevat ennen kuin on syytetty, tai edes tutkittu. Katsoin, mitä kirjoitit. Sinun näkemyksesi mukaan raiskaus on fakta, tytön elämä on pilalla ja minä olen hirviö. Kaikki tämä paatos oikeastaan tietämättä yhtään siitä, mitä todellisuudessa on tapahtunut.

  Olen sanonut, että pyydän tarvittaessa anteeksi vaikka syntymääni, jos aihetta ilmenee. Mistä me voisimme nyt edes keskustella, kun kumpikaan ei vielä alkuunkaan tiedä, mitä on tapahtunut? Minun pitäisi mennä kiireen vilkkaa pyytämään anteeksi, mutta mitä? Sitä, että olen kirjoittanut ilkeän blogikirjoituksen puolitoista vuotta sitten, jolloin ensimmäiset hakkaus- yms. uhkaukset päättäjille tulivat ja keskustelu julkisuudessa oli avoimen loukkaavaa? Monet teistä Homma-friikeistä puolustatte kovasti sananvapautta, mutta jos joku kirjoittaakin retorisesti samaan provosoivaan tyyliin kuin suurmestari Jussi, seuraa tässä blogissa ja muissa yhteyksissä tullut reaktio välittömästi…

  Mitä jos otetaan vielä sellainen hypoteettinen lähtökohta, että kuvitellaan, että mitään raiskausta ei olisikaan tapahtunut? Sekin on kuitenkin toistaiseksi mahdollisuuksien rajoissa, vai mitä? Pyytäisivätkö tänne kirjoittaneet minulta anteeksi? Kehtaan epäillä.

  Ja kyllä, olen pahoillani, etten yksinkertaisesti jaksa mainita jokaista 150 kommentoijaa erikseen, jos viittaan saamani palautteen yleiseen luonteeseen.

  Sekin muuten on jokseenkin huvittavaa, että niin monet teistä pyrkivät neuvomaan minua poliittisella urallani ja visioivat sen päättymisellä, jos jatkan tätä rataa. Mitä ihmettä se teitä liikuttaa, miten minun uralleni käy? Nähdäkseni kaikkien koti, uskonto ja isänmaa -konservatiivien, joiden eteenpäin ajava voima on synkkä ulkomaalaisviha, on syytäkin toivoa epäonnistumistani.

  Enhän minäkään lähde Mäki-Ketelää ja Halla-ahoa neuvomaan, kuinka he mukamas maksimoisivat kannatuksensa ja ajamiensa asioiden läpimenon. Mitä järkeä siinä olisi?

 188. avatar Sivusta seuraaja sanoo:

  Viimesen päälle hieno mies tämä Iisakki.

 189. avatar Hattuuntunut sanoo:

  Vaikka Iisakki ei mielestäni kaikkein pahimpiin suomalaisiin Hard-core -monikultturisteihin kuulukaan, niin monikultturismihan on ideologia, tai oikeastaan jo uskonto, jonka väitetään olevan väistämätöntä kuin vuorovesi. Näinhän asia ei ole, vaan kyseessä on poliittisen päätöksentekomme alainen asia.

  Väsyttävän paljon saa kuulla sitä samaa vanhaa kaltevan pinnan olkiukkoilua, että vaihtoehto nykyiselle maatamme vahingoittavalle maahanmuuttopolitiikalle on rajojen sulkeminen. Ja nykyisen, vielä voimassa olevan lain mukaan sitä VOKkiahan ei käsittääkseni kuntaan/kaupunkiin tule, vaikka SPR tai muu alan business sitä miten lobbaisi, jos kuntapäättäjät eivät sitä suostu vastaanottamaan. Ilmeisesti ihmisiä eli äänestäjiä pidetään tyhminä.

  Toki, onhan Britanniassa paljastunut, että rajojen avaamisen, massamaahanmuuton ja maan pakkomonikulttuuristamisen taustalla on ollut Labour -puolueen sairas halu ”hieroa diversiteettiä oikeiston naamaan vaikka väkisin”
  http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/law-and-order/6418456/Labour-wanted-mass-immigration-to-make-UK-more-multicultural-says-former-adviser.html

  Melkoisen suuren ja peruutamattoman hinnan vaan saa Britannia maksaa tuosta Labourin sairaasta päähänpinttymästä.

  Tästä tuli vaan hiukan mieleen Iisakin bloggaus, jossa hän kirjoittaa: ”Tekee mieli kannattaa keskuksen perustamista ihan vain inhon puistatuksesta noita keskustelupalstan vihaa kuolaavia pöhlöjä kohtaan.
  ….
  Hmmm, ehkä tuo ”vihaa kuolaavat pöhlöt” on sittenkin vähän turhan voimakas klielikuva. Ihan tavallisia suomalaisia perusäijiähän siellä kiihkoilee.”

  Toivottavasti sama monikulttuurihulluus ei täysin valtaa Sosialistisen internationaalin kanavia pitkin – tai sen hegessä – Suomen SDP:tä. Hörhöpuolueet, eli Vihreät ja Arhinmäkeläinen Vasemmistoliittohan ovat jo täysin samassa hulluudessa mukana. Pitää siis sekä Suomen että SDP:n tulevaisuuden kannalta toivoa, että Urpilaisen, Heinäluoman, ja ennen kaikkea Kari Rajamäen linja voittaa ja pitää SDP:ssä!

  Iisakki mainitsi aiemmin tuon ”pidäkkeettömän riemun”, joka itseni tänne kirvoitti kirjoittamaan. Iisakin tulkinta oli toki täysin väärä, mutta pidäkkeetöntä riemua minussa aiheuttaa tämä Kari Suomalaisen piirros, joka sopii kuvaamaan monikultturismi-ideologiaa kuin perunanenä tupauunon päähän; silvuplee:
  http://i48.tinypic.com/2hzi8uh.jpg
  Kari oli aikaansa edellä, ja näki nykyajan merkit jo tuolloin poikkeuksellisen selkeästi.

  Ai niin, olen ehkä jonkinsortin konservatiivi, mutta minkäänlainen synkkä tai kirkas ulkomaalaisviha ei aja minua sen enempää eteen- kuin taaksepäinkään. Tästä tosiseikasta huolimatta toivon sinulle huonoa vaalimenestystä ainakin seuraavissa vaaleissa; jos ei muuten, niin pelkästään jo siksi, että kasvaisit aikuiseksi tai kenties jopa suomalaisten etua ajavaksi poliitikoksi. Uskon, että pienen nöyryyden kautta sinulla on siihen edelleen kaikki edellytykset, koska mielestäni et ole oikeasti tyhmä.

 190. avatar Assi sanoo:

  Löysin näille sivuille Halla-Ahon kirjoituksen innostamana päällimmäisenä tunteena voimakas ketutus tätä itselleni uutta tuttavuuttaa, Iisakki Kiemunkia, kohtaan.

  Luin ensin vieraskirjan ja nyt nämä kommentit. Hiljaiseksi pistää. En oikeastaan osaa muuta sanoa/kommentoida, kuin että eiköhän rikoksista vastuun kanna tekijä itse. Voimia Iisakki!

 191. avatar dothefake sanoo:

  Aseet eivät tapa, ihmiset tappavat.

  Miettikää!

 192. avatar Suomalainen nainen sanoo:

  Hei Iisakki! En ole Homma-foorumilla enkä vihaa ulkomaalaisia. En ole myöskään friikki. Luen Jussi Halla-ahon blogia, koska sieltä saa ajantasaisempaa tietoa kuin esimerkiksi HS:n verkkopalvelusta. Tämä on minusta valitettavaa ja väärin.

  Mitään pätevää syytä sinulla ei ole ollut kirjoittaa niin ilkeästi lammilaisista ja poliittisista vastustajistasi kuin alkuperäisessä kirjoituksessasi kirjoitat. Et siinä yksilöi esim. uhkailijoita, vaan puhut lammilaisista, isännistä ym. Ihmisistä, jotka ovat erilaisia kuin sinä.

  Kyllä sinun pitäisi jaksaa yksilöidä kaikki ihmiset, koska vaadit sitä muiltakin. Vastustathan esimerkiksi negatiivisten piirteiden yleistämistä kansallisuuden perusteella. (Niin minäkin, ja myös asuinpaikkakunnan.) Hassu juttu vaan, että itse sitten teet täällä juuri sitä samaa, minkä muilta kiellät. Toimit siis itse sillä periaatteella, kuten nämä mainitsemasi lynkkaajat.

  Minä ainakin olen eturivissä pyytämässä sinulta anteeksi puheitani raiskauksen osalta, jos se osoittautuu valheeksi.
  Vaikka raiskausta ei olisikaan tapahtunut, niin Lammilla on vastaanottokeskuksesta aiheutunut niin paljon surua ja vaivaa, että sen sijoittaminen sinne on ollut epäonnistunut ratkaisu.

  Vaikka raiskausta ei olisikaan tapahtunut, hirviömäiseksi sinut tekee loputon ylimielisyytesi, yleistämisesi, suhtautumisesi sekä tapasi kirjoittaa ihmisistä, jotka ovat erilaisia tai eri mieltä kanssasi, mutta joiden asioihin sinä vaikutat kaupunginvaltuustossa.

  Tämän hirviömäisyytesi voi lukea alkuperäisestä kirjoituksestasi sekä tavastasi vastata ihmisten kommentteihin täällä. Ei kenenkään kaupunginvaltuustossa pitäisi suhtautua tuolla lailla kaupunkinsa asukkaisiin, yhteenkään heistä. Varsinkaan ihmisen, joka väittää edustavansa humaaniutta ja solidaarisuutta.

  Et itse pelaa sivistysvaltion pelisääntöjen mukaan, koska olet vaatimalla vaatinut vastaanottokeskusta Lammille paikallisen väestön vastustuksesta huolimatta. Olet toiminut yksin- ja mielivaltaisesti. Humaaniutta sinussa on vain sanan jatkuvan toistamisen tasolla.

  Missä tahansa vastaanottokeskuksia on perustettu, on ollut ongelmia ja paikoin jopa raiskauksia (todistettavasti), ja siksi on mielestäni myös vastuutonta vaatia vastaanottokeskuksia minnekään muualle kuin omaan naapuriin. Sinä olet kuitenkin ollut vaatimassa sitä Lammille, missä et edes asu. Tervetuloa naapuriin -puheet ovat sinun vastuutonta korjailuasi jälkeenpäin.

  Tuntuu, että kun sinä teet niitä asioita (yleistämistä, pään aukomista, loukkaamista), joista muita syytät, niin se on OK, mutta kun muut sitä tekevät, se onkin jotain ihan kamalaa. Ja antaa sinulle oikeuden tehdä samaa, puhua joistain ihmisryhmistä todella halventavasti heidän ammattinsa tai kotipaikkansa perusteella, vain, koska joku samasta kylästä on uhannut sinua. Pidät itsellesi ja muille eri sääntöjä. Mutta, sinäpä oletkin aina oikeassa.

 193. Niin,

  filosofiani on aina ollut vastata hyvään hyvällä ja pahaan pahalla. Ja jos ei dramaattisesti puhuta hyvästä ja pahasta, niin ainakin sanaan sanalla ja nyrkkiin nyrkillä.

  Ei tuo varmasti ihanteellisin tapa ole, mutta en oikein usko siihen toisen posken kääntämiseenkään.

  Mielestäni alkuperäisen blogini tyylilaji vastasi täällä asiasta tuolloin käytyyn keskusteluun ja esimerkiksi halla-aholaisten jatkuvasti käyttämään retoriikkaan.

  Mainitsit, että raiskauksia on todistettavasti ollut siellä, missä vastaanottokeskuksia on perustettu. Voi olla, että näin on, mutta kysyin jo tuolla aiemmin niitä tapausesimerkkejä. Lammin vokin johtaja Sabanadesan ei sellaisia muistanut yhtäkään.

  Mistä olet muuten keksinyt, että minä olisin vaatimalla vaatinut jotakin? Tai että olisin yksin- tai mielivaltaisesti toiminut tässä asiassa. En ole varsinaista päätöstä ole ollut edes tekemässä, vaan osoittanut blogissa tukeni kaupunginhallituksen yksimieliselle lausunnolle, joka koski sisäministeriön tiedustelua siitä, että onko kaupunki valmis toimittamaan keskukselle sosiaali- ja opetuspalveluita.

  Kivaa, että sinäkin olet valmis pyytämään anteeksi. Tässä on kuitenkin sellainen ero, että minulla ei ole aavistustakaan, kuka sinä olet.

 194. avatar Suomalainen nainen sanoo:

  Hei Iisakki! Tämä tapaus on tosiaan herättänyt kovasti ajatuksia. Kerronpa sinulle vielä, että tämä asia on minulla sydämellä, koska olen joutunut itse ulkomaalaisten ahdistelun ja rasismin kohteeksi Suomessa ja saanut mm. kuulla olevani ”saatanan suomalainen huora”, ja ihan ilman omaa syytäni.

  Ruotsissa tuntuu olevan yleistäkin, ks. svennehora-tapaukset, ja yleistymässä meilläkin. Minua harmittaa sinunlaisesi ihmiset, jotka humaaniuden ja solidaarisuuden nimissä huonontavat suomalaisen naisen asemaa ja vapautta.

  Olen myös itse asunut ulkomailla, maassa, jossa näytin erilaiselta kuin suurin osa väestöstä. Meillä oli myös osin erilaiset arvot. Siitä opin sen, että vaikka kuinka yrittää olla paikallisten tavoilla, tapaa kuitenkin rasisteja paikallisväestöstä, ja myös muista kansakunnista.

  En enää usko, että rasismia on mahdollista poistaa, korkeintaan vähentää ja miedontaa. Eikä sellaisia, kuin neutraaleja instituutioita olekaan, ne aina perustuvat joillekin arvoille. Siksi institutionaalista syrjintää ja rasismia jotakuta kohtaan on aina olemassa, sitä enemmän mitä enemmän on _todellista_ erilaisuutta. Ja jos haluaa vihata vierasta maata, jossa on, siihen aina löytyy syitä ja paljon – missä tahansa.

  Vaikka kaikki somalit ja arabit eivät todellakaan ole raiskaajia, ovat sukupuoliroolit siellä merkittävällä tavalla erilaisia kuin meillä, ja aiheuttavat yhteentörmäyksiä. Kai sinä tiedät, että sharian mukaan esiaviollisesta seksistä saa raipaniskuja ja monessa muslimimaassa nainen ei voi liikkua ilman miespuolista sukulaista, eikä hän koskaan tule omavaltaiseksi? Kulttuurin vaikutus on vielä suurempi kuin uskonnon – eihän ympärileikkauskaan kuulu islamiin, mutta Somaliassa yli 90% naisista ympärileikataan, koska naisen seksuaalisuus ja seksuaalinen aktiivisuus vaatii heistä niin kovasti kontrollia. Heistä se on ihan yhtä oikein kuin meistä väärin, ja minusta he saavat elää näin. En kuitenkaan halua tätä Suomeen.

  Islamin mukaan keskiverto suomalainen nainen, joka harrastaa esiaviollista seksiä ja jolla saattaa olla useita kumppaneita ennen avioliittoa, on haram, syntinen, ja monien muslimien mielestä arvoton ja huora, vaikkei islam oikeutakaan raiskausta.

  Tällaiset käsitykset kuitenkin alentavat näistä kulttuureista tulevien kynnystä mennä raiskaamaan vaaleita suomalaisia naisia, tai ruotsalaisia Ruotsissa. Käyttäydymme tavalla, joka heille täyttävät arvottoman ja syntisen ihmisen tunnusmerkit. Ylipäätään raiskaus ei ole monessa maassa niin paha asia kuin meillä, tai ainakaan yleistä oikeustajua vastaan (rangaistukset erikseen). Usein raiskaus on tabu, ja naisen syy. Sama meininki oli meilläkin 1950-luvulla, oikeuslaitoksessa nykyäänkin.

  Minusta ihmiset saavat elää omien sääntöjensa ja käsitystensä mukaan omilla synnyinsijoillaan. He eivät kuitenkaan heitä näitä käsityksiä menemään, kun muuttavat ulkomaille, mistä seuraa monenlaisia ongelmia. Ja minun elämästäni suomalaisena naisena Suomessa tulee huonompaa ja turvattomampaa.

  Tykkään kuitenkin elämästäni näin. En halua olla huora, kuulla olevani huora, ja tuntea olevani saaliseläin, vaikka nusautankin random ukkoa jos siltä tuntuu. Voisitko ihan ilman sarvia ja hampaita kertoa, että minne minun pitäisi mennä, että voisin elää sellaisena kuin olen – tavallisena suomalaisena naisena? Ilman että minun täytyy pelätä ja sietää kyttäämistä, huorittelua ja uhkailua näiden ulkomaalaisten taholta, jotka ovat pitkälti tulleet tai ovat juuri nyt turvapaikanhakijoina Suomessa.

  Ja että miten nämä niin erilaiset ajatusmaailmat voidaan sovittaa yhteen, ettei tällaisia ongelmia enää olisi? Palasin jo kertaalleen Suomeen, koska en halunnut sen toisen maan arvoja. Nyt kuitenkin tuntuu, että Suomessakaan eivät päde ne arvot, joita luulin täällä yleisiksi. Mihin minun pitää mennä, että voin olla sitä, mihin olen kasvanut? Olen kokenut huomattavasti enemmän pelottavaa häirintää turvapaikanhakijoiden kuin suomalaisten miestan taholta, ja koen tämän ihan oikeasti ongelmaksi.

 195. avatar Tupauuno sanoo:

  Onko mummolassakin vesuri teroitettu?

 196. Tupauuno,

  jos tuo oli tarkoitettu uhkaukseksi lastani kohtaan, niin lupaan tehdä kaikkeni, että löydän sinut sieltä Lappeenrannasta.

 197. avatar Masi sanoo:

  ”Monet teistä Homma-friikeistä puolustatte kovasti sananvapautta, mutta jos joku kirjoittaakin retorisesti samaan provosoivaan tyyliin kuin suurmestari Jussi, seuraa tässä blogissa ja muissa yhteyksissä tullut reaktio välittömästi… ”

  Eikö ole itsestään selvää, että jos harrastaa avoimmella foorumilla provosoivaa tyyliä, niin ihmiset myös provosoituvat? Kyllähän Halla-Ahokin on sen kokenut, jopa ihan ammattijournalistien taholta. Olet saanut, mitä olet tilannut. Eikö sinun pitäisi olla iloinen?

  Taidat myös lahjakkaasti poliittisten vastustajiesi niputtamisen. Voisitko tarkentaa, mitä tarkoitat Homma-friikillä? Onko se samanlainen nimenomaisen loukkaavaksi tarkoitettu termi kuin esimerkikiksi maahanmuuttomyönteisistä ihmisistä käytetty ”mamuhalaaja” tai ”kukkahattutäti”?

  Poliitikoksi vaikutat melkoiselta naperolta.

 198. avatar Ex-lammilainen sanoo:

  Ilmeisesti siinä vaiheessa kun on huomannut puhuneensa itsensä pussiin ja olleensa väärässä monessakin asiassa, voi keskittyä epäolennaiseen jättää varsinaisen aiheen sikseen. Minustakin tulisi varmaan todella hyvä poliitikko tuolla asenteella. Teemalla vastuuta pakoon ja lujaa.

 199. avatar Mika.H sanoo:

  No johan on keskustelu.

  En ollut koko Iisakista ennen kuulutkaan, mutta arvelisin kuulevani vielä uudestaankin. Harvinaisen hölmö kirjoittelija.

 200. avatar Suomalainen nainen sanoo:

  Pitipä muuten vielä kommentoida tätä Lammin VOK:n johtajaa Sabanadesania. Googlaamalla hänestä löytyy mielenkiintoinen artikkeli Kepan Kumppani-lehdestä.

  http://www.kepa.fi/kumppani/arkisto/2009_10/7349/

  Sabanadesan ei käy ”johtamissaan” keskuksissa kuin kerran viikossa, joten hän ei tiedä niiden arjesta mitään. Apujohtajat hoitavat käytännön tehtävät.

  Silti Sabanadesan on valmis kertomaan tapahtumista kuten Lammin VOK:ssa tapahtuneesta tappelusta, jota ei ollut edes itse todistamassa.

  Tämä myös Sabanadesanilta:
  ————————————-
  Myös turvapaikanhakijoiden ja valtaväestön yhteenottoihin Sabanadesan suhtautuu maltillisesti. ”Monet asiakkaat valittavat kokemistaan vääryyksistä. Kyseessä voi olla ihan oikea vääryys, mutta kyse voi olla myös omasta kompleksista, kielitaidon puutteesta tai suomalaisen yhteiskunnan väärinymmärtämisestä.”

  Turvapaikanhakijoilla on usein myös epärealistisen suuria odotuksia. ”Asiakkaan on helppo ajatella, ettei saanut apua jossain asiassa, koska vaikkapa sairaanhoitaja on rasisti. Itse asiassa saattaa olla, että sairaanhoitaja ei yksinkertaisesti voi auttaa juuri siinä ongelmassa.”

  Sabanadesan muistuttaa, että ennakkoluulot elävät vahvasti myös vastaanottokeskuksissa. Joku ei halua samaan huoneeseen muslimin kanssa, toinen karttaa mustaa miestä. ”Vastaanottokeskuksissa on paljon enemmän rasismia kuin niiden ulkopuolella!”
  —————————————————–

  Kiinnostaisi tietää, mikä se suhtautuminen Suomeen ja suomalaisiin on.

  Haastattelusta käy myös ilmi, että Sabanadesan on itse entinen tamilitiikereiden separatistisissi, jonka tehtäviin kuului mm. propagandan tuottaminen. Hänen turvapaikkahakemuksensa Suomeen evättiin, mutta hän jäi maahan opiskelupaikan turvin.

  Sabanadesan ei varmaankaan muista tapauksia, koska hänen etunsa mukaista ei ole niitä muistaa. Me muut voimme jotain niistä kuulla kovan selvittämisen jälkeen, jos silloinkaan, koska tässä maassa uutiset, joissa kerrotaan ulkomaalaisten ja turvapaikanhakijoiden tekemistä rikoksista, pääasiallisesti sensuroidaan.

  Tässäpä kuitenkin vanha tarina Kristiinankaupungista ja tapahtumista sen VOK:n ympärillä:
  http://yle.fi/alueet/pohjanmaa/2009/09/raiskaus_yleisella_paikalla_kristiinankaupungissa_1018855.html

  Ihme juttu, että uutisessa ei kerrota raiskaajasta mitään. Mutta jos yrittää googlaamalla etsiä tietoa, löytää useampia kirjoituksia, mm. seuraavan:

  http://keskustelu.suomi24.fi/node/8650393

  Tietenkin aina voi kyseenalaistaa näiden juttujen todenperäisyyden. Emme tiedä mitään raiskaajasta, paitsi sen, että kaikki hänen tuntomerkkinsä on jostain syystä jätetty kertomatta. Kaikesta tästä olisi helpompi keskustella, jos Suomessa ei olisi sitä sensuuria mediassa. Oikeasti voitaisiin punnita hyödyt ja haitat, kun oikeasti tiedettäisiin, mitä tapahtuu, eikä oltaisi yksittäisten etäjohtajien muistamisten tai Halla-ahon blogien armoilla.

 201. avatar Sonia sanoo:

  Kommenttien lukemiseen alkoi mennä pikku hiljaa hermo, kun monella näyttää olevan tarve selittää, että heillä on ”korkeakoulu tutkinto eivätkä ole mitään yhdys sana taidottomia Lammilaisia Halla-Ahoa kannattavia rasisteja”. Oikolukekaa tekstinne, te niin akateemiset ihmiset, kiitos, se tekee niistä huomattavasti uskottavampia. Muuten kommenttien taso jää lopulta ainakin mun silmissäni yhtä heikoksi kuin parin sanan haistavittuiisakki-kommentit ja sehän valitettavasti vain vahvistaa sitä negatiivista mielikuvaa, mikä Iisakillakin Halla-ahon äänestäjistä on.

  Leino, Väki-Kerääjä & kumppanit – ja Iisakkikin – onneksi tuon oikoluvun muistavat. Kiitoksia ja jatkakaa. Eipä mulla muuta.

 202. avatar Mika.H sanoo:

  #203.

  Minäkin lukasin koko vastaussarjan lävitse. En lukenut juttuja kielioppimielessä vaan keskityin ajatuksiin. Aika helposti ymmärsin lukemani. Oliko sinulla Sonja vaikeuksia tajuta mitä noissa kirjoituksissa oli takana?

  Voin auttaa:

  Iisakki ylimielisesti haukkui ihmiset, jotka eivät olleet hänen kanssaan samaa mieltä reilu vuosi sitten.

  Iisakki yleisti vastustajansa ”halla-aholaisiksi” ja tupauunoiksi ja muiksi ali-ihmisiksi.

  Iisakki, vanhana toimittajana, ”hauskasti” parodisoi vastustajiensa pahimpia pelkoja.

  Pelot toteutuivat. Tyttö raiskattin.

  Iisakki jatkaa selittelyään ja ylimielistä käyttäytymistään ja tekeytyy marttyyriksi kun on saanut niin paljon negatiivista palautetta.

  Eli siis Iisakki itse teki typerän virheen ja nyt sitä selittelee samalla moskalla kuin ennenkin. Tuohan on juuri sitä, mitä suomalaiset arvostavat, vai mitä?

 203. avatar karjalainen sanoo:

  ”Mainitsit, että raiskauksia on todistettavasti ollut siellä, missä vastaanottokeskuksia on perustettu. Voi olla, että näin on, mutta kysyin jo tuolla aiemmin niitä tapausesimerkkejä. Lammin vokin johtaja Sabanadesan ei sellaisia muistanut yhtäkään.”

  Jep, ”en muista mitään” – tyypillinen nykyaikainen Vanhas-kommentti, millä voidaan pestä kädet mistä tahansa sotkusta. Siitä voidaan kyllä keskustella, että onko Lammin VOK:n johtaja Sabanadesan se oikea uutislähde tähän asiaan.

  On turha pyristellä, kun paskat on housussa – näin sanotaan. Suomalaiset poliitikot kuitenkin tekevät kaikkensa parfymoidakseen tätä paskaa, etteivät tavikset huomaisi mitään. Harmi vaan, kun internet ei unohda asioita yhtä nopeasti, kuin päättäjämme.

 204. avatar Sami sanoo:

  ”Sekin muuten on jokseenkin huvittavaa, että niin monet teistä pyrkivät neuvomaan minua poliittisella urallani ja visioivat sen päättymisellä, jos jatkan tätä rataa. Mitä ihmettä se teitä liikuttaa, miten minun uralleni käy?”

  Nyt sinä kyllä aliarvioit lukijoitasi, et sinä itse voi noin tyhmä olla.

  Mutta esitänpä aiheeseen liittyvän vastakysymyksen. Alkuperäisessä kirjoituksessasi kehuit sillä, kuinka tykkäät elää vaarallisesti. Otit nähdäkseni tietoisen riskin kuntalaisten turvallisuudella, ja siten myös oman poliittisen urasi jatkuvuudella. Nyt näyttää siltä että tämä riski on realisoitumassa.

  Kai sinä nyt kuitenkin varauduit tähän lopputulokseen, kun kerran tykkäät elää vaarallisesti?

 205. avatar Petri Holopainen sanoo:

  Missäköhän arvon valtuutettu on viettänyt nuoruutensa, kun on joutunut konflikteihin ”maahanmuuttokriittisten” kanssa (kategoriat: natsit, neo-natsit, Hitler-Jugend, nahkapäät) Itse en nuoruudessani törmännyt muuta kuin ”demarinuoriin” (kategoriat: Saatananpalvojat, liimanhaistelijjat, pitkätukat, hevimöröt, spurgut) noin negatiivisessa mielessä. Näin helppoa se ihmisten laatikoiminen on.

  Demareiden ideologia on jakaa toisten ihmisten ansaitsemia rahoja parhaan taitonsa mukaan. Sehän on sitä todellista auttamista, että jaetaan surutta verokirstusta rahaa kaikille maailman sorretuille. Usein tosin siinä tohinassa
  unohtuu, että taikaseinästä voi joskus raha loppua. Ai niin, mutta sittenhän voidaan ottaa lisää velkaa.

  Demareille ei varmaankaan ole tullut mieleen rahan jaon kohteita priorisoidessa, että äänestäjäjoukko rakentuu pääosin suomalaisesta kurjalistosta. Maahanmuuttoklusteri voi hyvin ja sen palveluksessa olevat ”toverit” mutta duunari Reiska Ghetossa voi huonosti. Siksi Reiska varmaan miettiikin seuraavan kerran, äänestääkö demareita. Näin se vaan menee.

 206. avatar Doc sanoo:

  ”Pidän pelkoa ja vihaa jokseenkin hedelmättöminä lähestymistapoina elämää kohtaan. Ei niiden viljelemisestä synny kuin lisää pelkoa ja vihaa.”

  ”Kyse on tietenkin ihmisen maailmankatsomuksesta. Minulle solidaarisuus, auttaminen, suvaitsevaisuus, liberaalius ja muu lälly ovat elämääni kantavia arvoja. Siksi olen myös sosiaalidemokraatti. Niille arvoille tämä maa on rakennettu, josta maahanmuuttokriitikotkin niin kovasti sanovat välittävänsä, ja silti sossuja vihaavansa.”

  Ihan pieni korjaus: sosialidemokratia ei ole keksinyt mitään arvolistasi asioista. Kaikki mainitut hyveet perustuvat länsimaiseen kristilliseen etiikkaan: sosialidemokratia on rousseaulainen utopia siinä kuin kommunismi on marksilainen utopia. Toisekseen, sosialidemokratiaan kuuluu keskeisenä yksilön arvon minimointi (massojen diktatuuri), joten on vaikea puhua yksilön arvoista ja sosialidemokratiasta samassa lauseessa.

  Tavallaan seuraavassa lainauksessa allekirjoitat tämän itsekin ” filosofiani on aina ollut vastata hyvään hyvällä ja pahaan pahalla. Ja jos ei dramaattisesti puhuta hyvästä ja pahasta, niin ainakin sanaan sanalla ja nyrkkiin nyrkillä. Ei tuo varmasti ihanteellisin tapa ole, mutta en oikein usko siihen toisen posken kääntämiseenkään.” Samalla tulet myöntäneeksi, että vahvemman oikeus on legitiimiä vallankäyttöä (massojen diktatuuri). Kristilliseen länsimaiseen etiikkaan tuo ”toisen posken kääntäminen” on luonut laupeuden ja harkinnan, jota luonnollisesti vahvemman oikeudessa ie. sosialidemokratiassa ei tarvita, kun kerran voidaan olla vakuuttuneita oman toiminnan oikeudellisuudesta.

  Olen kuitenkin hieman huolissani väkivaltafantasioistasi (”vesuri on teroitettu”) ja vihapuheestasi (jatkuva vihan ja ulkoisen uhan korostaminen, pahoinpitelyn glorifiointi). Kuten itsekin sanot, on perheessäsi ollut alkoholin väärinkäyttöä ja todennäköisesti väkivaltaa. Arvelenkin, että motiivinasi Lammin pakolaiskeskuksen puoltamiseen, kuten jo alkuperäisessä blogikirjoituksessasi fantasioit, oli kosto. Kosto sille kasvottomalle pahalle, jota sait kokea lapsuudessa ja jonka nyt projisoit ”maahanmuuton vastustajiin”. Tämä ei ole rakentava tapa lähestyä omia ongelmia. Riskinä on, että jatkat samaa väkivallan kierrettä. Nyt tapahtunut raiskaus on epäsuora seuraus pahasta olostasi. Ehdottaisinkin, että hakisit ammattiauttajan apua. Avun hakeminen ja oman heikkouden tunnustaminen ei ole häpeä. On kuluttavaa elää jatkuvassa pelossa ja aggressiossa: vanhojen pelkojen purkaminen ja niistä eroon pääseminen on mahdollista.

 207. avatar Ronnin kulmilta sanoo:

  ”Nyt tapahtunut raiskaus on epäsuora seuraus pahasta olostasi.”

  Iisakista en niin piittaa, mutta mitään raiskausta ei taida olla tapahtunut. Tai en ainakaan lähtisi sitä totuutena toitottamaan, kun on kuullut paikallisten näkemyksiä asiasta. Toivottavasti poliisi tutkii asian nopeasti.

 208. avatar Vanha demari sanoo:

  Täysin riippumatta siitä, mitä Lammilla on tapahtunut, olet kommenteillasi tupauunoista halventanut SDP:n edustamia ihmisiä. Voisit perehtyä työväenliikkeen historiaan niin huomaisit, millaisia ihmisiä edustamme ja olemme aina edustaneet.

  Suomalaiset ihmiset ovat luoneet maamme hyvinvoinnin ja sinun mielestäsi heillä ei ole mitään sanomista, milliaisia ihmisiä tänne tulee. Koetit olla ironinen halveksimalla suomalaisten pelkoja musulmaaneja kohtaan. Totuus kuitenkin on, että islamin edustamat arvot ovat jyrkässä ristiriidassa kansanvaltaisen työväneliikkeen edustamien arvojen kanssa.

  Häpeä jos osaat.

 209. avatar J-love sanoo:

  Iisakki,

  Olet todella omituinen ihminen.

  Mielestäni käyttäytymisesi ja ylimielinen suhtautumisesi ihmisiin on sairasta.
  Mikä trauma sinulla sitten onkaan menneisyydessäsi joka saa sinut käyttäytymään näin niin ole hyvä ja hakeudu hoitoon.

  Olet esimerkki ihmisestä jonka ei todellakaan pitäisi olla poliitikkona hoitamassa ihmisten asioita koska et ilmiselvästi välitä ihmisistä pätkääkään vaan kaikki pyörii oman egosi ja ego-trippiesi ympärillä.

 210. avatar Nimetön sanoo:

  Jos kirjoittaa retorisesti provosoivaan tyyliin, olisi syytä olla oikeassa. Kuinka monta yksittäistapausta tarvitaan ennen kuin voidaan yleistää tai ainakin varautua todellisiin ongelmiin? Kuinka monta uhria katoaa tilastoina? Onko enemmistöllä oikeuksia demokratiassa? Onko valtio kansaansa varten vai muuta maailmaa varten? Onko tämä oikeasti tehokkain tapa auttaa tarvitsevia?

 211. avatar Myrkyn vihereä mies sanoo:

  Saas nähdä mihin Iisakin kostoretket vielä johtaakaan. Politiikka on kostoon kyllä mahtava väline.

 212. avatar dothefake sanoo:

  Kuinkas tutkinta etenee, joko on varmaa,että raiskattu valehteli?

 213. avatar iisakki sanoo:

  Ymmärtääkseni tutkinta etenee ihan hyvin ja normaaliin tapaan. Varmasti ottaa aikansa, että kaikki tutkimustulokset ovat valmistuneet.

  Ymmärrät varmaan, etten kuitenkaan voi kommentoida asiaa julkisesti tai muutenkaan tässä vaiheessa oikein mitenkään, vaikka jotain yksityiskohtia olisi kyliltä kuullutkin. Palaan kyllä varmasti asiaan, kunhan esitutkinta on valmis ja poliisi tiedottaa asiasta.

  Ihan jo siksi, että sen verran sairaalla tavalla on tullut erinäisiltäkin ”maahanmuuttokriitikoilta” tavaraa niskaan, postiluukkuun ja puhelimeen. Tapaus on joka tapauksessa traaginen, oli lopputulos mikä hyvänsä. Tässä on loppukin usko eräiden ihmisryhmien ihmisyyteen mennyt.
  Edelleen ja eniten ällöttää se, kuinka härskisti tällaisia epäilyjä käytetään omien poliittisten tavoitteiden edistämiseen. Esimerkkinä vaikka Jussi Halla-aho.

 214. avatar Assi täti sanoo:

  Iisakki sanoi: Tässä on loppukin usko eräiden ihmisryhmien ihmisyyteen mennyt.

  Olisit vain uskonut aiemmin, ei ne ole mitään lutuisia sotalapsia kuten nyt itsekin olet saanut huomata.

 215. avatar iisakki sanoo:

  Hyvä Assi-täti,

  ”Lutuisat sotalapset” ei ollut se ihmisryhmä, jota tarkoitin. Ymmärrät sitten, kun esitutkinta on valmis ja tästä asiasta voidaan puhua.

 216. avatar H Malm sanoo:

  Me Ruotsinkiliset olemme aina tienneet, että suomalaisissa on paljon puutteita.

 217. avatar Punapirkko sanoo:

  Mitä sä tähän jotain halla-ahoa koko ajan vedät?
  Ei se ole ketään raiskannut,ite sä koitat vetää pointseja kotiin epämääräisellä joidenkin ”maahanmuuttokriitikoiden” dissailulla.
  Ällöttää tollanen asioiden vetäminen ihan toisaalle itse tapahtumasta.
  Oletko sä niin jumissa omassa maailmassasi ettet osaa asettua kenenkään muun asemaan,siis yhtään?
  Jos niin on ,tajuat varmaan että sä olet ihan yhtä ällöttävä natsi kuin ne,joita kovasti täällä parjaat.
  Eikö se elämä ole yhtään opettanut mitään,edes sitä ettei ole olemassa yhtä ainoaa totuutta.
  Mikään asia ei ole niin tärkeä,että yksilön etu menisi yhteisön edun edelle.
  Suosittelisin lukemaan kunnioittamani demaripoliitikon Jukka Gustafssonin
  kirjaa,Ihmisyys haastaa itsekkyyden.
  Aina voi oppia uusia asioita,muutenkin kuin kantapään kautta.
  Pitää vain vapauttaa mielensä,vetää pää pois syvältä omasta hanurista
  Saas nähdä osaatko.

 218. avatar PH sanoo:

  Joo tosiaan, Halla-ahoa ja muistutuksia hävyttömistä natseista kirjoituksesta toiseen. Sillä ei ole mitään merkitystä, että suurin osa tänne kirjoittaneista on naputellut aivan perusteltua asiaa, ilman mitään törkeyksiä tai halla-aholaisuuteen viittaavaa. Tyylikkäästi vaan Iisakki sivuuttaa kaiken asiallisen kritiikin, ja jaksaa muistutella miten hirvittävän paljon on tullut asiattomuuksia ”puhelimeen, sähköpostiin ja niin edelleen ja niin edelleen…”. Uskokoon ken tahtoo. Ilmeisesti ainoat jotka uskoo, on niitä onnettomia jotka äänestää Iisakkia taas seuraavissakin vaaleissa.

  On kyllä ylimielisyys todella oksettavalla tasolla. Näetkö Iisakki siitä häivähdystäkään kun katsot peiliin? Epäilen.

 219. avatar iisakki sanoo:

  ”Uskokoon ken tahtoo.”

  Niin, en minä nyt rupea tänne skannaamaan jotain White Pride -flyereita, joita posti on kuskannut, mutta onhan sitä perusteltua asiaa riittänyt täällä netissäkin…

  Nämä olivat ainakin hassunhauskoja:

  Nimi: Jope – 12.06.2010 04:05
  E-mail: poliisi@selvittaa.com

  Tajuaks sää vitun apina miltä raiskatusta 17v tuntuu?. Et ilmeisesti. Nyt pyydät anteeks henkilökohtasesti tän tragedian uhrilta tai tullaan isukin kanssa kylään… Sä tykkäät kyl vittuilla meille perus-rasisti-junteille, mut sähän et oo ikinä varmaan viä saanukaan pesäpallomailasta peräreikään tai ees nassuun? Et varmaan kannattaa pitää takaovi auki et ”ehkä se raiskatuks tuleminen ei ookkaan kivaa”. Mieti vittu ens kerralla ku avaat sanasen arkkus… Isukki terottaa puukkoonsa, vaik musta tylsä sattuu enemmän… terv. Jope & Isukki

  Nimi: Hannu M – 11.06.2010 11:01

  Hei kusipää. sä olet henkilökohtaisesti vastuussa tapahtuneesta, älä siis valita kun tulee maksun paikka.

  Tässä blogissa olen mielestäni pari kertaa vastannut ihan asiallisestikin kysyjille, vaikka väsyttääkin jauhaa samoja asioita ties kuinka monetta kymmenettä kertaa parin viime vuoden sisään. Mamu-kriitikkojen teesit kun eivät muutu mihinkään, eivät yhtään sen enempää kuin omanikaan. Aikaa voisi käyttää fiksumpaankin…

  Olen esimerkiksi yrittänyt kysyä teiltä täällä esimerkkejä raiskauksista, joita ”väistämättä” tulee roppakaupalla ”minne tahansa” vastaanottokeskuksia perustetaankin. ”Kaikkihan sen tietää”, tosin itse en ole kuullut vielä yhdestäkään todistetusta tapauksesta, vaikka olen asiaa yrittänyt viranomaislähteitä myöden selvittää… Huhuja sen sijaan tuntuu syntyvän väistämättä ja ihan tuelta.

  Siksihän tämä Lammin epäily onkin ilmeisesti ollut todellinen riemuvoitto monelle – olisi vihdoin jotain kättä pidempää vastaanottokeskuksia ja turvapaikanhakijoita vastaan, jotain epämääräisiä tilastoja konkreettisempaa.

  Mutta satojen turvapaikanhakijoiden tekemien raiskausten peittelyhän onkin todellisuudessa median ja poliisin salaliitto. Siksi Lammiltakaan ei ole tiedotettu ja uutisoitu kuin useamman päivän lehdessä peräkkäin nuorisojoukon nahinasta, jossa paikalliset opettivat kansallispeliä kukkoileville karvakäsille, istumalakosta, kun mamut eivät päässeet ruokakauppaan ja epäillyistä kirpputorinäpistyksistä. Median peittelystä kertoo sekin, että jos normaalisti kirpputorilta jonkun epäillään näpistäneen jotain, niin tehdään koko sivun juttu maakuntalehteen, eikä vain puolen sivun 🙂

  Tätäkin raiskausepäilyä salailtiin viimeiseen asti, mutta lopulta media ei voinut enää mitään tiedostavan yleisön paineelle. Maanpetturimediat kuten Hyysäri tosin sensuroivat uutisiaan, mitä ei tietysti normaali käytäntö tämän tyyppisissä uutisissa olekaan. Epäilyhän tarkoittaa kuitenkin varmaa syyllisyyttä, jos kyseessä on mamu.

  No joo… Saas nähdä, miten – mainitaan se taas – Halla-aho reagoi, jos osoittautuukin, ettei hänenkin varmana faktana uutisoimansa raiskaus Lammilla sittenkään ole raiskaus. Muistutan edelleen, ettei oikeus- ja sivistysvaltiossa ketään pitäisi tuomita ennen kuin on syytettykään. Mutta tuskinpa Jussi reagoi mitenkään – hän poimii vain ne asiat, jotka sopivat omaan agendaan ja ummistaa silmänsä kaikelta muulta. Kuten niin monet muutkin teistä. Teillehän ”kaikki” turvapaikanhakijat ovat huijareita, pahoja ja alempiarvoisia eliöitä. Tai ainakin 98 prosenttia heistä.

  Minun käteni ovat veressä ja olen syyllinen 17-vuotiaan tytön raiskaukseen, jos raiskaus on tapahtunut. Mutta onko Halla-aho vastaavasti syyllinen tapauksiin, joissa ihmiset on lietsottu joihinkin ihmeellisiin purositomisfantasioihin, joiden perusteella mustat miehet on äärimmäisen helppo syyllistää, koska asenneilmasto on tietyissä piireissä niin sairas ja mustavalkoinen?

  Jos tällaiset väärät ilmiannot yleistyvät, kuten vähän pelkään, ja joku vaikkapa pahoinpidellään niiden seurauksena, niin onko Muutos 2011 syyllinen?

  Monien täällä kirjoittaneiden logiikalla olisi.

 220. avatar PH sanoo:

  No niin, nyt tuli sentään asiallinen vastaus, kiitos siitä. Vaikkakin tuossa alussa lainaamasi tekstit antoivat taas omalla karulla tavallaan liian ruman kuvan kirjoittajien enemmistöstä, itseni lisäksi varmaan likimain kaikki täällä vierailleet ja tänne kirjoitelleet tuomitsevat jyrkästi moiset oksennukset.

  Mutta edelleen, harmittaa tuo kirjoittelusi yleistävään sävyyn. En nyt väitä että edes yrittäisit esittää kaikkien kirjoittelevan törkeitä mauttomuuksia tyyliin lainaamasi ”Jope” ja ”Hannu M”, mutta muilta osin on turhan vahva yleistyksen maku. Sillä esimerkiksi minä, kuten ei moni muukaan, olla suinkaan väitetty että raiskauksia tapahtuu ”väistämättä ja roppakaupalla” joka paikassa minne vastaanottokeskuksia pystytetään. Itse asiassa ainakaan minulla ei ole mitään käsitystä siitä, miten paljon/vähän vastaanottokeskuksen asukkaat raiskaavat, tai miten paljon heidän väitetään raiskaavan. Mutta sen tiedän, että iso osa näistä tulijoista tulee kulttuureista joissa nainen ei ole minkäänlaisessa arvossa, ja se näkyy tilastoissa ennemmin tai myöhemmin. Uskoakseni löydät kyllä vahvistuksen asialle jos haluat, kun kerran noita viranomaiskanaviakin pystyt hyödyntämään?

  Ja jos nyt käy niin, että osoittautuu ettei raiskausta olekaan tapahtunut, niin toisin kuin tunnut luulevan, meistä moni on erittäin iloinen. Ainakin minun on paljon parempi olla jos saan joskus tietää että tämä 17-vuotias tyttö on vain syyllinen väärään ilmiantoon, eikä raiskauksen uhri. Näin ajattelee valtaosa tänne kirjoittaneista, joista uskoakseni useat minun lisäkseni ovat vanhempia itsekin. Uskotko Sinä? Ethän ihan oikeasti halua uskoa että meidän joukossamme on paljon pettyneitä jos käy ilmi ettei raiskausta tapahtunutkaan? Ja kun puhun ”meistä”, niin en todellakaan tarkoita ”Jopea” enkä ”Hannu M:ää”.

  Niin ja joo, kyllähän sitä itsekin alkuun kirjoitit melko tuomitsevaan sävyyn, vaikka nyt vain arvostelijoitasi peräänkuulutat toteuttamaan oikeus- ja sivistysvaltion periaatteita. Kirjoitithan itsekin tuossa alkuvaiheessa miten helvetin musta portti aukesi, ja ”vain yhden idiootin tähden”. Tai niin, olisiko sittenkin niin että tarkoitit tällä yhdellä idiootilla Jussi Halla-ahoa…? 🙂

  Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että mikäli käy ilmi ettei mitään raiskausta ole tapahtunut, niin Halla-ahon olisi asiallista ottaa fiksuna miehenä asia esille uudemman kerran. Sillä kyllä, fiksu mieshän Halla-aho on, tuskin edes kovinkaan täydellisesti eri mieltä olet.

  Mutta entäs Sinä itse? Kun jo aikaisemmin kirjoitin että tyhmäksi en Sinua usko, niin miten on fiksuutesi laita? Sen voisit todistaa vaikka sillä, että kertoisit olevasi edes hieman pahoillasi siitä, miten väitit jotakuinkin meidän kaikkien ”tuntevan pidäkkeetöntä riemua” siitä että 17-vuotias tyttö oli raiskattu. Tai siitä, että aiemmin tässä ketjussa ilmoitit Halla-ahon kannattajien olevan älyvapaata führer-massaa. Tai siitä, että evästit Soinin kannattajakunnan koostuvan lähibaarien kaljaa lipittävistä tenukepeistä, jotka eivät ymmärrä asioista juuri tuon taivaallista, näiden kyseisten asioiden tiimoilta vain osapuolten ihonvärit.

  En hirmuisesti jännitä sen puolesta että katsoisit asiaksesi tuollaisia pahoitella, mutta sanonpa vaan, että tuon kaltaiset kommentit on saaneet monelta ihmiseltä verenpaineen nousemaan. Ja sitä myötä on sitten kirjoituksiakin sadellut. Ja kuten jo aiemmin olen väittänyt, niin valtaosin asiallisia sellaisia.

 221. avatar LA sanoo:

  No kovin olet innokas inttämään ja sekottamaan asioita. Täytyy muistaa, että elämme Suomessa, jossa jopa kansliapäällikkö Viljanen (SDP) valehtelee korvat heiluen esimerkiksi Sellon tapahtumista. Mutta kun useita kertoja olet kysynyt, seuraavassa 3 minuutin googletuksella muutama tapaus, lähinnä jäävuoren huippuosaajia:

  George Kwasi Okoe Mensah
  Abdigadir Osman Hussein
  Bekim Stoliq, Gazmen Colakun ja Hüseyin Uykun
  Abdi Keydsane Mohammed

  Kaikki nämä ovat tuomittuja, eivät epäiltyjä. Eyes wide shut?

 222. avatar Punapirkko sanoo:

  Halpahintainen punavihreiden kosiskelu sen kun vaan jatkuu.
  Demareiden vasemmassa laidassa on tilausta tällä,saa sitten nähdä onko riittävästi.
  Iisakki on tehnyt itsestään jonkinlaisen marttyyrin joka puolustaa pieniä viattomia jotain suurta ja kauheaa vastaan.
  Provoaa Halla-aholaisia jotka mielellään provosoituvat ja Iisakin glooria senkun kasvaa omiensa joukossa.
  Pelinappulaksi kelpaa mikä tahansa,jopa raiskausten uhrit.
  Kuten tuossa aiemmin kirjoitin,Iisakki on aivan yhtä natsi kuin vihaamansa Halla-aho,vain teesit vaihtuvat.
  Kehua retostelee vielä jollain”myllyllä”joka toi lisää kannatusta
  Eikö tässä jo mennä jopa Halla-ahon edelle vastenmielisyydessä.
  En voi olla vertaamatta Kiemunkia itselleni tutumpaan Paavo Arhinmäkeen
  samaa ikäluokkaa kun ovat,ja ehkä jotenkin kaukaisesti saman tyylisiä.
  Paitsi että Paavo tekee politiikkaa älykkäästi valtakunnantasolla,kun taas Kiemungin piirit ovat pienemmät ja näköjään kapasiteettikin on heikompaa
  Iiisakki on jämähtänyt siihen mitä Paavo oli joskus 15 vuotta sitten,mielenkiintoista on nähdä omnko Iiisakki samoissa asemissa vielä viidentoista vuoden kuluttuakin?
  No,onhan sitä joka porukassa Kiemunkinsa,Valitettavasti.

 223. avatar Petri Holopainen sanoo:

  Mietin tässä vielä ovatko Iisakki ja muut demarit enää millään tavalla sidoksissa alkuperäiseen kannattajakuntaansa? Toinen hyvä esimerkki on Päivi Lipponen, jonka aivopieruja voi käydä nauramassa.

  http://lipponen.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/01/maahanmuutto-ja-tyo/

  Tässäkin kahvit rinnuksille läikäyttävä artikkeli.
  ”Pääsääntöisesti maahanmuuttajat ovat tulleet Suomeen toiveissa päästä töihin, parantaa elintasoaan ja ehkä jopa huolehtia kotimaahan jääneistä sukulaisistaan.
  Tarvitsee vain katsoa Suomen historiaa ja todeta, että täältä sitä vasta onkin muutettu Ruotsiin, Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.”

  Näistä kaikista voi olla montaa eri mieltä, mutta itse näkisin että niin sdp
  kuin vihernatsit ovat kovasti irtautumassa niistä ihan perinteisistä kannattajistaan. Mitä näkee tavallinen duunari, jonka täytyy hiessä elantonsa ansaita siinä, että Afrikan tulijoille annetaan ilmaiset asunnot ja vielä rahaa mukavasti käyttöön. Mitään ei tarvitse tehdä vastineeksi, ja pikkusen huipauttamalla saa nettotulon lähelle 4 tonnia kuussa (Stadissa paljastunut huijaus pari vuotta sitten). Toki Iisakki varmaankin tulee puuttumaan tähän yksittyiskohtaan, mutta voin laittaa linkin ko. tapaukseen sitten.

  Omissa sukulaisissakin on ollut perinteisiä työväenluokan edustajia, jotka ovat työllään itsensä aina elättäneet. Tätä nykymenoako he ovat halunneet?
  Tuskin, mutta kannattaa aina muistaessaan valistaa läheisiä ihmisiään tästä kaikesta. Itse olen kertonut omille sukulaisilleni miten paljon veronmaksajien rahoja pakolais/turvapaikanhakijabisnekseen tuhlataan.
  He ovat olleet aina yhtä järkyttyneitä ja yllättyneitä, YLE:ä katsomalla
  tämä asia ei tule aina ilmi 🙂

  Muistakaa kaikki muutkin kertoa tuntemillennne ihmisille tästä järkyttävästä tuhlaamisesta, vain äänestämällä se voi loppua. Enkä tarkoita mitään puoluetta sinänsä, vaan jotakuta järkevää ehdokasta omankin pulueen sisällä.

 224. avatar Suomalainen nainen sanoo:

  Missä on kirjoitus ”Kuka raiskaa ja ketä?”… Jostain syystä en enää löydä sitä.

 225. avatar ...Hieman tilastoista... sanoo:

  Valitettavasti linkkejä varsinaisiin tapauksiin ei minulta tähän hätään löydy löydy, mutta pieni googlettelu tuotti mielenkiintoisen tuloksen. Jos ”ulkomaalais taustaisten” rikoksiin liittyen katselee seuraavia piirakoita

  http://www.hs.fi/kuvat/iso_webkuva/1135233947201.jpeg

  antaa se aika huolestuttavan käsityksen etenkin ulkomailla syntyneiden tekemistä raiskauksien määrästä Helsingissä. Ulkomaalaisia siellä kun on lienee alle 10% väestöstä kuitenkin… Yli edustusta vai ”normaalia kulttuurin vaihtoa”?

  Piirakoiden alalaidassa mainitaan lähteiksi PolStat sekä Tilastokeskus, Iisakki lienee osannee kysellä em. lähteistä tarkempia tietoja jos epäilee tulosten virheellisyyttä.

 226. avatar ...Hieman tilastoista... sanoo:

  Se vielä nuista piirakoista. Niistä käy se ilmi että ilmeisesti rikoksista ja raiskauksista on vastussa suhteellisen sama kaarti sillä luvut on suhteellisen tasaisia vuodesta toiseen vaikka ulkomaalaisten määrä lisääntyykin. Miksi NÄITÄ henkilöitä ei potkita ulos maasta? He pilaavat muiden ulkomaalaisten mainetta pysyttelemällä näissä tilastoissa vuodesta toiseen. Tästä hyötyvät vain ne jotka tahtovat luoda kitkaa Suomalaisten ja ulkomaalaisten välille.

  Raiskaajat ja väkivaltarikolliset ensimmäisellä koneella takaisin sinne mistä ovat tulleet ja tilastot kaunistuvat niin paljon ettei niitä voi käyttää kansan kiihotukseen rasismiin tms. järjettömään asiaan.

 227. avatar Ville Kauppinen sanoo:

  Itse ainakin olen sen verran äärisuvaitsevainen, että oli raiskaaja/rikollinen mamu tai supisuomalainen, niin samalla junalla joutaisivat gulakille kunhan tuomarin nuija pamahtaa pöytään.

 228. avatar Mika.H sanoo:

  Viittaan edellisiin kommentteihini 202 ja 205.

  Iisakki jatkaa edelleen ”halla-ahon” ja ”halla-aholaisuuden?” haukkumista vaikka syyllinen löytyy ihan omasta peilistä.

  Ihan oikeasti Iisakki, onko tosiaan noin vaikea katsoa peliliin ja huomata omat virheensä?

 229. avatar Lilian sanoo:

  Iisakki? Olethan jo lukinnut ovesi? Tällaisille kulttuurihassutteluille on tyypillistä se, että media vaikenee täysin. No, eihän tällaistakaan tietenkään oikeasti tapahdu, eihän – mitä lienee juksailua: http://www.poliisi.fi/poliisi/kainuu/home.nsf/PFBD/5B859BF731D9129DC225774B004989DB

 230. avatar Zum Teufel sanoo:

  Iiisakki eduskuntaan 2011 ! Missä on kannatusryhmä ja tilinumero johon voin antaa lahjotukseni.

  Iiisakki eduskuntaan 2011! Meidän mies etulinjaan, paremman Suomen Puolesta!

 231. avatar Zum Teufel sanoo:

  Täällä degeneroituneet hämäläiset haukkuvat Iisakkia, lapin miestä, jonka isä oli juoppo, eikä äitikään rakkauttaan paljon Isaakille osoittanut. Muista en tiedä.
  Iisakki on antanut kaikkensa hämäläisten eteen.Saanut kansainvälisyyden riemut viimeiseenkin torppaan. Mutta hölmöt hämäläiset ette sitä ymmärrä.

  Iisakki – jätä Häme, eivät ole sinun arvoisiasi. Junttiperseisiä tolloja, eivät niinkuin sinä.Lähde pois. Sinua arvostetaan muualla.

 232. avatar iisakki sanoo:

  Arvoisa Korkeajännitysten ystävä,

  jätähän sinä minun äitini rauhaan, ja keskity pitämään huolta omastasi.

  Minua arvostetaan ihan riittävästi täällä Hämeessä, jossa minulla on hyvä olla. Mikset sinä menisi pois? Tjaa, voi kyllä olla hankalaa enää löytää paikkaa, jossa kansainvälisyys ei häiritse psykoottisen paljon elämää. Ulkomaille ainakin on paha lähteä noista lähtökohdista.

  Kiitos muuten muille noista raiskauslinkeistä ja nimistä. Yritin tosin selvittää, ovat turvapaikanhakijat syyllistyneet raiskauksiin vastaanottokeskuksissa asuessaan. Varmasti ulkomaalaisia raiskaajia on Suomessa tuomittu, siitä ei ole kyse. Olen ymmärtänyt, että minua on syytetty siitä, että Hämeenlinnaan perustettiin vastaanottokeskus, vaikka ”kaikki tietävät”, että niistä seuraa välitön vaara ympäristölle.

  Tällaisesta välittömästä ryöstö- ja raiskausvaarasta ei ole raportoitu, eikä kaupungille annetussa viranomais- ja virkamiesselvityksessä mainittu. Enkä ole saanut siitä näyttöä vieläkään. Kristiinankaupungin netissä polemisoitu tapaus lienee vahvin epäily tähän asti?

 233. avatar Töitä päättäjille sanoo:

  ”Se on joka tapauksessa ollut selvää jo pitkään, että vastaanottokeskuksen oikea paikka ei ole Lammilla. Siksi sitä onkin suunniteltu siirrettäväksi kantakaupunkiin, kunhan sopivat tilat löytyvät.”

  Taisipa aiempi kysymykseni livahtaa ohi: Mikä estää lakkauttamasta Lammin VOK:a samantien, kun kerran on kaikille selvää, että sen oikea paikka ei ole Lammilla? Kun kantakaupungin VOK:lle on paikka löydetty, sinne voisi aikanaan avata uuden VOK:n, jolla ei ole Lammin kanssa mitään tekemistä.

 234. avatar Tällästä sanoo:

  Poliisi tutkii Lammilla tapahtunutta seksuaalirikosta

  09.06.2010

  Kanta-Hämeen poliisi tutkii Lammilla tiistaina 8.6.2010 noin klo 19.30 aikaan tapahtunutta epäiltyä raiskausta.
  Lammilainen 17-vuotias nainen oli ollut lenkillä lähellä perunantutkimuslaitosta. Häneen kävi kiinni ulkomaalaistaustainen turvapaikanhakijana Lammilla asuva 19-vuotias mies. Nainen kertoi, että mies raiskasi hänet heinäpellossa.
  Mies on pidätetty tekoon epäiltynä. Tutkinta on alkuvaiheessa, joten tarkemmin tapahtumasta ei vielä voida kertoa.

  http://www.poliisi.fi/poliisi/kanta-hame/home.nsf/PFBD/65B8D16F7B3B39FFC225773D00288496?opendocument

 235. avatar Entinen Iisakin äänestäjä sanoo:

  Häpeäkseni myönnän äänestäneeni sinua Iisakki. En äänestä enää. Aika moni muukin on nykyään ex-demari. Te (SDP)unohdatte kansan ja varsinkin duunarit. Menepäs kyselemään esim. Ruukin portille mitä mieltä duunarit on asioista.

 236. avatar Zum Teufel sanoo:

  Heh, he Iisakki – ei pidä provosoitua kun provosoidaan. Pidä tämä Iisakki nyt aina mielessäsi. Saat tämän neuvon ihan ilmaiseksi.

  Ja toisen kaupanpäälle: ei kaikkien ääliömäisyyksiä ole tarpeen kommentoida.

 237. avatar punapirkko sanoo:

  Kiemunki on vain yksinkertaisesti yksinkertainen.
  Omaa vain suppean liturgian mitä toistaa tavan takaa.
  Pelottavaa on muistaa että monet historian tyrannit ovat olleet varsin vaatimattomia älyllisiltä lahjoiltaan, mutta kansan helppo yhtyä toistamaan
  joutavia sloganeita.
  Fasismi on vastenmielinen ilmiö,viljellään sitä millä teeseillä tahansa.
  Tässä tapauksessa olen kuitenkin varma,ettei syytä suurempaan huoleen ole.
  Jos maailmaa ei ole oman navan ulkopuolella,se tie on aika nopeasti kävelty
  Sen olen tähän ikään mennessä monessa tapauksessa saanut todistaa.

 238. avatar Mannermaa sanoo:

  Iisakki wrote: Kristiinankaupungin netissä polemisoitu tapaus lienee vahvin epäily tähän asti?

  Eihän se ole epäily, sen tapauksen linkinhän juuri sulle linkitin kun oli jo tuomio saatu, sama tyyppihän oli myös 13-vuotiaan kimpussa edellisenä päivänä.
  Annica Riddar joka on keskuksen johtaja antaa varmasti lisätietoja mikäli niitä kaipaat.

 239. avatar Urmakka sanoo:

  Taitaapa olla sillä lailla, että nimimerkit ”Jope” ja ”Hannu M” ovat Iisakin omia. Nyt, kun Iisakki on oikein vainotun asemassa, menettävät Iisakin omat toilaukset merkityksensä. Iisakki onkin uhri. Häpeä, Iisakki, häpeä.

 240. avatar harri hiltunen sanoo:

  erinomaisia tarinoita

 241. avatar Janne A sanoo:

  Luin Iisakin kommentit läpi ja mielestäni hän ei ole kertaakaan osoittanut kaupunkilaisia kohtaan todellista nöyryyttä tapahtuneen johdosta. Sen sijaan vastauksena on tullut piilovittuilua, kiukuttelua ja huomoin pois siirtämistä hänestä itsestään. Iisakki pyrkii koko ajan vetämään mukaan Halla-ahon kommentteihinsa, ja välttelee koko ajan vastuun ottamista typeristä ja ala-arvoisista kommenteistaan. Mies on niin täynnä itseään ettei pysty hetkeksikään nöyrtymään ja katsomaan asiaa raiskauksen uhrin ja kaupunkilaisten näkökulmasta.

  Mitä tästä voi päätellä? Iisakki vaikuttaa pahasti keskenkasvuiselta pojan nappulalta joten ei ihme että ulosantikin on sen tasoista.

 242. avatar iisakki sanoo:

  Toivotan Janne A:n ja muutkin tähän ketjuun kommentoineet lämpimästi tervetulleiksi keskustelemaan asiasta uudestaan, kun poliisi saanee lähiaikoina esitutkinnan asiasta valmiiksi.

  Silloin minäkin voin puhua siitä, mitä on tapahtunut ja mitä ei. Ja mitä itse olen kuullut tapauksesta aivan alusta pitäen. On helpompi olla myös nöyrä.

  Julkisessa asemassa kun ei voi tuomita ennen tutkimista. Anonyymeille nettifanaatikoille se on ilmeisen mahdollista.

 243. avatar Janne A sanoo:

  ”Anonyymeille nettifanaatikoille se on ilmeisen mahdollista”

  Ja taas. Etkö sinä ikinä opi? Muiden mielikuva sinusta ei ainakaan tule parantumaan yhtään sillä että vihjailet ja leimaat sinua kritisoivia ihmisiä nettifanaatikoiksi. Politiikka on sinulle näemmä täysin väärä ala kun et osaa edes alkeita siitä miten tuollaisessa virassa olevan tulee käyttäytyä, ja kuinka ottaa ja kantaa vastuuta päätöksistään kuin mies (jota sinä tässä tapauksessa et ole edes tehnyt vaan pakoilet ja yrität siirtää huomion pois itsestäsi)

  Ihmettelen suuresti että edes äänestin SDP:tä, sinun kolleegaasi viime kunnallisvaaleissa. Tämä virhe ei tule osaltani toistumaan!

 244. Janne A:n on ilmeisen vaikea lukea rivien välistä?

  Minä en julkisessa asemassa voi ottaa kantaa tapahtumiin, ennen kuin viranomaisten tutkinta valmistuu.

  Nyt näyttää kuitenkin poliisi kommentoineen, että tutkivat myös sitä, onko kyseessä perätön ilmianto. Minulle tätä vaihtoehtoa on kohtuullisen hyvin perustein tyrkytetty paikallislähteistä jo päivästä kaksi tapauksen jälkeen. Käsitystä vahvisti se, että poliisi vapautti epäillyn lähes saman tien, koska edellytykset pidättämiselle puuttuivat.

  Hieman typerältä tuntui ottaa vastuuta tapahtumista, joita ei kenties ole koskaan tapahtunutkaan. Vaan kenties jotain ihan päinvastaista.

  Halla-ahon blogiini ohjaamien fanaatikoiden mukaan olisi kuitenkin pitänyt erota, kuolla tuskallisesti ja pyytää nöyrästi anteeksi kuin mies… Samaan aikaan tulvii uhkailuja ja toivotuksia ja myös jotain ihme natsipropagandaa postiluukkuun, puhelimeen, facebookiin, nettisivujen vieraskirjaan jne.

  En vieläkään tiedä ihan kaikkea, mitä todellisuudessa on tapahtunut, mutta asia on kaikkea muuta kuin mustavalkoinen ja selvä. Anteeksi siis, etten pidä Sinua, hommafoorumilaisia ynnä muita tänne kommentoineita käsitysrajoitteisia kovin suuressa arvossa.

 245. Tämä keskustelu oli kyllä päivän parasta viihdettä. Näinhän se menee joka kerta.

  1) Joku kritisoi maahanmuuttokriitikoita, ehkä sanoo heidän olevan kovin jyrkkiä, kiihkoilijoita ja fanaattisia.

  2) Paikalle ilmestyy 30 nettirasistin joukko 300 eri nimimerkillä kertomaan, ettei pidä paikkaansa ja itse olet fanaatikko

  3) Alkuperäinen väitteen esittäjä vaikenee, koska väite tuli näytettyä toteen

  4) Fanaatikot jatkavat ja haluavat myös kasvotusten kertomaan asiasta, joka ei kiinnosta ketään muuta.

  5) Keskustelu on päättynyt ja fanaatikot julistavat voittaneensa väittelyn.

  Siis mihin tuollaista ihmissaastaa tarvitaan? Ja nyt odotellaan sitten Halla-ahon vastinetta, jossa korjaa aiemmat juttunsa. Voi olla aika hiljaista.

  terv. ei-demari, ei-entinen demareiden äänestäjä.

  ps. Jokaisessa keskustelussa tuntuu pahimmista rasisteista löytyvän ainakin pari-kolme ”entistä” demareiden, vasureiden tai vihreiden äänestäjää. Aivan varmasti, uskotaan..

 246. avatar Torok sanoo:

  Tapahtui raiskausta tai ei, toivottavasti ei, on Islam rauhanuskonto. Ja kaikista uskonnoista suvaitsevaisin.
  Tuomio tai vapautus on Allahin, Kunnia Hänen Nimelleen, kädessä.

 247. avatar Punapirkko sanoo:

  Eipä mitään uutta auringon alla tälläkään rintamalla.
  Juupas,eipäs,Halla-aho,rasistit ja kiemunki.
  Menköön taas muutama kuukausi ja katsotaan sitten
  onko fasismi vielä voimissaan vai joko järjen valo
  loistonsa luo ihmislasten elon tielle.
  Tervehtii teitä nykyinen vahvasti vasemmistolainen ”punahuora”
  kuten eräs kansallisen kokoomuksen edustaja sivistyneesti asian ilmaisi.

 248. avatar Ville sanoo:

  Onko sinun mielestäsi oikein ja hyväksyttävää jos nyt tämän uhrin omaiset menevät ja pilkkovat sen raiskaajan palasiksi? Voiko tuota menetelmää käyttää ”ennaltaehkäisyyn”? Eli jos lyöttäytyy seuraan ja tekee aikeensa selväksi, niin voisi silloin käydä jälkikäteen tekemässä tämän ehkä tulevan raiskaajamaahanmuuttajan ”vaarattomaksi”?

  Sinä itsehän tuossa yhdessä aikaisemmassa kirjoituksessa vetoat lapsesi suojeluun. Kerrot että lapsi on mummilla turvassa ja ovenvieressä on vesuri teroitettuna… Eli onko hyväksyttävää huitoa vesurilla raiskaajamaahanmuuttajia vai pelkästään netissä sinun lastasi uhkailevia? Kaikkihan me lapsiamme suojelemme, kaikilla mahdollisilla keinoilla.

  Minä olen siinä sinun kanssasi samaa mieltä, lapsesi on täysin syytön sinun älyttömän typeriin mielipiteisiin ja tekoihin. Perhe ja lapset pitää jättää nettikeskusteluissa rauhaan. Minusta sinun ja muiden sinun laillasi ajattelevien pitäisi jo tunnustaa maahanmuuton epäonnistuneen ja myöntää että tämän maahanmuuttopolitiikan maksumiehiä ovat nuoret tytöt/naiset.

  Kasvattakaa selkäranka ja kantakaa poliittinen vastuu ja ennenkaikkea yrittäkää korjata jo tehdyt virheet.

  Tässä vielä pieni tilasto Helsingistä. 2006 ja 2007 Helsingin raiskauksista teki 60% ulkomaalaistaustainen henkilö. Pitäisikö kaikkien noiden 60% kuuluvien naamakuvat laittaa lehteen ja myös teksti: ”Meitä ei olisi raiskattu jos maahanmuuttopolitiikka olisi erilainen”. Siinä on teille anteeksipyydettävää!

  Oheinen tilasto on ruutukaappaus Hesarista.
  http://www.network54.com/Realm/tilastot/rikostilastot.jpg

 249. avatar Lilian sanoo:

  Yksittäistapauksia, jotka denial-vaiheessa yleisesti kielletään. Mikä on riittävä määrä ongelman tunnustamiseen? Vasta sitten, kun sattuu omalle tai läheisen kohdalle?

  ”Suupohjan sanomat: Raiskaaja ja pahoinpitelijä vangittiin

  Pohjanmaan käräjäoikeus on todennäköisin syin vanginnut 36-vuotiaan ulkomaalaistaustaisen miehen Kristiinassa tehdystä raiskauksesta ja törkeästä pahoinpitelystä. Mies vangittiin, koska poliisilla on syytä epäillä hänen poistuvan maasta. Vaasassa turvapaikanhakijana asuva mies myöntää saunapuistossa lauantaita vasten yöllä tapahtuneen sukupuoliyhteyden, mutta kertoo naisen houkutelleen hänet siihen. Asianosaiset olivat olleet samassa ravintolassa, mutta lähteneet sieltä eri aikaan. Tämä on toinen kerta lyhyen ajan sisällä, kun miehestä on tehty rikosilmoitus raiskauksesta. Samana yönä mies kävi toisen kimppuun niinikään Saunapuistossa. Pahoinpitelystä on valvontakamera kuvaa. Mies oli käynyt uhrin kimppuun veitsen kanssa. Uhri oli päässyt karkuun niin että vain takkiin oli tullut reikä. 36-vuotias mies ei ole tunnustanut lyömistä. Mies on passitettu Pohjanmaan poliisivankilaan. Syyte on nostettava kolmen viikon kuluessa. Tekojen minimirangaistus on vuosi vankeutta.

  http://www.suupohjansanomat.fi/

 250. avatar iisakki sanoo:

  Niin, mikä on riittävä määrä, ettei puhuta yksittäistapauksista?

  Minun tietooni tämä on toinen tapaus Suomessa – jos epäily pitää paikkansa – jossa turvapaikanhakija raiskaa. Edellinen oli tässä ketjussa esitelty tapaus.

  Väitettyjä raiskauksia on sitten varmaan joukko enemmän, mutta hieman on itselläni mennyt usko näihin väitteisiinkin tämän paikallisen tapauksemme tiimoilta. En tietenkään voi olla vielä täysin varma, mutta sen perusteella mitä olen viranomaislähteistäkin kuullut, niin Lammilla raiskausta ei todennäköisesti ole tapahtunut.

  Edelleen pohdin tapauksia, joissa suomalainen on syyllistynyt pedofiliaan vaikkapa Thaimaassa. Pitäisikö jo kahden tapauksen perusteella kieltää kaikilta suomalaisilta pääsy maahan? Vai mikä on määrä, josta voidaan vetää johtopäätökset?

 251. avatar Combo sanoo:

  ”Heidän seuraajamassansa ovat kaukana siitä, kuten voit todeta lukemalla mitä hyvänsä keskustelupalstaa.”
  Taidat yliarvioida itsesi ja ’seuraajasi’, mutta enpä muuta odotakaan.

 252. avatar punapirkko sanoo:

  Et voi olla niin tyhmä että samaistat turistit turvapaikanhakijoihin,
  Tai no,onhan se turismia turvapaikkaturismikin,sillä erotuksella että reissu saattaa kestää ja muut maksaa viulut.

 253. avatar Karlsson sanoo:

  Jokainen maa(ha)nmuuttajan tekemä raiskaus on poliittinen päätös. Se totuus ei pala tulessakaan. miettikää sitä, vaalit lähestyvät.

 254. avatar Tapsa sanoo:

  ” Maailma toki oli erilainen silloin, mutta perusperiaate aivan sama. Meillä on tiettyjä velvollisuuksia maana, jossa kaikesta järjettömästä valituksesta ja kitinästä huolimatta asiat ovat edelleen aivan mielettömän hyvin.”

  Taitaa demarilla olla vihneitä päässä? Finskit lähti töihin, ei loisimaan. Siinä on vissi ero.

Jätä kommentti

css.php